ΠΟΛΟ

Άνετη πρόκριση για τους νέους άνδρες του Βόλου

άνετη-πρόκριση-για-τους-νέους-άνδρες-τ-572835

Η α’ φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος πόλο Κ19 (Νέων Ανδρών) διεξήχθη από την περασμένη Παρασκευή ως χθες Κυριακή. Ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση μετείχε στον 5ο όμιλο στο «Ποσειδώνιο» της Θεσσαλονίκης, που ήταν και ο μοναδικός με πέντε ομάδες από τους επτά συνολικά.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο στόχος για την κατάκτηση μίας εκ των τριών πρώτων θέσεων, που θα του έδινε την πρόκριση για τη β’ φάση (προκρίθηκαν συνολικά 21 ομάδες), επιτεύχθηκε με άνεση με απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα. Οι παίκτες του Δημήτρη Μπλάνα κατατάχθηκαν δεύτεροι πίσω από τον ΠΑΟΚ, από τον οποίον έχασαν στο πρώτο χρονικά παιχνίδι με 5-14 φυσιολογικά, με τον «δικέφαλο» να είναι το απόλυτο φαβορί.

Ακολούθησαν το Σάββατο οι νίκες επί του Φοίβου Συκεών με 4-12 και του Ποσειδώνα Ορεστιάδας με το ευρύ 28-7, ενώ στην τελευταία αναμέτρηση το πρωί της Κυριακής οι Βολιώτες δεν είχαν πρόβλημα ούτε απέναντι στον Ομιλο Φίλων Θαλάσσης, που τερμάτισε τρίτος, του οποίου επιβλήθηκαν με 6-14.

Την αποστολή του Βόλου αποτέλεσαν οι Γιάννης Βαλτσιώτης, Γιάννης Νάσιος, Μάριος Βάτσος, Στέλιος Ιωάννου, Γιώργος Καλλιμόπουλος, Παναγιώτης Γλούμης, Δημήτρης Γκανάτσιος, Βασίλης Βλιώρας, Δημήτρης Μπομπός, Γιάννης Γκανάτσιος, Δημήτρης Μπακαλάκης, Θανάσης Καραλής, Μάριος Κομνιανός, Γιάννης Μεριστούδης, Θανάσης Βασιλούδης.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Βόλος-ΠΑΟΚ 5-14

Υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του ΠΑΟΚ ο Βόλος, χάνοντας με 5-14. Οι νικητές επέβαλαν από την αρχή την κυριαρχία τους, προηγούμενοι με 0-4, με τον Βόλο να βρίσκει για πρώτη φορά δίχτυα περίπου δύο λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου οκταλέπτου με τον Δ. Γκανάτσιο. Η διαφορά των τριών γκολ έμεινε αναλλοίωτη ως το ημίχρονο μετά το 2-2 της 2ης περιόδου, που ήταν και το καλύτερο διάστημα των τυπικά γηπεδούχων με τον Μπομπό να σκοράρει δις. Ωστόσο, στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του και κερδίζοντας με 1-5 και 1-3 τα δύο επόμενα οκτάλεπτα έφτασε στην άνετη επικράτηση.

Οκτάλεπτα: 1-4, 2-2, 1-5, 1-3

ΒΟΛΟΣ: Μπομπός 2, Γκανάτσιος Δ. 1, Γκανάτσιος Ι. 1, Καραλής 1

ΠΑΟΚ: Κεχαλάρης 5, Σγουρίδης 3, Κουγιούνης 2, Κεφαλάς 1, Φουρναράκης 1, Σαλέχ 1

Φοίβος Συκεών-Βόλος 4-12

Το παιχνίδι με τον Φοίβο Συκεών το πρωί του Σαββάτου έπρεπε να κερδηθεί οπωσδήποτε κι αυτό έγινε αρκετά εύκολα και χωρίς ο Βόλος να χάσει από την αρχή ως το τέλος τον έλεγχο. Παρόλο που ο Φοίβος απάντησε γρήγορά στο αρχικό 0-2, ισοφαρίζοντας, στη συνέχεια ο αγώνας ήταν μονόλογος για τους Βολιώτες, οι οποίοι από το 1.22’ πριν το τέλος της α’ περιόδου ως τα 2.55’ πριν το φινάλε της 3ης έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στην πισίνα, σημειώνοντας οκτώ αναπάντητα γκολ. Μ’ αυτό το εντυπωσιακό σερί 0-8 ο Βόλος έφτασε στο 2-10 και καθάρισε νωρίς το ματς, με το +8 να μην αλλάζει ως τη λήξη (4-12). Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Δ. Γκανάτσιος με επτά τέρματα.

Οκτάλεπτα: 2-4, 0-3, 1-3, 1-2

ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ: Σαραμάνδος 1, Κρητικόπουλος 1, Παγωνίδης, Μπαραμπουνάκης 1

ΒΟΛΟΣ: Γκανάτσιος Δ. 7, Μπομπός 2, Γκανάτσιος Ι. 1, Ιωάννου 1, Βάτσος 1

Βόλος-Ποσειδών Ορεστιάδας 28-5

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το ματς με τον Ποσειδώνα Ορεστιάδας, τον οποίον ο Βόλος διέλυσε με 28-5. Η αναμέτρηση δεν αντέχει σε κριτική, με τη δεύτερη επιτυχία να έρχεται με μοναδική ευκολία, με τον Γλούμη αυτή τη φορά μετά τον Δ. Γκανάτσιο να πετυχαίνει επτά γκολ. Το φοβερό 10-0 του πρώτου οκταλέπτου ξεδιάλυνε γρήγορα τα πράγματα και όλα πήραν τον δρόμο τους από πολύ νωρίς. Οι νικητές χαλάρωσαν στη δεύτερη περίοδο (2-2), αλλά στην επανάληψη το επιμέρους σκορ 16-3 εκτόξευσε τη διαφορά στα 23 γκολ.

Οκτάλεπτα: 10-0, 2-2, 9-2, 7-1

ΒΟΛΟΣ: Γλούμης 7, Βασιλούδης 5, Βλιώρας 3, Ιωάννου 3, Μεριστούδης 3, Κομνιανός 3, Μπακαλάκης 2, Γκανάτσιος Δ. 1, Γκανάτσιος Ι. 1

ΠΟΣΕΙΔΩΝ: Βαγενάς 2, Παπαδόπουλος Γρ. 1, Οικονόμου 1, Λαγαρούδης 1

ΟΦΘ-Βόλος 6-14

Από τη στιγμή που ο Βόλος πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα με 1-2 στα 2.43’ πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου, ανατρέποντας το αρχικό 1-0, ήταν διαρκώς μπροστά απέναντι στον Ομιλο Φίλων Θαλάσσης και διεύρυνε διαρκώς το υπέρ του σκορ. Μάλιστα, ολοκλήρωσε σερί 0-5 (1-5 στο 11ο λεπτό του αγώνα), έκλεισε το ημίχρονο με 2-6 και την 3η περίοδο στο +7 (4-11), ενώ η μεγαλύτερη διαφορά στο ματς ήταν το +9 (4-13), πέντε λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 1-3, 2-5, 2-3

Ο.Φ.Θ.: Γκιόκας 2, Κοριτσάς 2, Παρίσης 1, Πανούσης 1

ΒΟΛΟΣ: Καραλής 4, Γκανάτσιος Δ. 3, Μπομπός 2, Κομνιανός 2, Βασιλούδης 2, Μπακαλάκης 1

Μπλάνας: «Μοιράσαμε τον χρόνο συμμετοχής»

Σε δήλωση που έκανε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ» o προπονητής του Βόλου, Δημήτρης Μπλάνας, επισήμανε ότι ο χρόνος συμμετοχής μοιράστηκε στους 15 παίκτες της αποστολής, αφού γνώριζαν ότι σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες πλην ΠΑΟΚ είναι καλύτεροι. Αναλυτικά όσα είπε: «Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν απ’ αυτά που θέλαμε να δούμε τις δυνάμεις μας. Παίζαμε κόντρα στην ομάδα που παίρνει τα πέντε τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα σ’ αυτή την ηλικιακή κατηγορία, κάτι σπάνιο. Είναι θεωρητικά η καλύτερη ομάδα και είχαμε το άγχος ότι παίζουμε με έναν αντίπαλο, που δεν έχει χάσει πέντε σεζόν. Μέχρι το ημίχρονο ήμασταν κοντά, αλλά στη συνέχεια η απειρία, γιατί εμείς έχουμε μικρότερα παιδιά, μας στοίχισε. Κοιτάξαμε να αγωνιστούν και οι μικρότεροι, επομένως το παιχνίδι αυτό δεν αποτελεί κριτήριο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές μας. Σίγουρα μετράει ότι ήμασταν μέσα στο ματς για αρκετό διάστημα.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους αντιπάλους, είχαμε πει και πριν τους αγώνες ότι είμαστε καλύτεροι απ’ αυτούς. Το θετικό είναι ότι αγωνίστηκαν πολύ χρόνο οι μικρότεροι παίκτες από το παιδικό και εφηβικό τμήμα μας, για να είναι έτοιμοι και για τα δικά τους πρωταθλήματα που έρχονται, και οι μεγάλοι δεν έπαιξαν πολύ, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν κυνηγάμε να διασύρουμε τις άλλες ομάδες. Στην πρώτη φάση βέβαια περνάς πιο εύκολα. Από κει και πέρα θα το διαχειριστούμε διαφορετικά. Τώρα έπαιξαν και τα 15 παιδιά της αποστολής και όλοι είχαν σχεδόν τον ίδιο χρόνο συμμετοχής. Οι μικρότεροι παίκτες μας είναι γεννηθέντες το 2006. Δεν έχω παράπονο από κανέναν, ξέρουμε τις δυνατότητες και την ποιότητα του καθενός, είναι σε καλό δρόμο και δείχνουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν. Ήμασταν από τις πιο μικρές ομάδες στον μέσο όρο ηλικίας».

Σχετικά με τη συνέχεια ο κ. Μπλάνας ανέφερε: «Είναι εφικτός στόχος η πρόκριση στα τελικά και τον διεκδικούμε και φέτος, όμως το έργο μας γίνεται πιο δύσκολο, γιατί είμαστε μόνο τρεις ομάδες από τη Λαμία και πάνω και εμείς η μοναδική από την Κεντρική Ελλάδα, οπότε θα αντιμετωπίσουμε στην επόμενη φάση δυνατές ομάδες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου