ΠΟΛΟ

«Καμία τύχη να γίνει το Παγκόσμιο σε Βόλο – Λάρισα»

καμία-τύχη-να-γίνει-το-παγκόσμιο-σε-βό-109536

Δεν έχει καμία τύχη να πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά στην ιστορία, σύμφωνα με δημοσίευμα και πηγές της ΚΟΕ το παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης παίδων και κορασίδων που ήταν προγραμματισμένο από την παγκόσμια ομοσπονδία (FINA) να πραγματοποιηθεί στις πόλεις του Βόλου και της Λάρισας από 5 μέχρι 12 Ιουλίου του 2020.

Οπως αναφέρεται: «Η παγκόσμια ομοσπονδία δεν έχει αποφασίσει οριστικά για την αναβολή των αγώνων, αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η διοργάνωση θα αναβληθεί. Φυσικά καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία η οποία ταλανίζει όλο τον πλανήτη τους τελευταίους μήνες. Επίσης εξαιρετικά σημαντικό ρόλο θα παίξει η τοποθέτηση της ελληνικής κολυμβητικής ομοσπονδίας η οποία έχει αναλάβει την διοργάνωση αυτή.

Να σημειωθεί ότι η αρχική εκτίμηση μιλούσε για μία από τις μεγαλύτερες, σε αριθμό, διοργανώσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή 50 και πλέον ομάδων από όλο τον κόσμο. Η περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την κολυμβητική ομοσπονδία και τους δημάρχους του Βόλου και της Λάρισας, είχαν προετοιμαστεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την πετυχημένη διοργάνωση της μεγάλης, σε αριθμό ομάδων, αυτής εκδήλωσης. Όμως ο ιός έχει διαφορετική άποψη. Η πανδημία ταλανίζει όλο τον πλανήτη και οι ομάδες που θα μπορούσαν ίσως να ανταποκριθούν και να έρθουν στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2020 είναι περιορισμένες.

Η ελληνική ομοσπονδία δεν εξετάζει με θετικό μάτι την διεξαγωγή των αγώνων με λίγες ομάδες, αφού τα έξοδα είναι σημαντικά και δεν μπορούν να περιοριστούν. Δεν αξίζει δηλαδή, σύμφωνα με την ελληνική ομοσπονδία, η πραγματοποίηση των αγώνων. Η εισήγηση της ΚΟΕ θα είναι αρνητική προς την παγκόσμια ομοσπονδία, όταν το θέμα τεθεί για τελική απάντηση τις επόμενες ημέρες».

Κανονικά το Ευρωπαϊκό Νεανίδων;

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η ΚΟΕ βλέπει με αισιοδοξία την διεξαγωγή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νεανίδων το οποίο έχει προγραμματιστεί για να γίνει στον Βόλο αρχές Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα από 1 έως 8 του μήνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου