ΠΟΛΟ

Ξανά στις πισίνες …το πόλο

ξανά-στις-πισίνες-το-πόλο-19101

Με παιδικό πρωτάθλημα και με όμιλο και στον Βόλο, με πόλο Α’ και Β’ Εθνικής Γυναικών, καθώς Α1 Εθνικής Ανδρών, γίνεται η επανεκκίνηση για τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης, ενώ τον Ιούλιο υπάρχει το Final – 4 της Α2, με τη συμμετοχή και της ομάδας του Βόλος Υδατοσφαίριση – Κολύμβηση στη διεκδίκηση ενός εκ των δύο εισιτηρίων που οδηγούν στην Α1.

Το παιδικό πόλο

Μετά από 3 και περισσότερους μήνες, λόγω των μέτρων καταπολέμησης της πανδημίας για τον κορονοϊό covid 19, επαναρχίζει η αγωνιστική δράση στα αθλήματα της ΚΟΕ, με την Α’ προκριματική φάση του παιδικού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης (γεν. 2005), ενώ σε ό,τι αφορά στον όμιλο του Βόλου, οι αγώνες ξεκινούν το Σάββατο 27 Ιουνίου, στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ.

«Η ΚΟΕ, υλοποιεί έτσι βήμα, βήμα και τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα μέτρα, την αγωνιστική επανεκκίνηση των αθλημάτων της, στο νέο πλέον διαμορφωμένο πλαίσιο διεξαγωγής τους, με βασικό γνώμονα την ασφάλεια και προστασία των εμπλεκόμενων» αναφέρει η Κολυμβητική Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

Στο παιδικό πρωτάθλημα μετέχουν συνολικά 47 συνολικά ομάδες, χωρισμένες σε 11 ομίλους, με τον Βόλο να έχει τον δικό του όμιλο που απαρτίζεται από τις ομάδες των ΟΥΚ Βόλου (ΒΟΛΟΣ-ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ), ΟΕΑΝΑ Βόλου και Νίκη Βόλου.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Σάββατο 27 Ιουνίου (19:00): ΟΥΚ Βόλου-Νίκη Βόλου

Κυριακή 28 Ιουνίου (11:00): ΟΕΑ/ΝΑΒ-ΟΥΚ Βόλου

Κυριακή 28 Ιουνίου (19:00): ΟΕΑ/ΝΑΒ-Νίκη Βόλου

Στη β’ φάση (17-19 Ιουλίου) προκρίνονται οι 3 πρώτες ομάδες των ομίλων 1, 6, 7, 11, οι 2 πρώτες των ομίλων 2, 3, 4, 5, 8, 10 και η 1η ομάδα του 9ου ομίλου (σύνολο 25 ομάδες).

Επανεκκίνηση και σε γυναίκες

Ξεκινούν και τα πρωταθλήματα πόλο Α’ και Β’ Εθνικής Γυναικών, καθώς και της Α1 Εθνικής Ανδρών. Στην Β’ Εθνική Γυναικών, που υπάρχει και το βολιώτικο ενδιαφέρον, το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις 2 πρώτες ομάδες των 4 ομίλων του α’ γύρου της α’ φάσης, που σχηματίζουν δύο νέους ομίλους (Νότου και Βορρά) από τους οποίους οι 2 πρώτες ομάδες θα αγωνιστούν στο F4 της διοργάνωσης (η 1η ανέρχεται στην Α’ Γυναικών).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της Β’ Εθνικής Γυναικών για τον Βόρειο Όμιλο που συμμετέχουν οι ΟΥΚ και ΟΕΑΝΑ Βόλου και με βάση το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που έχει εγκρίνει η ΓΓΑ, έχει ως εξής:

Σάββατο, 27/6

*Ποσειδώνιο 19:00, ΠΑΟΚ-Άρης (Γρηγόρης Σπανούδης, Άγις Καρούλης)

*Εθνικό Βόλου 20:30, ΟΥΚ Βόλου – ΟΕΑΝΑ Βόλου (Σπύρος Αχλαδιώτης, Αλέξανδρος Χατζηγούλας)

Κυριακή, 28/6

*Ποσειδώνιο 12:00, Άρης – ΟΥΚ Βόλου (Γρηγόρης Σπανούδης, Σπύρος Αχλαδιώτης)

*Ποσειδώνιο 13:30, ΟΕΑΝΑ Βόλου – ΠΑΟΚ (Γρηγόρης Σπανούδης, Σπύρος Αχλαδιώτης)

*Ποσειδώνιο 19:00, ΟΥΚ Βόλου – ΠΑΟΚ (Γρηγόρης Σπανούδης, Σπύρος Αχλαδιώτης)

*Ποσειδώνιο 20:30, ΑΡΗΣ – ΟΕΑΝΑ Βόλου (Γρηγόρης Σπανούδης, Σπύρος Αχλαδιώτης)

Η τελική φάση της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Ιουλίου.

Το Final 4 της Α2

Η ανδρική ομάδα του Βόλος Υδατοσφαίριση – Κολύμβηση (ΟΥΚ) ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο Final – 4 της Α2 πόλο και τη διεκδίκηση ενός εκ των δύο εισιτηρίων που οδηγούν στην Α1. Η ΚΟΕ μέσω της ειδικής προκήρυξης που εξέδωσε αποφάσισε πως η άνοδος θα κριθεί στις δύο νίκες. Έτσι, οι ομάδες που ήταν στην πρώτη θέση των δύο ομίλων θα έχουν το πλεονέκτημα δίνοντας τα πρώτα παιχνίδια στις έδρες τους ενάντια των δεύτερων στη βαθμολογική κατάταξη των δύο ομίλων σωματείων.

Βάσει της τελικής προκήρυξης, στις 4 Ιουλίου ο 2ος του Α’ Ομίλου Βόλος αγωνίζεται στις 4:30μ.μ. στο Περιστέρι, αντιμετωπίζοντας τον ΓΣ Περιστερίου. Δύο μέρες αργότερα, η σειρά θα μεταφερθεί στον Βόλο, στις 5μ.μ. και εφόσον χρειαστεί τρίτο παιχνίδι η σειρά θα επιστρέψει στο Περιστέρι στις 8 Ιουλίου. Αντίστοιχη διαδικασία θα γίνει για τον πρωτοπόρος του Α’ Ομίλου ΟΦ Θαλάσσης, που θα υποδεχτεί την δεύτερη του Β Ομίλου ΑΕΚ στο Ποσειδώνιο, ενώ στις 6 Ιουλίου η σειρά θα μεταφερθεί στη Γλυφάδα (έδρα της ΑΕΚ).

Οι δύο ομάδες που θα πετύχουν δύο νίκες κερδίζουν την άνοδο στην Α1 των Ανδρών, ενώ στη συνέχεια θα διεξαχθούν το Σάββατο 11 Ιουλίου σε άγνωστο επί του παρόντος κολυμβητήριο ο τελικός για την ανάδειξη του πρωταθλητή και ο άτυπος μικρός τελικός για 3η και 4η θέση.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα

Η ΕΡΤ γνωστοποίησε στην ΚΟΕ τους αγώνες που θα μεταδώσει από την ERT Sports, στα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Ανδρών και Α’ Εθνικής Γυναικών, που επαναρχίζουν, μετά τη διακοπή τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού covid 19.

Το πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων:

Α1 ΑΝΔΡΩΝ

*Σάββατο, 27 Ιουνίου, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (18.00)

*Σάββατο 4 Ιουλίου, ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ (14.30)

*Τετάρτη, 8 Ιουλίου, ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (14.30)

Α’ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

*1ος Τελικός Πλέι Οφ, 5 Ιουλίου: 14.30

*2ος Τελικός Πλέι Οφ, 7 Ιουλίου: 19.00

*3ος Τελικός Πλέι Οφ, 8 Ιουλίου (αν χρειαστεί): 19.00.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου