ΠΟΛΟ

Νίκη με άνεση

νίκη-με-άνεση-700637

Η εθνική ομάδα πόλο των αντρών έκανε το καθήκον της και πέτυχε το 2/2 στο Προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ, βρίσκοντας ρυθμό σε σχέση με την πρεμιέρα, όπου δυσκολεύθηκε αλλά τελικά κέρδισε την Γεωργία με 11-10 και χθες επιβλήθηκε άνετα με 15-8 κόντρα στη Βραζιλία.

Από την αρχή έχτισε διαφορά ασφαλείας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και δεν το έχασε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, αυξάνοντας σταδιακά την απόσταση του από τον αντίπαλο, που δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο δυναμικότητας.

Οι διεθνείς μας σκόραραν με όλους τους τρόπους, με ορισμένα γκολ υπέροχα σε δημιουργία και εκτέλεση, αλλά το κυριότερο με συγκέντρωση στην άμυνα, η ομάδα του Βολιώτη ομοσπονδιακού Θοδωρή Βλάχου πάει αλώβητη, όπως αναμενόταν, στο ντέρμπι με το Μαυροβούνιο την Τετάρτη (17/2, 15.30) που θα δείξει και τι «ψάρια πιάνει», στο πιο ενδεικτικό τεστ πριν από τους χιαστί, τους ημιτελικούς και τον τελικό.

Υπάρχει, βέβαια και ο αγώνας της Πέμπτης με τον Καναδά.

MVP της αναμέτρησης ψηφίστηκε ο Κώστας Μουρίκης, ενώ πρώτοι σκόρερ ήταν ο Άγγελος Βλαχόπουλος και ο Ντίνος Γενηδουνιάς με 3/4 σουτ έκαστος.

ΕΛΛΑΔΑ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ 15-8

Οκτάλεπτα: 5-1, 5-2, 4-2, 1-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καπότσης 2, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 3, Γαλανίδης.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Αντρέ Αβαλόνε) : Σόρο, Πεντρόζο, Ντα Σίλβα, Κουτίνιο 1, Φρέϊτας, Β. Γκόμεζ 2, Ρεάλ 2, Γκ. Γκόμεζ 3, Ρότσα, Φράνκο, Γκ. Γκιμαράες, Ρ. Γκιμαράες, Φερνάντες.

Ενα εμπόδιο λιγότερο

Ο κορονοϊός χτύπησε με το ξεκίνημα στο Προολυμπιακό τουρνουά πόλο Ανδρών του Ρότερνταμ, καθώς μία από τις Εθνικές ομάδες που επρόκειτο να μετάσχουν, αποκλείστηκε, ήδη, από τη διοργάνωση δίχως να προλάβει να δώσει αγώνα.

Η Τουρκία δεν είναι πια στο πρόγραμμα του τουρνουά, καθώς αποκλείστηκε εξαιτίας τεσσάρων θετικών κρουσμάτων covid-19 που βρέθηκαν σε μέλη της αποστολής και το πρωτόκολλο κάνει σαφές ότι με τρία και περισσότερα κρούσματα κάθε ομάδα αποκλείεται από τη διοργάνωση…

Αυτό σημαίνει ότι οι αγώνες της Τουρκίας αποσύρονται από το πρόγραμμα του Α’ Ομίλου του τουρνουά, όπου μετέχει και η Ελλάδα κι έτσι η Εθνική μας ομάδα θα έχει ένα εμπόδιο λιγότερο στη μάχη για την πρόκριση.

Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει ρεπό την 3η αγωνιστική, σήμερα 16/2 και μια ημέρα ξεκούρασης πριν από το ντέρμπι του Α’ ομίλου με το Μαυροβούνιο την Τετάρτη, στις 17/2.

Σημειώνεται πως η Εθνική κυνηγά το ένα από τα τρία εναπομείναντα εισιτήρια που δίνουν την πολυπόθητη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Η Ελλάδα έχει μετάσχει σε 15 προηγούμενες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων και 10 συνεχόμενες, δηλαδή δίνει ανελλιπώς το «παρών» από το 1980 και ο μεγάλος στόχος της είναι να ανανεώσει την παρουσία της στην κορυφαία γιορτή του πλανήτη για 16η φορά και 11η συνεχόμενη.

Το πρόγραμμα μεταδόσεων:

Αύριο

17:00 Ελλάδα-Μαυροβούνιο (ΕΡΤ3)

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου

15:30 Ελλάδα-Καναδάς (ΕΡΤ3)

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου

15.00 ή 17:00 Προημιτελικός

με συμμετοχή της Ελλάδας (ΕΡΤ3)

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου

19:00 ή 21:00 Ημιτελικός

με συμμετοχή της Ελλάδας (ΕΡΤ3)

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου

17:00 Μικρός τελικός (ΕΡΤ3)

19:00 Τελικός (ΕΡΤ3).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου