ΠΟΛΟ

«Κέρδος η χρησιμοποίηση των μικρών»

κέρδος-η-χρησιμοποίηση-των-μικρών-2677

Τονίζει ο προπονητής πόλο της ομάδας του Βόλου Δημήτρης Μπλάνας

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Με το τελευταίο παιχνίδι το ερχόμενο Σάββατο 11 Ιουλίου απέναντι στον ΟΦ Θαλάσσης θα κλείσει μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά για το ανδρικό τμήμα υδατοσφαίρισης του Βόλου, που πρωταγωνίστησε στην Α2, φθάνοντας μια ανάσα από την άνοδο στην Α1 κατηγορία.

Η ομάδα του Δημήτρη Μπλάνα, που ηττήθηκε δύο φορές στη σειρά των ημιτελικών της κατηγορίας από τον ΓΣ Περιστερίου, έχει πλέον μπροστά της τον μικρό τελικό και τη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου, που αν έρθει, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ομάδας και την καλύτερη θέση που έχει ποτέ καταλάβει.

Το βολιώτικο σύνολο, στον προχθεσινό δεύτερο ημιτελικό με αντίπαλο την πολύ πιο έμπειρη ομάδα του Περιστερίου, στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος» είχε εξαιρετική παρουσία και παρά την ήττα με 11-8 και το γεγονός ότι παραμένει στην Α2 για μία ακόμη χρονιά έδειξε ότι είναι ομάδα με μέταλλο και ότι διαθέτει μεγάλη δυναμική και όλα τα στοιχεία για ακόμα πιο επιτυχημένες παρουσίες.

Αλλωστε, βασικό συστατικό της συμμετοχής των Βολιωτών και στα δύο παιχνίδια με τον ΓΣ Περιστερίου ήταν η χρησιμοποίηση από το τεχνικό επιτελείο μικρότερων ηλικιακά παιχτών, που πήραν σημαντικές εμπειρίες από τη συμμετοχή τους.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνολική παρουσία των παιχτών του ήταν στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Μπλάνας, που τόνισε πώς η νέα «φουρνιά» υδατοσφαιριστών του Βόλου πρέπει να έχει ευκαιρίες και ότι καθένας στην ομάδα δουλεύει για να είναι σε θέση να παίξει. Αναλυτικά, ο Βολιώτης τεχνικός σημείωσε: «Εμφανιστήκαμε στα πλέι οφ ανόδου, καθώς στην Αθήνα ήμασταν εκτός. Ήμασταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο ο οποίος είναι ανώτερο και σε άλλο επίπεδο. Ήμασταν πολύ καλοί, θα μπορούσαμε να είμαστε πιο προσεχτικοί για να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο από το παιχνίδι. Δεν έχουμε κάποιο παράπονο από την ομάδα, μόνο κέρδος, γιατί η χρησιμοποίηση εφήβων σε τέτοια παιχνίδια είναι παρακαταθήκη για το μέλλον. Γενικά, οι «μικροί» στην ομάδα, όπως και ο καθένας έχουν ρόλο, δεν είναι διακοσμητικοί ούτε για να γεμίσουν το φύλλο αγώνα. Οσοι είναι στην ομάδα δουλεύουν για να παίξουν, αυτός είναι ο σκοπός και το πλάνο.

Πλέον, για το αντρικό τμήμα μένει το παιχνίδι με τον ΟΦ Θαλάσσης, είναι ένα παιχνίδι όπως τα υπόλοιπα. Θέλουμε να κλείσουμε καλά και με θετικό πρόσημο τη χρονιά και αυτό θα επιχειρήσουμε να κάνουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου