ΠΟΛΟ

Ο Βόλος στην 8η θέση στο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών

ο-βόλος-στην-8η-θέση-στο-πρωτάθλημα-νέω-767757

Την τιμητική 8η θέση στο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών υδατοσφαίρισης, μετά και την ολοκλήρωση της τελικής φάσης κατέλαβε η ομάδα του Βόλος υδατοσφαίριση – κολύμβηση, με τους Βολιώτες να ηττώνται με 9-5 από τον Παναθηναϊκό, στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7η-8η.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Το ταξίδι στην τελική φάση για το σύνολο του Δημήτρη Μπλάνα είχε ξεκινήσει την περασμένη Πέμπτη 16/7, απέναντι στον ΑΝΟ Γλυφάδας, τον πρώτο εκ των αντιπάλων που οι Βολιώτες είχαν να αντιμετωπίσουν, στον Α’ Ομιλο, στον οποίο ο Βόλος είχε τοποθετηθεί με τους ΑΝΟ Γλυφάδας, Ολυμπιακό Πειραιώς, Παλαιό Φάληρο και ΝΟ Χανίων. Οι αγώνες του φιλοξενήθηκαν στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά, στο «Αντώνης Δημητρόπουλος» της Γλυφάδας και στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου.

Απέναντι στις ομάδες του ΑΝΟΓ, του Ολυμπιακού Πειραιώς και του Παλαιού Φαλήρου, που έχουν παράδοση στο συγκεκριμένο ηλικιακό πρωτάθλημα και σχεδόν κάθε χρονιά βρίσκονται στα μετάλλια, ο Βόλος πάλεψε, ωστόσο γνώρισε 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, από τον ΑΝΟ Γλυφάδας με 12 – 7, από τον Ολυμπιακό με 15-9 και από το Παλαιό Φάληρο με 12 – 7. Ωστόσο, επιβλήθηκε του ΝΟ Χανίων με 12-8 και κατέλαβε την 4η θέση του Ομίλου του, για να αγωνιστεί στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7η – 8η , απέναντι στον Παναθηναϊκό, που ήταν 4ος στον Β’ Ομιλο, ο οποίος απαρτίστηκε και από τους ΝΟ Βουλιαγμένης, ΝΟ Χίου, ΠΑΟΚ και Απόλλωνα Σμύρνης.

Πάλεψε αλλά ηττήθηκε από τον ΠΑΟ

Χθες το μεσημέρι, στη 1:30μ.μ. ήταν προγραμματισμένο το παιχνίδι για τις θέσεις 7η – 8η στο κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου, με τον Παναθηναϊκό να καταφέρνει να επιβληθεί της ομάδας του Βόλου με 9-5. Τυπικά γηπεδούχος ορίστηκε ο Βόλου, που ήταν πολύ ανταγωνιστικός για τρία οκτάλεπτα, με τη διαφορά των τεσσάρων τερμάτων να έρχεται ουσιαστικά στην 4η και τελευταία περίοδο.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, παίρνοντας το προβάδισμα με 0-2 στο πρώτο οκτάλεπτο. Ο Βόλος μείωσε σε 1-2 με τον Μαρινάγη στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι Αθηναίοι πέρασαν και πάλι μπροστά με 1-3, με τον Μαρινάγη να μειώνει και πάλι προσωρινά σε 2-3, πριν ο Παναθηναϊκός σκοράρει εκ νέου για το 2-4, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, το… ντέρμπι συνεχίστηκε, με τον Δημήτρη Γκανάτσιο να μειώνει σε 3-4, τους Αθηναίους να κάνουν το 3-5 και τον Γκανάτσιο να πετυχαίνει και δεύτερο συνεχόμενο τέρμα, για το 4-5. Το οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται και πάλι με δύο τέρματα διαφορά, για το 4-6.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τον Βόλο να σκοράρει με τον Κουφιδάκη για το 5-6, ωστόσο η ομάδα του Δημήτρη Μπλάνα κάπου εκεί… έμεινε από δυνάμεις, με τους Αθηναίους να πετυχαίνουν τρία αναπάντητα τέρματα για το τελικό 5-9 υπέρ του Παναθηναϊκού. Σημειώνεται, πώς σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, 3:51 πριν το τέλος της 3ης περιόδου την κίτρινη κάρτα είδε ο Δημήτρης Μπλάνας, ενώ στο 0:35 της 4ης περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για έντονη διαμαρτυρία.

Τα αποτελέσματα στον Α’ Ομιλο

1η αγωνιστική:

Ολυμπιακός – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 10-7

ΑΝΟ Γλυφάδας – Βόλος 12-7

2η αγωνιστική

Βόλος – Ολυμπιακός 9-15

ΝΟ Χανίων – ΑΝΟ Γλυφάδας 3-5

3η αγωνιστική

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – Βόλος 12-7

Ολυμπιακός – ΝΟ Χανίων 8-7

4η αγωνιστική

ΝΟ Χανίων – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 6-12

ΑΝΟ Γλυφάδας – Ολυμπιακός 7-13

5η αγωνιστική

Βόλος – ΝΟ Χανίων 12-8

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – ΑΝΟ Γλυφάδας 10-2

Βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 12 (46-30)

2. ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 9 (41-25)

3. ΑΝΟ Γλυφάδας 6 (16-33)

4. Βόλος 3 (35-47)

5. ΝΟ Χανίων 0 (24-37)

Στην τελική φάση του πρωταθλήματος, πήραν μέρος και τέθηκαν στη διάθεση του Δημήτρη Μπλάνα οι: Νάσιος (τερμ.), Βάτσος, Δ. Γκανάτσιος, Καλλιμόπουλος, Γιαν. Μαρινάγης, Νιζάμης, Κοκκινάκης, Βλιώρας, Κουφιδάκης, Γαργαλέτσος, Καραλής, Μπακαλάκης, Κουτσουνίδης (τερμ), Γιαν. Γκανάτσιος, Μπομπός, Λιβανός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου