ΠΟΛΟ

Πόλος έλξης ο Βόλος

πόλος-έλξης-ο-βόλος-30977

Καλοκαιρινό καμπ διοργανώνει ο ναυταθλητικός σύλλογος στις αρχές Ιουλίου

Καλοκαιρινό καμπ με στόχο την ενδυνάμωση των μικρότερων ηλικιακά τμημάτων του διοργανώνει ο Βόλος Υδατοσφαίριση – Κολύμβηση, προσκαλώντας αγόρια, γεννηθέντα από το 2008 και κορίτσια γεννηθέντα από το 2007 έως και το 2012, που γνωρίζουν κολύμβηση, να γνωρίσουν τις τεχνικές και τα μυστικά του αθλήματος, το δεκαήμερο 1 – 10 Ιουλίου.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Σκοπός του καμπ είναι η νέα γενιά αγοριών και κοριτσιών στον Βόλο να γνωρίσουν συνοπτικά το άθλημα και να αξιολογηθούν από τους προπονητές του συλλόγου, ενώ στο κάλεσμα του συλλόγου αναφέρεται πως «σωστό κολύμπι, αντίληψη, υπακοή, συνεργασία και ομαδικότητα είναι μερικά από τα συστατικά της επιτυχίας».

Το δεκαήμερο καμπ, θα έχει πολλές εκπλήξεις, παιχνίδια και δρώμενα για τους μικρούς αθλητές κα αθλήτριες, ενώ μεταξύ άλλων προβλέπεται και προπόνηση στη θάλασσα, μία από τις ημέρες διεξαγωγής του. Η δράση, που επανελήφθη πριν από λίγες ημέρες για τους μικρούς αθλητές του τμήματος εκμάθησης υδατοσφαίρισης της ομάδας του Βόλου, στέφθηκε από απολυτή επιτυχία, καθώς οι λιλιπούτειοι υδατοσφαιριστές της προ – μίνι κατηγορίας είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν το παιχνίδι με την εξάσκηση τους, σε μια προπόνηση που ευχαριστήθηκαν λίγο περισσότερο όλοι οι αθλητές.

Παράλληλα, οι τρεις καλύτεροι αθλητές θα επιβραβευθούν με σημαντικά έπαθλα μεγάλης αξίας ενώ εκτός από το κομμάτι της προπόνησης στο νερό, η διατροφολόγος της ομάδας του Βόλος Υδατοσφαίριση – Κολύμβηση, Κατερίνα Παππά, θα παρακολουθήσει τους συμμετέχοντες, δίνοντας τους ειδικά προγράμματα διατροφής και χρήσιμες συμβουλές.

Η έφορος των τμημάτων μίνι και προμίνι του συλλόγου, Φωτεινή Καμπά, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το καμπ, που αναμένεται να προσελκύσει όλα τα βλέμματα της αθλητικής δραστηριότητας το δεκαήμερο διεξαγωγής του: «Μετά και τη δύσκολη συγκυρία που περάσαμε, λόγω του κορονοϊού, ο σύλλογος δεν εφησυχάζει και θέτει διαρκώς νέους στόχους. Αυτή τη στιγμή, η ανδρική ομάδα του Βόλος Υδατοσφαίριση – Κολύμβηση προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο Φάιναλ Φορ της Α2 Εθνικής κατηγορίας πόλο, διεκδικώντας την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία. Επιπρόσθετα, σε όλα τα ηλικιακά εθνικά πρωταθλήματα, υπάρχει συμμετοχή της ομάδας, δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται.

Εμείς δουλεύουμε στην κατηγορία του προ μίνι, όπου υπάρχει ένα υλικό αρκετά ποιοτικό, το οποίο και θέλουμε να ενδυναμώσουμε. Γι’ αυτό το λόγο διοργανώνουμε το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου ένα καμπ υδατοσφαίρισης, με πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά που θα έρθουν, με βασικό στόχο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το άθλημα. Προϋπόθεση είναι τα παιδιά να γνωρίζουν κολύμπι, έτσι ώστε να περάσουμε, έπειτα σε τεχνικές του αθλήματος, με απώτερο σκοπό την πλαισίωση του αντίστοιχου τμήματος της ομάδας και των κατάλληλων προσθηκών σε αυτή. Το τμήμα των προμίνι του συλλόγου, τη χρονιά που πέρασε είχε ένα ποσοστό 80% νικών σε φιλικά παιχνίδια, με τη δουλειά που γίνεται να είναι ιδιαίτερα σοβαρή. Θέλουμε να δώσουμε σε νέα παιδιά την ευκαιρία να μυηθούν στο άθλημα και να ανακαλύψουν το ταλέντο τους.

Σαφώς δε μας ενδιαφέρει μόνο το κομμάτι της προπόνησης εντός νερού, γι’ αυτό υπάρχουν και ιδιαίτερα σημαντικές συνεργασίες στο πλαίσιο του καμπ, όπως με τη διατροφολόγο της ομάδας κ. Κατερίνα Παππά, που θα δώσει ειδικά προγράμματα στα παιδιά, συμβάλλοντας από την πλευρά της στη γνώση των παιδιών, σχετικά με τη σωστή διατροφή σε αυτές τις ηλικίες».

Πλούσια δώρα

Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικό μπλουζάκι και χυμός κάθε μία από τις ημέρες διεξαγωγής του καμπ, ενώ τους τρεις καλύτερους θα περιμένουν δώρα μεγάλης αξίας, μεταξύ των οποίων δωρεάν προπονήσεις στις ομάδες του συλλόγου, μπάλες υδατοσφαίρισης και γυαλιά ηλίου. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Φωτεινή Καμπά, τηλ. 6942292790.

Ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετάσχουν θα είναι περιορισμένος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου