ΠΟΛΟ

Στην καλύτερη θέση της ιστορίας του ο Βόλος

στην-καλύτερη-θέση-της-ιστορίας-του-ο-β-774257

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Την καλύτερη θέση στην ιστορία της πανηγυρίζει η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του Βόλος υδατοσφαίριση – κολύμβηση, που αναδείχθηκε 3η στην Α2 Εθνική κατηγορία, διατηρώντας ελπίδες και για άνοδο στην Α1, υπό την προϋπόθεση ότι κάποια από τις ομάδες που θα μετάσχουν, δεν καταφέρει να δηλώσει συμμετοχή.

Τίποτα δεν προμήνυε ότι ο προγραμματισμένος για χθες, στις 6μ.μ. μικρός τελικός ανάμεσα στους Βολιώτες και τον Ομιλο Φίλων Θαλάσσης, δε θα διεξαγόταν… λόγω της μη προσέλευσης των τυπικά φιλοξενούμενων στον αγωνιστικό χώρο.

Ολα ήταν έτοιμα, στο Εθνικό κολυμβητήριο του Βόλου και άπαντες στη θέση τους, για ένα μεγάλο παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο ισάξιες ομάδες, που θα έκρινε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην Α2.

Ωστόσο, διαιτητές, αλυτάρχης του αγώνα, γραμματεία και η Βολιώτικη ομάδα… λογάριαζαν χωρίς τον ΟΦ Θαλάσσης που δεν εμφανίστηκε στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ, με τον αγώνα να κατοχυρώνεται στον Βόλος υδατοσφαίριση – κολύμβηση του Δημήτρη Μπλάνα.

Ετσι, οι υποχρεώσεις της ανδρικής ομάδας του Βόλου, ολοκληρώθηκαν… με προπονητικό διπλό, που συντόνιζε ο Δημήτρης Μπλάνας, την ώρα πουδιαιτητές, γραμματεία και αλυτάρχης, σφράγιζαν και τυπικά το φύλλο αγώνα, σημειώνοντας ότι ο ΟΦΘ δεν προσήλθε και ότι ο αγώνας κατοχυρώνεται στον Βόλο.

Πέραν της… τραγελαφικής κατάληξης του παιχνιδιού, που δεν αποτελεί ακριβώς διαφήμιση για το άθλημα, πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία για τη Βολιώτικη υδατοσφαίριση και για την ομάδα του Βόλου, που βρίσκεται από χθες στην υψηλότερη θέση της ιστορίας της. Η ομάδα του Βόλου, ως ΟΥΚ, είχε καταλάβει δύο φορές, έως τώρα την 4η θέση στην Α2, ενώ είχε ανέβει δύο φορές από τη Β’ Εθνική στην Α2 ως επιλαχούσα ομάδα.

Με οδηγό το νεανικό ρόστερ, με πλήθος Βολιωτών στη σύνθεση και ένα εγνωσμένης αξίας προπονητικό δίδυμο, η ομάδα του Βόλου ολόκληρη τη φετινή χρονιά, έκανε μια καταπληκτική πορεία καταλαμβάνοντας τη 2η θέση του Βορείου Ομίλου, έως το Μάρτιο, οπότε και διεκόπη το πρωτάθλημα λόγω κορονοϊού.

Η ΚΟΕ αποφάσισε τη διεξαγωγή φάιναλ φορ, όπου διασταυρώθηκαν χιαστί οι δύο πρώτοι των δύο Ομίλων. Εκεί, οι Βολιώτεςηττήθηκαν δύο φορές στους ημιτελικούς, από τον ΓΣ Περιστερίου και μέχρι χθες πίστευαν ότι θα αντιμετωπίσουν, τον ηττημένο από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια της κατηγορίας ΑΕΚ, ΟΦ Θεσσαλονίκης για το χάλκινο μετάλλιο. Κάτι τέτοιο δε συνέβη και έτσι ο Βόλος δικαιωματικά πια, βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης της Α2 και είναι επιλαχών για άνοδο στην Α1, σε περίπτωση κενής θέσης, λόγω ενδεχόμενης αδυναμίας κάποιας ομάδας να δηλώσει συμμετοχή.

Τάσος Μαρινάγης: «Πανάξια στην 3η θέση»

Ο πρόεδρος του Βόλου, Τάσος Μαρινάγης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣεξήρε την προσπάθεια της ομάδας του ολόκληρη τη χρονιά, τονίζοντας: «Είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα και τη Βολιώτικη υδατοσφαίριση η κατάληψη της 3ης θέσης στην Α2, που ήρθε πανάξια. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν έγινε το παιχνίδι, θεωρώ ότι και να γινόταν, η ομάδα μας θα κέρδιζε τον ΟΦΘ και θα αποδείκνυε ότι είναι η καλύτερη ομάδα στον Βόρειο Ομιλο και η 3η καλύτερη στην κατηγορία, πέραν των δύο ομάδων που άξια βρέθηκαν στον τελικό. Είναι μια σημαντική μέρα για τον Βόλο και για όλους τους παίκτες της ομάδας, των οποίων οι κόποι επιβραβεύονται. Με ένα πολύ σοβαρό προπονητικό επιτελείο, με νεαρούς παίκτες, στην πρώτη χρονιά της συνένωσης δυνάμεων, η ομάδα που δημιουργήθηκε κατόρθωσε να φτάσει ένα βήμα από την κορυφή της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας, ενώ περιμένουμε και εξελίξεις που υπό προϋποθέσεις, μπορούν να μας φέρουν να αγωνιζόμαστε στην Α1. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν στην ομάδα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για όλους μας, στους προπονητές και τους εφόρους. Ελπίζουμε σε μια συνέχεια αντάξια της όρεξης και της θέλησης που υπάρχει απ’ όλους όσους δουλεύουμε καθημερινά γι’ αυτή την ομάδα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου