ΠΟΛΟ

Πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε

πάλεψε-αλλά-δεν-τα-κατάφερε-385800

Γέμισε από κόσμο, παλμό και χειροκροτήματα το κολυμβητήριο του ΕΑΚ «Ιάσων Ζηργάνος» με το συγκλονιστικό κοινό του Βόλου, ωστόσο δεν «γέμισε» και η ψυχή των Βολιωτών φιλάθλων, που είδαν την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νεανίδων να χάνει το εισιτήριο για την 4άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, γνωρίζοντας πικρή αλλά δίκαια ήττα από τη Ρωσία, στον τελευταίο χρονικά χθεσινό προημιτελικό με 14-13.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι διεθνείς μας, του Κώστα Δήμου και της Φιλιώς Μανωλιουδάκη τα έδωσαν όλα, αποφασισμένες να φέρουν στην πατρίδα, την πολυπόθητη πρόκριση στις 4 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, ωστόσο κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο κόντρα στη Ρωσία, που έπαιξε πολύ καλύτερα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα είχε δεχτεί… 10 τέρματα, κάτι που μαρτυρούσε την πολύ κακή αμυντική της λειτουργία, αλλά και το… μπλακ αουτ στην επίθεση. Η ελληνική ομάδα ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο… αλλά αργά, κάτι που δε στάθηκε αρκετό να της δώσει το εισιτήριο για τους ημιτελικούς. Ετσι, η Ελλάδα θα αγωνιστεί κόντρα στη Γαλλία για τις θέσεις 5-8, αύριο Σαββάτο (11.30 π.μ).

Με τ’ αριστερό ξεκίνησε η Εθνική μας ομάδα, δεχόμενη γκολ από την Πανφίλοβα στην κόντρα για το 1-0, ενώ και ο πρώτος παίκτης παραπάνω για την ελληνική ομάδα, στην επόμενη φάση δεν ήταν επιτυχημένος. Οι διεθνείς μας, όμως ισοφάρισαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Νίνου, για το 1-1, για να δεχθούν πάντως αμέσως μετά τέρμα από την Λάπτεβα, από τα δύο μέτρα. Η Ελλάδα είχε και πάλι την απάντηση, με την Φουντωτού να γράφει το 2-2, αξιοποιώντας την αποβολή αντιπάλου, για πρώτη φορά. Οι Ρωσίδες έκαναν το 3-2 με την Λάπτεβα, από φουνταριστό, ενώ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και από την ίδια παίκτρια, έγινε και το 4-2, με τον κόσμο… να ξυπνάει, φωνάζοντας «Ελλάς, Ελλάς» προσπαθώντας να εμψυχώσει την ομάδα. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την Ελλάδα, με την Μπουνάκοβα να σκοράρει από την περιφέρεια για το 5-2. Μετά από ώρα… η Φουντωτού στον παραπάνω, έκανε το 5-3, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το οκτάλεπτο.

Το 6-3 σημειώθηκε από την Μπογκντάνοβα στην περιφέρεια, ενώ η Ρωσία έβαλε και άλλο γκολ, με την ίδια παίκτρια, μετά από λάθος της ελληνικής ομάδας, ανεβάζοντας τη διαφορά στα 4 τέρματα (7-3). Η Ρωσίδα τερματοφύλακας έκανε μερικές καθοριστικές επεμβάσεις στα σουτ της Ελληνίδων διεθνών, ενώ ο εφιάλτης… συνεχίστηκε με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Σαραφουτντίνοβα για το 8-3. Η ψυχολογία είχε ένα όνομα… Ρωσία, ενώ η Εθνική κατάφερε να σκοράρει για 4η φορά με τη Νίνου, με πέναλτι, μόλις 1:10 πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ωστόσο, το 9-4 έγραψε η Πανφίλοβα, στην περιφέρεια, απαντώντας… σε δευτερόλεπτα. Η Ελλάδα σκόραρε ξανά, με την Τριχά, στον παραπάνω, μειώνοντας και πάλι σε 9-5. Με το 10-5 από την Τσερκάσοβα, στον παραπάνω ολοκληρώθηκε και το ημίχρονο.

Το πρώτο γκολ του τρίτου οκταλέπτου ήρθε από τη Σιούτη στον φουνταριστό (10-6), ωστόσο ότι έχτιζαν οι διεθνείς μας γκρεμιζόταν, από τα πολλά λάθη, κατά μήκος του αγωνιστικού χώρου, με τις Ρωσίδες να κλέβουν εύκολα την μπάλα. Το γκολ της Γκούσκοβα για το 11-6 στην κόντρα οφειλόταν σε αυτά τα λάθη, ενώ έπειτα η Νίνου μείωσε σε 11-7, από την περιφέρεια. Εκπληκτικό ήταν το γκολ της Τσιμάρα για το 11-8 στην κόντρα, καθώς ήταν η πρώτη φορά στο παιχνίδι που η Ελλάδα σκόραρε δύο απανωτές φορές. Η χαρά δεν… κράτησε πολύ, με την Μπογκντάνοβα να γράφει το 12-8, ενώ η Σιούτη έβαλε ένα όμορφο γκολ στον παραπάνω για το 12-9. Το 13-9 από τη Βορόντσοβα, στην κόντρα, ήταν σχεδόν… καταδικαστικό, αλλά η Ελλάδα, με την Τορνάρου, μείωσε εκ νέου σε 13-10 από φουνταριστό, δείχνοντας ότι δεν το βάζει κάτω.

Όλα θα κρίνονταν στην τελευταία περίοδο, με τη Ρωσία να έχει το ξεκάθαρο προβάδισμα. Το γκολ της Τριχά στην κόντρα για το 13-11 αναπτέρωσε της ελπίδες της ελληνικής ομάδας, ωστόσο η Μπογκντάνοβα με λόμπα και το 4ο προσωπικό της τέρμα ξαναπήγε τη διαφορά στα 3 γκολ (14-11). Το 14-12 γράφτηκε από την Τριχά στην κόντρα, αναθερμαίνοντας την εξέδρα, ωστόσο κάποιες βιαστικές επιθέσεις και ενώ οι Ρωσίδες, δεν σκόραραν, έκαναν το χρόνο να περνάει, χωρίς αποτέλεσμα. Η Νίνου έκανε το 14-13 στον παραπάνω και το ματς πήρε φωτιά, 1:26 πριν το τέλος. Ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν η πικρή ήττα για την Εθνική και η απώλεια της πρόκρισης, με τη Μπιτσάκου να παίρνει το τελευταίο σουτ… εκπρόθεσμα.

ΡΩΣΙΑ– ΕΛΛΑΔΑ 14-13

Οκτάλεπτα:5-3, 5-2, 3-5, 1-3

Διαιτητές: Oρτέγκα (Ισπανία), Στανόγιεβιτς (Σερβία)

Ρωσία: Ζαμπαλούεβα, Πανφίλοβα 2, Τσερκάσοβα 1, Λάπτεβα 3, Εβστιφέεβα, Μπογκντάνοβα 4, Βοροντσόβα 1, Σαραφουτντίνοβα 1,Γκούσκοβα 1, Μουσιατζίνα, Γκολουμπάεβα, Μπουνάκοβα 1, Βορονίνα

Ελλάδα (Κώστας Δήμου): Μαυρωτά, Καϊάφα, Μουστακαρία, Σιούτη 2, Φουντωτού 2, Τσιμάρα 1, Νίνου 4, Μπόβαλη, Τορνάρου 1, Μπιτσάκου, Τριχά 3, Ξανθοπούλου, Λάζαρη.

Βγήκε η «4άδα», πέρασαν τα φαβορί… και η Ρωσία

Η Ιταλία ήταν η πρώτη ομάδα που πήρε την πρόκριση στην 4άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νεανίδων, καθώς επιβλήθηκε με 20-5 της Γαλλίας στον πρώτο χρονικά προημιτελικό της διοργάνωσης. Ακολούθησε η άνετη επικράτηση της Ισπανίας, επί της Σερβίας με 18-6, ενώ και η Ολλανδία αν και δυσκολεύτηκε, εν τέλει προκρίθηκε, απέναντι στην έκπληξη της 8άδας, Σλοβακία, της οποίας και επικράτησε με 10-5.

Ετσι, με την πρόκριση και Ρωσίας επί της Ελάδαςτα ζευγάρια των αυριανών ημιτελικών έχουν ως εξής: Ιταλία – Ρωσία, Ισπανία – Ολλανδία.

Νίκες για Ισραήλ – Ουγγαρία στο 9-12

Στους αγώνες για τις θέσεις 9η-12η, η Ουγγαρία νίκησε 12-3 τη Μ. Βρετανία, ενώ το Ισραήλ επιβλήθηκε με 16-8 επί της Γερμανίας. Έτσι σήμερα θα παίξουν Ουγγαρία – Ισραήλ για 13η-14η και Μ. Βρετανία – Γερμανία για 15η-16η.

Τα χθεσινά αποτελέσματα:

Μεγάλη Βρετανία – Ουγγαρία 3 – 12 (θέσεις 9-12)

Γερμανία – Ισραήλ 8- 16 (θέσεις 9-12)

Γαλλία – Ιταλία 5-20 (προημιτελικός)

Σερβία – Ισπανία 6-18 (προημιτελικός)

Σλοβακία – Ολλανδία 5-10 (προημιτελικός)

Ρωσία – Ελλάδα 14-13 (προημιτελικός)

Το σημερινό πρόγραμμα:

15.30 Βουλγαρία – Τσεχία

17.00 Ρουμανία Τουρκία

18.30 Μ. Βρετανία – Γερμανία

20.00 Ουγγαρία – Ισραήλ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου