ΠΟΛΟ

Έπεσε μαχόμενος ο Βόλος

έπεσε-μαχόμενος-ο-βόλος-3926

Ηττήθηκε από τον Γ.Σ. Περιστερίου, έχασε την άνοδο και θα διεκδικήσει την 3η θέση στην Α2 πόλο

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Πάλεψε απέναντι στον Γ.Σ. Περιστερίου αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει τη σειρά των ημιτελικών ο Βόλος στο δεύτερο παιχνίδι, που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος», γνωρίζοντας την ήττα με 11-8 και πλέον θα διεκδικήσει την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο πρωτάθλημα, με αντίπαλο τον ΟΦΘ, που ηττήθηκε από την ΑΕΚ.

Οι Βολιώτες του Δημήτρη Μπλάνα θα παλέψουν για την καλύτερη θέση της ιστορίας τους, την 3η στην αναμέτρηση της 11ης Ιουλίου απέναντι στους Θεσσαλονικείς, έχοντας ισχυρό κίνητρο το γόητρο και την ιστορία της ομάδας. Εξάλλου, όλη η πορεία τους τόσο στην κανονική ροή του πρωταθλήματος της Α2, όπου πανάξια έφτασαν μέχρι το final 4, αλλά και η παρουσία τους στα δύο παιχνίδια της σειράς των ημιτελικών, κόντρα στον πολύ πιο έμπειρο Γ.Σ. Περιστερίου, με πολλές απουσίες είναι άξια συγχαρητηρίων.

Οι Αθηναίοι, του Κώστα Λούδη, από την άλλη πλευρά, επιβεβαίωσαν όλα τα προγνωστικά που τους ήθελαν από την αρχή της χρονιάς φαβορί, ωστόσο έχουν το μυαλό τους στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, την 11η Ιουλίου, που θα κριθεί και ο τίτλος του πρωταθλητή, με τις δύο ομάδες πάντως να βρίσκονται στην Α1.

Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι Βολιώτες έκαναν εξαιρετική εμφάνιση, παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, ενώ κατάφεραν και να προηγηθούν στο ημίχρονο του παιχνιδιού, αγωνιζόμενοι με αρκετούς μικρότερους ηλικιακά παίχτες, που πήραν πολύτιμες εμπειρίες. Κυρίως στο τρίτο οκτάλεπτο, επήλθε η φυσιολογική κόπωση για τους παίκτες του Βόλου, με την ομάδα του Περιστερίου να χτίζει διαφορά υπέρ του και με την τελευταία περίοδο να αποτελεί τυπική διαδικασία.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1 – 0 και 2-1, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 3-2 μετά το τέλος του Α’ οκταλέπτου. Στο δεύτερο και καλύτερο οκτάλεπτο για τους Βολιώτες, έγινε η ανατροπή, με την ομάδα του Μπλάνα να προηγείται με 5-4, με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη-άνοδο και με ένα σερί 4-0 στο τρίτο οκτάλεπτο έκαναν το 8-5, ενώ τρία γκολ σημειώθηκαν για κάθε ομάδα στην τελευταία περίοδο, με το 11-8 υπέρ του Γ.Σ. Περιστερίου να αποτελεί και το τελικό σκορ. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Παναγιώτης Κλήμος που σημείωσε έξι τέρματα, ενώ για τους Βολιώτες Γλούμης και Στεργίου πέτυχαν από 3 τέρματα, 1 ο Γκανάτσιος και ένα ο Ιωάννης Μαρινάγης.

Βόλος – ΓΣ Περιστερίου 8-11 (2-3, 3-1, 0-4, 3-3)

Βόλος (Δημήτρης Μπλάνας): Νάσιος, Δανιήλ, Γκανάτσιος 1, Μάρκου, Μαρινάγης Ι. 1, Παπαβασιλείου, Κοκκινάκης Δ., Μπόμπος, Γλούμης 3, Στεργίου Γ. 3, Νικηφορίδης, Νιζάμης, Ιωακείμ, Νικολέρης, Καραλής

ΓΣ Περιστερίου (Κώστας Λούδης): Καζάκος, Παπανικολάου Αλ. 2, Λαδάς Π. 1, Δανούρδης 1, Γερακούδης, Κουκουμάκης, Σκαρπέλης, Φαναριώτογλου, Αγκόρτσας 1, Κλήμος 6, Τζώρτζης, Τσαγκάρης, Κουμής, Ατιέ Μ., Τσιφτσής

*Εκτός από το Περιστέρι και η ομάδα πόλο της ΑΕΚ κέρδισε την άνοδο στην Α1 Κατηγορία των Ανδρών για πρώτη φορά στην ιστορία των «κιτρινόμαυρων». Το προσεχές Σάββατο (11/7), θα διεκδικήσει και τον τίτλο του πρωταθλητή ενάντια στο ΓΣ Περιστερίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου