ΠΟΛΟ

Υποχρεώθηκε να βγει έκτος ο Βόλος στην τελική φάση νέων ανδρών πόλο   

υποχρεώθηκε-να-βγει-έκτος-ο-βόλος-στην-493446

Στους αγώνες της τελικής φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών (Κ19) συμμετείχε το προηγούμενο τριήμερο ο Βόλος. Οι οκτώ ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των τεσσάρων στο κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης, με την ομάδα του Δημήτρη Μπλάνα να τοποθετείται στον πρώτο με Ολυμπιακό Πειραιώς, Χανιά και Εθνικό.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι Βολιώτες κέρδισαν τον Εθνικό με 9-3 και έχασαν από τους άλλους δύο με 11-4 και 12-5 αντίστοιχα, με συνέπεια να καταλάβουν την 3η θέση στον όμιλο και να παίξουν για την 5η ή 6η σε αγώνα κατάταξης το μεσημέρι της Κυριακής κόντρα στον τρίτο του άλλου ομίλου, που ήταν ο Πανιώνιος. Σ’ αυτό το ματς ο Βόλος ηττήθηκε με 6-9 και τερμάτισε έκτος.

Ωστόσο, η διαιτησία ήταν απίστευτα μεροληπτική υπέρ της αθηναϊκής ομάδας, ενώ οι Νεοσμυρνιώτες μόνο ως οικοδεσπότες δε συμπεριφέρθηκαν. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ ο προπονητής της ομάδας Νέων Ανδρών του Βόλου, Δημήτρης Μπλάνας, ο οποίος χρησιμοποίησε τη λέξη «αλητεία» για όσα έγιναν χθες στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, η οποία τελείωσε σε μιάμιση ώρα λόγω των γεγονότων που συνέβησαν.

Παράπονα υπάρχουν για τους διαιτητές και στο παιχνίδι με τα Χανιά, όπου οι Βολιώτες θεωρούν πως δεν τους άφησαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Στην αποστολή του Βόλου βρέθηκαν οι: Βαλτσιώτης, Βάτσος, Γκανάτσιος Δ., Γκανάτσιος Ι., Καλλιμόπουλος, Μπακαλάκης, Νιζάμης, Βλιώρας, Γλούμης, Ιωάννου, Μπομπός, Κομνιανός, Νάσιος, Βασιλούδης, Μεριστούδης.

Τα ματς αναλυτικά:

Ολυμπιακός – Βόλος 11-4

Από το πρώτο μέρος είχε κριθεί η αναμέτρηση του Βόλου με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ο οποίος είχε φτάσει στα μισά του αγώνα στο +7 (8-1) και από κει και πέρα η διαφορά έμεινε στα ίδια επίπεδα, καθώς η 3η και η 4η περίοδος ήταν ισόπαλες. Οι νικητές είχαν πολυφωνία στην επίθεση, με τον Μυρίλο να είναι πρώτος τους σκόρερ με τρία τέρματα.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 4-0, 1-1, 2-2

ΒΟΛΟΣ: Γκανάτσιος Δ. 2, Γλούμης1, Βλιώρας 1

Χανιά-Βόλος 12-5

Το πρώτο και το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτά που «πλήρωσαν» οι παίκτες του Βόλου, καθώς τα έχασαν και τα δύο με τρία γκολ διαφορά. Το ματς τελείωσε στο τρίτο δεκάλεπτο, που η διαφορά υπέρ των Κρητικών είχε φτάσει στο +7 κι αυτή ήταν η τελική. Κανδανολέων και Σπάχιτς έκαναν τη ζημιά στον Βόλο, αφού έβαλαν από τέσσερα γκολ έκαστος. Πάντως, ο Βόλος διαμαρτύρεται για τις υποδείξεις των διαιτητών, που δεν τους άφησαν να είναι τουλάχιστον κοντά στο σκορ και μέσα στο παιχνίδι.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 3-2, 4-1, 2-2

ΒΟΛΟΣ: Γκανάτσιος Δ. 2, Γκανάτσιος Ι. 1, Βάτσος 1, Νιζάμης 1

Βόλος-Εθνικός 9-3

Καθαρή νίκη για τον Βόλο απέναντι στον Εθνικό, που του έδωσε την τρίτη θέση στον όμιλο. Το καλύτερο διάστημα για το σύνολο του Δημήτρη Μπλάνα ήταν το πρώτο οκτάλεπτο με επιμέρους σκορ 4-1. Μετά την ισόπαλη δεύτερη περίοδο, ακολούθησε το 4-1 του δεύτερου μέρους, με συνέπεια την άνετη επικράτηση για τους Βολιώτες.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 1-0, 3-1

ΒΟΛΟΣ: Γκανάτσιος Δ. 3, Γκανάτσιος Ι. 2, Μπομπός 2, Γλούμης 1, Ιωάννου 1

Βόλος-Πανιώνιος 6-9

Η διαιτησία του αγώνα με τον Πανιώνιο οδήγησε σε ήττα τον Βόλο με 6-9. Αρχικά, κι ενώ στις δύο πρώτες επιθέσεις του παιχνιδιού δε δόθηκαν δύο καθαρά πέναλτι σε επίθεσή της βολιώτικης ομάδας, ο Δημήτρης Μπλάνας στο 6.12’ πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου δέχθηκε κίτρινη κάρτα για ειρωνεία προς τους διαιτητές, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα.

Αμέσως μετά ο έφορος του Βόλου, Κώστας Γκανάτσιος, σηκώθηκε όρθιος, για να τον συγκρατήσει και είδε κόκκινη κάρτα, με τους διαιτητές να γράφουν στο φύλλο αγώνα ότι κινήθηκε απειλητικά. Σχεδόν ταυτόχρονα κόκκινη δόθηκε και στον Δημήτρη Μπλάνα, με το φύλλο αγώνα να κάνει λόγο για εξύβριση διαιτητή.

Ο Βολιώτης τεχνικός δεν είχε πλέον δικαίωμα να δώσει οδηγίες από την κερκίδα και στη συνέχεια πήγε στο ίδιο σημείο, όπου ήταν και ο τιμωρημένος προπονητής του Πανιωνίου, ο οποίος βρισκόταν πολύ κοντά στον πάγκο της ομάδας του, με το πρόσχημα ότι ήταν έξω από το διπλανό κλειστό μπάσκετ (!). Ετσι, καθοδηγούσε κανονικά την ομάδα του, με τους άρχοντες του αγώνα να επιτρέπουν αυτήν την ασυδοσία και να έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στις αποφάσεις τους.

Λίγο πριν το ημίχρονο, ο αλυτάρχης ζήτησε ο τεχνικός του Βόλου να βγει εκτός αθλητικής εγκατάστασης, απειλώντας με διακοπή στο ματς, αν δεν υπάκουε ο κ. Μπλάνας.

Χωρίς τεχνική καθοδήγηση, οι Βολιώτες αποσυντονίστηκαν τελείως, τη στιγμή που προηγούνταν με 5-3 και είχαν τον έλεγχο του ματς. Τελικά, έγινε αυτό που ήθελαν οι διαιτητές, αφού στο δεύτερο μέρος και χωρίς να υπάρχει άνθρωπος να κάνει έστω τα στοιχειώδη στον πάγκο, όπως αλλαγές, ο Βόλος κατέρρευσε και αυτό το διάστημα δέχθηκε έξι γκολ και έβαλε μόλις ένα.

Είναι χαρακτηριστικό της διάθεσης των διαιτητών να ευνοήσουν τον Πανιώνιο πως στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου άλλαξαν μέχρι και αποβολή σε παίκτη του Πανιωνίου, γιατί είχε τρεις και θα έβγαινε από το παιχνίδι. Ο πρώτος διαιτητής υπέδειξε το Νο 9, δηλαδή τον Ζουρίδη, και ο δεύτερος, που έδωσε τις κόκκινες σε Μπλάνα και Γκανάτσιο, το άλλαξε και απέβαλε το Νο 2, δηλαδή τον Μπουζαλά.

Το αποκορύφωμα της όλης κατάστασης ήταν η συμπεριφορά των ανθρώπων του Πανιωνίου, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να αποκαλέσουν … βλάχους τους Βολιώτες.

Για τους Νεοσμυρνιώτες πρώτος σκόρερ ήταν ο Νταλάγιας με τέσσερα τέρματα, όσα είχε και ο Δημήτρης Γκανάτσιος.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-0, 0-3, 1-3

ΒΟΛΟΣ: Γκανάτσιος Δ. 4, Ιωάννου 1, Μεριστούδης 1

«Αλητεία εις βάρος μας»

Στη δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ ο τεχνικός του Βόλου, Δημήτρης Μπλάνας, ήταν αρκετά σκληρός, επισημαίνοντας τα εξής: «Ο προπονητής του Πανιωνίου έδινε κανονικά οδηγίες, ενώ ήταν τιμωρημένος από το προηγούμενο ματς και κανείς δεν του έλεγε τίποτα. Επίσης, κακώς επέτρεπαν να σηκώνεται από τον πάγκο ο βοηθός του, καθώς ήταν τιμωρημένη η θέση του προπονητή του Πανιωνίου.

Μάλιστα, οι δυο τους ήταν που εκβίασαν την απόφαση του αλυτάρχη να με βγάλει εκτός γηπέδου. Ουσιαστικά ήταν μία απόφαση καθ’ υπόδειξή τους. Αυτό που ζήσαμε ήταν πραγματική αλητεία. Δεν έχω αποβληθεί ποτέ σε ηλικιακά πρωταθλήματα. Είπα στους διαιτητές «δε θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα για το ματς του Πανιωνίου για το ματς με τον ΠΑΟΚ, πληρώσαμε με τα Χανιά». Κάποια στιγμή φώναξα «αν θέλετε να φύγουμε κιόλας, να σας το κάνουμε εύκολο». Για μας και η 6η θέση είναι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες, όμως θέλαμε και κάτι παραπάνω και το μπορούσαμε, αλλά δε μας άφησαν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου