ΠΟΛΟ

Ρίχνονται στη μάχη οι Νέες Γυναίκες του Βόλου

ρίχνονται-στη-μάχη-οι-νέες-γυναίκες-το-243849

Συμμετέχουν στην α’ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στον Βόλο

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Στην α’ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο των Νέων Γυναικών ως οικοδέσποινα του Ομίλου Βόλου συμμετέχει η ομάδα του Βόλου, από αύριο Παρασκευή 10 έως και μεθαύριο Σάββατο 11 Ιανουαρίου.

Η ομάδα του Ζαφείρη Μαρινάγη αναμετράται στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Β. Πολύμερος» με τους ΝΕ Πατρών, ΠΑΟΚ και ΓΣ Περιστερίου, επιδιώκοντας την είσοδό της στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, αφού μετά το πέρας της προκριματικής φάσης θα διεξαχθεί η τελική, το τριήμερο 25-27 Ιουνίου.

Εργο που δεν είναι εύκολο, αφενός γιατί στην τελική φάση περνούν δύο από τις τέσσερις ομάδες, αφετέρου γιατί τα κορίτσια του Βόλου είναι νεότερα από την ηλικιακή κατηγορία των Νέων Γυναικών. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο ρόστερ δεν υπάρχει καμία γεννηθείσα το 2001, μία κοπέλα έχει έτος γέννησης το 2002 και όλες οι υπόλοιπες είναι νεότερες, ανήκοντας ουσιαστικά στην κατηγορία των Κορασίδων.

Ο προπονητής της ομάδας του Βόλου Ζαφείρης Μαρινάγης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σημείωσε: «Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δύσκολο όμιλο, ειδικά από τη στιγμή που τα κορίτσια θα αγωνιστούν με μεγαλύτερες στην πλειονότητά τους, κοπέλες. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την περσινή πρωταθλήτρια ΝΕ Πατρών, που είναι δυνατή και εκτός απροόπτου θα βρίσκεται και φέτος στα μετάλλια και από κει και έπειτα θα παλέψουμε με τους ΠΑΟΚ και Περιστέρι για μία θέση στην τελική φάση. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, γιατί ο Βόλος είναι μια αξιόμαχη ομάδα και επιπλέον αν καταφέρουμε να προκριθούμε στις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, τα κορίτσια θα αποκτήσουν μεγάλη ψυχολογική ανάταση. Πιστεύω ότι θα γίνουν ενδιαφέροντα παιχνίδια, καθώς οι 3 τουλάχιστον από τις 4 ομάδες δεν έχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ τους».

Στην αποστολή για την ομάδα του Βόλου βρίσκονται οι: Νασιάκου Βιργινία, Στεφάνου Μαρκέλλα (τερματοφύλακες), Τζιάνη Ουρανία, Αχλαδιώτη Αννα Μαρία, Ντόνα Κλεοπάτρα, Πετροπούλου Γεωργία, Μπένη Φωτεινή, Βαραλή Φωτεινή, Τσιμπερίδη Ελένη, Γαργαλέτσου Κατερίνα, Νασιάκου Αννα, Κουφιδάκη Χρυσάνθη, Κόφφα Μαρίτα, Καλλιμοπούλου Ειρήνη.

Το πρόγραμμα της α’ φάσης:

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου

1η αγωνιστική

7μ.μ. Βόλος – ΝΕ Πατρών

8μ.μ. ΠΑΟΚ – ΓΣ Περιστερίου

Σάββατο 11 Ιανουαρίου

2η αγωνιστική

11π.μ. Βόλος – ΓΣ Περιστερίου

12μ. ΠΑΟΚ – ΝΕ Πατρών

3 η αγωνιστική

5μ.μ. ΠΑΟΚ – Βόλος

6μ.μ. ΝΕ Πατρών – ΓΣ Περιστερίου

Οι άλλοι Ομιλοι:

Α’ Ομιλος Αττικής (κολυμβητήριο Βουλιαγμένης): Εθνικός, ΑΕΚ, ΝΟ Βουλιαγμένης, Πανιώνιος

Β’ Ομιλος Αττικής (κολυμβητήριο Χαλανδρίου): Νηρέας Χαλανδρίου, Ηλυσιακός, Ολυμπιακός Πειραιώς

Ομιλος Κρήτης (κολυμβητήριο Χανίων): ΝΟ Ρεθύμνου, ΝΟ Χανίων, ΟΦΗ, ΑΝΟ Γλυφάδας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου