Πρόθεση της ΚΟΕ να συνεχιστούν...

Τελευταία ενημέρωση: 2020-04-22, 14:35:42
Πρόθεση της ΚΟΕ να συνεχιστούν...

 

Συνεδρίασε χθες Τρίτη, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΕ, με τη συνδρομή των τεχνικών συμβούλων της Ομοσπονδίας και ασχολήθηκε με την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης των αθλημάτων της, σ’ ότι αφορά τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Σύμφωνα πάντοτε με τις οδηγίες και αποφάσεις του ΕΟΔΥ και της Πολιτείας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID - 19 και το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Οι εισηγήσεις, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν διεξαγωγή πρωταθλημάτων σε κολύμβηση, καλλιτεχνική κολύμβηση, καταδύσεις και τεχνική.

Οσον αφορά την υδατοσφαίριση, σημαντικό είναι το γεγονός ότι καμία ομάδα δε θα υποβιβαστεί από την Α1 στην Α2, μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.

Επιπλέον, όσον αφορά την Α2, που ενδιαφέρει την ομάδα του Βόλος Υδατοσφαίριση - Κολύμβηση, η ΚΟΕ σκέφτεται την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης (από την 10η αγωνιστική), ενώ στη συνέχεια, οι 2 πρώτες ομάδες των δύο Ομίλων, θα παίξουν σε F4, για να προκύψουν οι 2 ομάδες που θα ανέλθουν στην Α1 Εθνική. Ούτε σε αυτή την κατηγορία, θα υποβιβαστεί κάποια ομάδα.

Σημαντική, επίσης, για τις ομάδες της Β’ και Γ’ ανδρών, ΟΕΑ/ΝΑΒ και Νίκη Βόλου είναι και η σκέψη για μετάθεση των αντίστοιχων πρωταθλημάτων για το φθινόπωρο, ενώ όσον αφορά τα ηλικιακά πρωταθλήματα, μεταξύ άλλων, η εισήγηση αναφέρει πως θα διεξαχθούν οι Τελικές φάσεις των πρωταθλημάτων Νέων ανδρών και Νέων γυναικών, όπως έχουν ήδη προκύψει οι ομάδες από τα προκριματικά τους. Παράλληλα, θα συμπτυχθούν οι φάσεις των υπόλοιπων πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά, όσα αποφάσισε, για κάθε άθλημα χωριστά, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΕ:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Διεξαγωγή των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων (και των προαγωνιστικών ηλικιών), στις κατά τόπους Περιφέρειες με τελικές σειρές, με την παρουσία επίσημου Παρατηρητή από πλευράς ΚΟΕ και κατόπιν ενιαιοποίηση των αποτελεσμάτων σε πανελλήνια κλίμακα, με βάση τις επιδόσεις, ώστε να προκύψουν οι τελικές κατατάξεις στα αγωνίσματα.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ:  Διεξαγωγή των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων, με εισήγηση της Τεχνικής Διευθύντριας για τον τρόπο.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: Διεξαγωγή των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων στο ΟΑΚΑ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Διεξαγωγή ενός (1) Πανελλήνιου πρωταθλήματος, σε Βορρά και Νότο και κατόπιν ενιαιοποίηση των αποτελεσμάτων με βάση τις επιδόσεις, για την τελική κατάταξη.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ:

Α1 Ανδρών

Α. Ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου (απομένουν 4 αγωνιστικές) και ανακήρυξη πρωταθλητή.

Β. Συνέχιση και των πλέι οφ (όχι όμως των πλέι άουτ).

Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα και η Κατηγορία, την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2020-21) θα έχει 14 ομάδες (ανέρχονται 2 από την Α2), με την επισήμανση ότι θα υποβιβαστούν του χρόνου 4 ομάδες.

Α’ Γυναικών

Συνέχιση των αγώνων στη Γ’ Φάση, ΜΌΝΟ στον Α’ Όμιλο (θέσεις 1-5) και των πλέι οφ, όπου μειώνονται οι τελικοί (3 αντί 5). Δεν συνεχίζονται οι αγώνες στον Β’ Όμιλο (θέσεις 6-9) και δεν υποβιβάζεται ομάδα στην Β’ Εθνική.

Α2 Ανδρών

Ολοκλήρωση της Α’ Φάσης (από την 10η αγωνιστική) και στη συνέχεια, οι 2 πρώτες ομάδες των δύο Ομίλων, θα παίξουν σε F4, για να προκύψουν οι 2 ομάδες που θα ανέλθουν στην Α1 Εθνική. Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.

Β’ Γυναικών: Οι 2 πρώτες ομάδες των 4 Ομίλων (σύνολο 8), όπως αυτές έχουν προκύψει από τους αγώνες του Α’ Γύρου της Προκριματικής φάσης (έχουν ολοκληρωθεί), σχηματίζουν δύο νέους Ομίλους των τεσσάρων ομάδων (Βορράς, Νότος), για να προκύψει από την Τελική φάση (4 ομάδες), η 1η ομάδα που θα ανέλθει στην Α’ Εθνική.

Β’ και Γ’ Ανδρών: Σκέψεις για μετάθεση τους το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Ηλικιακά πρωταθλήματα: Διεξάγονται οι Τελικές φάσεις των πρωταθλημάτων Νέων ανδρών και Νέων γυναικών, όπως έχουν ήδη προκύψει οι ομάδες από τα προκριματικά τους.

Συμπτύσσονται οι φάσεις των υπόλοιπων πρωταθλημάτων.

Σκέψεις για μετάθεση των πρωταθλημάτων Μίνι Παίδων και Μίνι Κορασίδων, το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Κύπελλο Γυναικών: Διεξαγωγή του F4 (με την λήξη της αγωνιστικής εκκρεμότητας του αγώνα μπαράζ ΝΟ Βουλιαγμένης - Πανιώνιος) στο Καρπενήσι, μία εβδομάδα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής.

Σε κάθε περίπτωση, για τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης, θα ζητηθεί η γνώμη των Σωματείων που μετέχουν.

Σημειώνεται ότι, εξακολουθεί να ισχύει η αναστολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας των αθλημάτων της ΚΟΕ, έως τις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με απόφαση της από τις 22 Μαρτίου 2020.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
3
=