ΠΟΛΟ

Πρόκριση στην τελική φάση για τους Νέους Άνδρες του Βόλου (photos)

πρόκριση-στην-τελική-φάση-για-τους-νέο-539055

Ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση αποτέλεσε τη μοναδική ομάδα στη γεωγραφική περιοχή ανάμεσα από Αθήνα έως Θεσσαλονίκη, που μετείχε στη β’ φάση του πρωταθλήματος Νέων Ανδρών πόλο (γεννημένοι το 2002 και νεότεροι). Στόχος ήταν η εξασφάλιση μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του 3ου ομίλου, που διεξήχθη στον Βόλο (με εξαίρεση το ματς ΝΟ Πατρών-ΝΕ Πατρών που έγινε την Παρασκευή στην Πάτρα), ώστε να πάει στην τελική φάση.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το σύνολο του Δημήτρη Μπλάνα υπέστη αναμενόμενη ήττα την Παρασκευή από τον πανίσχυρο ΠΑΟΚ με 15-6, νίκησε όμως το Σάββατο τις δύο ομάδες από την Πάτρα (13-4 τον ΝΟ Πατρών και 10-15 τη ΝΕ Πατρών) κι αφού είχε ρεπό το πρωί της Κυριακής για την 4η αγωνιστική και έχοντας ήδη ουσιαστικά πάρει το εισιτήριο για τους οκτώ, στις 15.00 της ίδιας μέρας κοντραρίστηκε με τον αδύναμο ΟΦΘ, καταφέρνοντας να πάρει και τρίτο ροζ φύλλο με το υπέρ του 10-5.

Μάλιστα, αυτή η επιτυχία επαναλαμβάνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αλλά φέτος είναι ακόμη μεγαλύτερη, με την έννοια ότι τις προηγούμενες σεζόν διοργανώθηκε Final 10, ενώ φέτος θα έχουμε Final 8.

Την αποστολή του Βόλου αποτέλεσαν οι Γιάννης Βαλτσιώτης, Γιάννης Νάσιος, Μάριος Βάτσος, Στέλιος Ιωάννου, Γιώργος Καλλιμόπουλος, Παναγιώτης Γλούμης, Δημήτρης Γκανάτσιος, Βασίλης Βλιώρας, Δημήτρης Μπομπός, Γιάννης Γκανάτσιος, Δημήτρης Μπακαλάκης, Θανάσης Καραλής, Μάριος Κομνιανός, Γιάννης Μεριστούδης, Θανάσης Βασιλούδης.

Στους αγώνες να σημειωθεί ότι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του διαιτητή Στέλιου Μικεδάκη, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 50 ετών.

Πιο αναλυτικά:

ΠΑΟΚ-Βόλος 15-6

Η ήττα από τον ασυναγώνιστο ΠΑΟΚ ήταν στο πρόγραμμα για τον Βόλο. Οι Θεσσαλονικείς ήταν κυρίαρχοι στα τρία πρώτα οκτάλεπτα, φτάνοντας αυτό το διάστημα στο 14-3 και απλώς οι Βολιώτες μείωσαν στο τέταρτο.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 6-2, 3-0, 1-3

ΠΑΟΚ: Κεχαλάρης 4, Σγουρίδης 3, Κεφαλάς 2, Κυριαφίνης 1, Τόττης 1, Σιδηρόπουλος 1, Κουγιούνης 1, Σαλέχ 1, Ντουμάνης 1

ΒΟΛΟΣ: Μεριστούδης 3, Γκανάτσιος Δ. 1, Μπακαλάκης 1, Καραλής 1

Βόλος-ΝΟ Πατρών 13-4

Το πρώτο βήμα πρόκρισης για τον Βόλο έγινε με την άνετη επικράτηση κόντρα στον ΝΟ Πατρών. Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν κάκιστο για την ομάδα του Δημήτρη Μπλάνα, αφού δε σκόραρε. Ωστόσο, κράτησε στην άμυνα και δέχθηκε ένα γκολ, οπότε ξεκίνησε την αντεπίθεσή της στη δεύτερη περίοδο με το εντυπωσιακό 5-0, που της έδωσε το πάνω χέρι στο ματς. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, αφού στο δεύτερο μέρος οι «οικοδεσπότες» έκαναν επιμέρους σκορ 8-3 και διεύρυναν τη διαφορά.

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 5-0, 4-2, 4-1

ΒΟΛΟΣ: Γκανάτσιος Δ. 4, Γκανάτσιος Ι. 3, Μπομπός 2, Καραλής 1, Βλιώρας 1, Γλούμης 1, Μεριστούδης 1

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ: Γεωργάρας 3, Ανδρουτσόπουλος 1

ΝΕ Πατρών-Βόλος 10-15

Ο Βόλος έβαλε από νωρίς τις βάσεις της επιτυχίας του, προηγούμενος με 2-7 στο πρώτο μέρος, ενώ έφτασε τη διαφορά 3.10’ πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου στη μέγιστη τιμή της, που ήταν το +7 (4-11), κάτι που επαναλήφθηκε και με το 7-14 στο 4.51’ της 4ης περιόδου. Μετά απ’ αυτό το νταμπλ σκορ και με τη νίκη εξασφαλισμένη, οι Βολιώτες χαλάρωσαν και επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να μειώσουν τη διαφορά στα πέντε τέρματα.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 1-4, 4-5, 4-3

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ: Κωνσταντόπουλος 3, Μπρακατσέλος 3, Τρίχας 2, Μπάζιος 1, Γκοτσόπουλος 1

ΒΟΛΟΣ: Γκανάτσιος Δ. 9, Γκανάτσιος Ι. 1, Καλλιμόπουλος 1, Μπακαλάκης 1, Καραλής 1, Μπομπός 1, Μεριστούδης 1

Βόλος-ΟΦΘ 10-5

Με μεγάλη άνεση, αφού από ένα σημείο και πέρα οι νικητές έριξαν ρυθμό, έχοντας προηγηθεί 5-0 και 6-1 στο ημίχρονο, ήρθε το τρίτο τρίποντο για τον Βόλο, που ουσιαστικά είχε ήδη προκριθεί πριν απ’ αυτό το παιχνίδι, το οποίο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 3-1, 2-2, 2-2

ΒΟΛΟΣ: Μπακαλάκης 2, Μπομπός 2, Μεριστούδης 1, Ιωάννου 1, Γλούμης 1, Βλιώρας 1, Γκανάτσιος Ι. 1, Καλλιμόπουλος 1

ΟΦΘ: Μαυραγάνης 2, Πανούσης 1, Γκιόκας 1, Παρίσης 1

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

ΝΟ Πατρών – ΝΕ Πατρών 7-7, ΠΑΟΚ – Βόλος 15-6, Βόλος – ΝΟ Πατρών 13-4, ΟΦΘ – ΠΑΟΚ 1-20, ΝΕ Πατρών – Βόλος 10-15, ΝΟ Πατρών -ΟΦΘ 16-4, ΠΑΟΚ-ΝΟ Πατρών 16-4, ΝΕ Πατρών-ΟΦΘ 7-5, Βόλος -ΟΦΘ 10-5, ΠΑΟΚ-ΝΕ Πατρών 14-2

Η βαθμολογία

  1. ΠΑΟΚ 12
  2. Βόλος 9
  3. ΝΟ Πατρών 4
  4. ΝΕ Πατρών 4
  5. ΟΦΘ 0

Μπλάνας: «Πολύ σημαντικό για μας»

Ο προπονητής του Βόλου, Δημήτρης Μπλάνας, δήλωσε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ»: «Σκοπός μας σ’ αυτόν τον όμιλο, καθώς είχαμε αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ήταν η δεύτερη θέση. Σίγουρα η επιτυχία μας είναι μεγάλη, γιατί φέτος η τελική φάση γίνεται με οκτώ ομάδες, ενώ μέχρι πέρσι με δέκα, οπότε είχαμε δυσκολότερη αποστολή. Είναι πολύ σημαντικό για μας να είμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες».

Όσο για το final 8 o Βολιώτης προπονητής σχολίασε: «Υπάρχουν, πιστεύω, τέσσερις δυνατές ομάδες, και όλοι οι άλλοι είμαστε στα ίδια. Θα θέλαμε να είμαστε στην 5η ή 6η θέση, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από την κλήρωση, καθώς θα χωριστούμε σε δύο ομίλους των τεσσάρων ομάδων».

Η ομάδα των Νέων Ανδρών του Βόλου ποζάρει στον φακό του «Ταχυδρόμου της Δευτέρας»

Φάση με πρωταγωνιστή τον Βασιλούδη από τον αγώνα Βόλος-ΟΦΘ

Ο Κομνιανός του Βόλου μαρκάρεται από τον Λεμπετλή του ΟΦΘ

Ο Μεριστούδης εκτελεί πέναλτι

Εντυπωσιακή φάση στα καρέ του ΟΦΘ

Ο Βλιώρας έτοιμος να σουτάρει

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου