ΠΟΛΟ

Ρίχνεται στη μάχη ο ΟΕΑ/ΝΑΒ

ρίχνεται-στη-μάχη-ο-οεα-ναβ-517630

17 μήνες μετά θα δώσει επίσημο παιχνίδι η ομάδα πόλο ανδρών του ΟΕΑ/ΝΑΒ, που θα συμμετάσχει στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής και συγκεκριμένα στον τρίτο όμιλο, που φιλοξενείται στην Πάτρα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι αγώνες γίνονται το Σαββατοκύριακο (17-18/7) και οι αντίπαλοι του βολιώτικου συγκροτήματος είναι οι ΝΟ Ναυπλίου, Επειός Ηλιδας και ΝΑΟ Κέρκυρας, ομάδες που είναι άγνωστες στον ΟΕΑΝΑΒ.

Συνολικά στην α’ φάση έχουν σχηματιστεί τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και ανάλογα με την κατάταξή τους, καθώς δε θα αποκλειστεί καμία, θα καταρτιστούν στη β’ φάση άλλοι τέσσερις πάλι με τέσσερις ομάδες έκαστος. Οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στους τέσσερις ομίλους της Α’ φάσης παραμένουν επικεφαλής, ενώ οι υπόλοιπες κληρώνονται στους ομίλους ανά θέση κατάταξης από την Α’ φάση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ομάδες δε μεταφέρουν βαθμούς από την Α’ φάση και οι δύο πρώτες ομάδες των τεσσάρων ομίλων της Β’ φάσης προκρίνονται στην επόμενη.

Ακολουθούν οι ημιτελικοί, που γίνονται χιαστί με αντιπάλους τον πρώτο του ενός ομίλου και τον δεύτερο του άλλου, ενώ οι νικητές των ημιτελικών προβιβάζονται στην Α2 ανδρών και παίζουν μεταξύ τους στο τελικό.

Την αποστολή του ΟΕΑ/ΝΑΒ για τους αγώνες της Πάτρας αποτελούν οι εξής αθλητές: Δίπλας Γιάννης, Κοζανίτης Θάνος, Πάκος Μανώλης, Σαραγγανίδας Σταμούλης, Μαρτζούχος Αγγελος, Λιβανός Αλέξανδρος, Ανδρής Λευτέρης, Καραΐσκος Μανώλης, Καραΐσκος Κωνσταντίνος, Κατσώνης Ιωάννης, Μάρκου Ιάσονας, Σούγγαρης Γιώργος, Γκατζούνας Μανώλης, Θάνος Ηλίας, Κουκορίνης Στέλιος, Κούτρας Δημήτρης, Βαρδάκης Δημήτρης, Σερμέτης Αλκης, Κόπανος Σταύρος. Πρόκειται για ένα ρόστερ που κυμαίνεται ηλικιακά από τα 19 έως τα 27 έτη, ενώ εξαίρεση αποτελεί ο 40χρονος Σούγγαρης Γιώργος.

Καρύδας: «Να το χαρούμε»

Προπονητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ είναι ο 37χρονος Λάμπρος Καρύδας, ο οποίος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Ηταν μία δύσκολη χρονιά λόγω κορονοϊού, η δεύτερη συνεχόμενη. Είχαμε μεγάλη αποχή ενός εξαμήνου από τις προπονήσεις. Δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε και ποια είναι η δυναμικότητα των άλλων ομάδων, καθώς είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνουμε στην Πάτρα, γιατί πηγαίναμε στους ομίλους του Βόλου και της Θεσσαλονίκης. Εχουμε κάνει μία προσπάθεια εδώ και τρεις μήνες. Στην ουσία πάμε να ευχαριστηθούμε τα ματς, από τη στιγμή που φέτος δεν υπάρχει και υποβιβασμός, και να διεκδικήσουμε την είσοδο μας στο γκρουπ των ομάδων που πάνε για άνοδο. Πέρσι παίξαμε ένα Σαββατοκύριακο μόνο, γιατί δεν προκριθήκαμε στην πρώτη φάση, κι έχουμε να αγωνιστούμε στην ουσία από πέρσι τον Φεβρουάριο».

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Σάββατο 17/7

1η αγωνιστική

18.30 ΝΟ Ναυπλίου-Επειός Ηλιδας

20.00 ΝΑΟ Κέρκυρας-ΟΕΑ/ΝΑΒ

Κυριακή 18/7

2η αγωνιστική

09.30 ΝΑΟ Κέρκυρας-Επειός Ηλιδας

11.00 ΝΟ Ναυπλίου-ΟΕΑ/ΝΑΒ

3η αγωνιστική

17.00 ΝΟ Ναυπλίου-ΝΑΟ Κέρκυρας

18.30 ΟΕΑ/ΝΑΒ-Επειός Ηλιδας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου