ΠΟΛΟ

«Να αποδείξουμε ότι ανήκουμε στους καλύτερους της Ελλάδας»

να-αποδείξουμε-ότι-ανήκουμε-στους-κα-485993

Ο ΟΥΚ Βόλου κατάφερε να προκριθεί στις 10 καλύτερες ομάδες του παιδικού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης, δείχνοντας για άλλη μια φορά τη δυναμική του τμήματος σε επίπεδο υποδομών.

Συνέντευξη στον ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΚΟΡΙΝΗ

Το συγκρότημα του Δημήτρη Κόφφα σε έναν απαιτητικό όμιλο που διεξήχθη στον Βόλο απέκλεισε τον πρωταθλητή της κατηγορίας Εθνικό Πειραιώς και τερμάτισε πίσω μόνο από τον Παναθηναϊκό, παίρνοντας το εισιτήριο για την τελική φάση που θα διεξαχθεί στη Χίο 20-23 Ιουνίου. Ο 35άχρονος προπονητής μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ για την πρόκριση της ομάδας και τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του ΟΥΚ.

Η παιδική ομάδα του ΟΥΚ κατάφερε να προκριθεί στις 10 καλύτερες ομάδες της Ελλάδος αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Εθνικό Πειραιώς ύστερα από ένα παιχνίδι με ένταση, με τον φέρελπι τεχνικό να σχολιάζει αρχικά: «Πιστεύαμε από την αρχή ότι μπορούσαμε να προκριθούμε στην τελική φάση, δουλέψαμε αρκετά για να φτάσουμε εκεί και το γεγονός ότι έπρεπε να αποκλείσουμε τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας αποτέλεσε ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς. Στο παιχνίδι με τον Εθνικό Πειραιώς η ένταση που προκλήθηκε προήλθε από την πλευρά των αντιπάλων και θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς και τους υπεύθυνους της ομάδας που δεν αντέδρασαν στις προκλήσεις των συνοδών του Εθνικού».

Πλέον, στόχος του ΟΥΚ στην τελική φάση είναι να διεκδικήσει τη νίκη από κάθε αντίπαλο, παρ’ όλο που κάποιες ομάδες παρουσιάζονται ως ξεκάθαρα φαβορί: «Η ομάδα αγωνίζεται σε όλα τα παιχνίδια για την νίκη ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που θα βρει μπροστά της. Εμείς δεν θα πάμε στη Χίο για την εμπειρία, πάμε για να παίξουμε κανονικά και να αποδείξουμε ότι δίκαια βρισκόμαστε ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, δεν έχουμε κάποιο ταβάνι και ελπίζουμε να κερδίσουμε κάτι πολύ καλό από αυτό το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός θεωρώ ότι είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για το πρωτάθλημα, δεν φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, βέβαια όλες οι ομάδες είναι πολύ καλές και νομίζω ότι όλα τα παιχνίδια θα έχουν ενδιαφέρον στην φάση που βρισκόμαστε αλλά σίγουρα ο Παναθηναϊκός ξεχωρίζει με τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές του τίτλου να βρίσκονται περίπου στο ίδιο επίπεδο».

Οι διαφοροποιήσεις που έγιναν στους κανονισμούς της υδατοσφαίρισης και εφαρμόστηκαν στα ηλικιακά πρωταθλήματα έχουν αλλάξει κάποια πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι, με τον Βολιώτη προπονητή να αναφέρει σχετικά: «Το παιχνίδι έχει γίνει πιο γρήγορο με τους νέους κανόνες και αυτό είναι κάτι που μας βοηθάει διότι είμαστε μια αρκετά αθλητική ομάδα, παίζουμε γρήγορα και προσαρμοστήκαμε αρκετά εύκολα στις αλλαγές. Γενικότερα αν υπάρχει μια σημαντική αλλαγή είναι ότι το άθλημα έγινε πιο γρήγορο και η δύναμη έρχεται σε δεύτερο ρόλο σε σχέση με παλιότερα χρόνια. Από την πλευρά μας παίξαμε αρκετά φιλικά παιχνίδια και μας βοήθησαν να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να προκριθούμε στην τελική φάση».

Πολλά παιδιά που βρίσκονται σήμερα στην ομάδα του ΟΥΚ μεταπήδησαν από τη Νίκη Βόλου μαζί με τον Δημήτρη Κόφφα, που προσπάθησε να δημιουργήσει ένα νέο σύνολο, που πέρυσι αγωνίζονταν ως αντίπαλοι μεταξύ τους και ο ίδιος σχολιάζει: «Το δύσκολο κομμάτι σε αυτή την μετάβαση ήταν ότι ο όγκος των παιδιών που είχαμε να διαχειριστούμε ήταν πολύ μεγάλος. Βέβαια τα παιδιά αυτά δούλεψαν μαζί και έγιναν φίλοι μεταξύ τους και το μεγαλύτερο κέρδος από όλα είναι ότι ενώ πέρυσι «μάλωναν» μεταξύ τους στους αγώνες, φέτος βρέθηκαν να πανηγυρίζουν όλα μαζί σαν οικογένεια, κάτι που έκανε και εμένα προσωπικά πολύ χαρούμενο».

Την επόμενη χρονιά ο ΟΥΚ θα μετονομαστεί σε Βόλος θέλοντας να αποτελέσει την ομάδα «εκπρόσωπο» της Μαγνησίας στην υδατοσφαίριση και να προσθέσει ακόμα περισσότερα άτομα στην οικογένειά του, με την κίνηση να σχολιάζεται ανάλογα: «Η κίνηση με την αλλαγή ονόματος του σωματείου έχει ως στόχο την δημιουργία μιας ομάδας που θα πρεσβεύει επάξια την πόλη και ιδιαίτερα σε επίπεδο ακαδημιών. Εμείς θέλουμε στον Βόλο μια ομάδα που θα δουλεύει σοβαρά και στην οποία όλοι όσοι βρίσκονται θα προσπαθούν για το καλύτερο. Το πρώτο βήμα είναι σίγουρα θετικό καθώς έχουμε ήδη προκρίσεις τόσο σε τελικές φάσεις Νέων, Παίδων και Κορασίδων όσο και στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα που έγιναν τον Δεκέμβρη και Πρόσφατα. Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι έχουμε αποτύχει, νομίζω το πρώτο δείγμα είναι πολύ καλό και βρισκόμαστε ακόμα σε μια μεταβατική χρονιά. Έχουμε μια πορεία πίσω μας όλοι όσοι βρισκόμαστε στο σωματείο, δεν είμαστε περαστικοί ούτε από την πισίνα αλλά ούτε και από την πόλη. Θέλουμε να δώσουμε ακόμα περισσότερα στη συνέχεια με νέα παιδιά που θα έρθουν και θεωρώ ότι έχουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να έρθει ένα παιδί να μάθει πόλο, να χαρεί τον αθλητισμό και να γίνει μέρος μιας κοινωνίας που θα του δώσει πολλά χρήσιμα πράγματα».

Κλείνοντας ο 35χρονος προπονητής αναφέρθηκε στα προβλήματα χρήσης της πισίνας για τα τμήματα υδατοσφαίρισης: «Γενικά η δημοτική αρχή είναι δίπλα μας, ωστόσο πιστεύω ότι θα πρέπει να επανεξεταστούν οι ώρες χρήσης της πισίνας. Έχει καθιερωθεί ότι η υδατοσφαίριση είναι η… «τελευταία τρύπα της φλογέρας» και καλούμαστε να αναπτύξουμε ένα άθλημα σε βάρβαρες ώρες για τα παιδιά που είναι 9-11 το βράδυ. Όλοι έχουμε δικαίωμα χρήσης της πισίνας όμως νομίζω ότι τα παιδιά αποτελούν προτεραιότητα και δικαιούνται ένα καλύτερο ωράριο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου