ΠΟΛΟ

Ενας μύθος του πόλο στον Βόλο

ενας-μύθος-του-πόλο-στον-βόλο-576724

Κοινή προετοιμασία με την αντίστοιχη ομάδα του Υδραϊκού πραγματοποίησε η ομάδα Παίδων του ΟΥΚ Βόλου το περασμένο Σαββατοκύριακο 16 & 17 Μαρτίου στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ «Ιάσων Ζηργάνος».

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι νεαροί υδατοσφαιριστές της βολιώτικης ομάδας είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν παρέα και να παίξουν μια σειρά φιλικών παιγνιδιών με μια ομάδα που βρίσκεται σε διαρκή άνοδο τα τελευταία χρόνια. Οι αθλητές του ΟΥΚ Βόλου είχαν άλλωστε την ευκαιρία, να γνωρίσουν και να προπονηθούν μαζί με την ομάδα, ενός από τους καλύτερους Έλληνες πολίστες όλων των εποχών, του Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, που έχει αναλάβει το πόστο του τεχνικού της ομάδας των Παίδων.

Πολύπειρος και αναγνωρισμένος παγκοσμίως παίκτης και προπονητής πλέον, Ολυμπιονίκης (4η και 6η θέση σε δύο Ολυμπιάδες), 2 φορές πρωταθλητής Ευρώπης (με Ολυμπιακό και Παρτιζάν), 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα και εκατοντάδες συμμετοχές είναι μερικά από τα επιτεύγματα της πολύ μεγάλης αθλητικής καριέρας του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου.

Ο κορυφαίος Ελληνας βετεράνος πολίστας, που δε σταμάτησε λεπτό να βρίσκεται κοντά στο άθλημα και το υπηρετεί από το πόστο του προπονητή αποτέλεσε πόλο έλξης όχι μόνο για τους μικρούς υδατοσφαιριστές του ΟΥΚ, αλλά και για τους ανθρώπους που βρέθηκαν στις εξέδρες του κολυμβητηρίου «Ιάσων Ζηργάνος», για να παρακολουθήσουν αγώνες της Α’ φάσης του Α’ γύρου της Β’ Εθνικής, που διεξάγονταν παράλληλα και συνομίλησαν μαζί του

Χαμηλών τόνων και πάντοτε δεκτικός σε δηλώσεις, ο Έλληνας τεχνικός, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αναφερόμενος τόσο στην κοινή προετοιμασία ΟΥΚ Βόλου και Υδραϊκού, αλλά και τις αναμνήσεις του από τον Βόλο, όπου έχει δώσει σπουδαία παιχνίδια ως υδατοσφαιριστής: «Είχαμε μια πρόσκληση από τον ΟΥΚ να πραγματοποιήσουμε μια κοινή προετοιμασία δύο ημερών στον Βόλο. Είμαι πολύ χαρούμενος, όχι μόνο γιατί θα βοηθήσει τον Υδραϊκό στο πρωτάθλημα, αλλά επειδή έπειτα από αρκετό καιρό έρχομαι στον Βόλο, που είναι από τις πλέον αγαπημένες μου πόλης, λόγω της ομορφιάς και του φιλόξενου κόσμου, αλλά και επειδή μου ξυπνούν θετικές και όμορφες αναμνήσεις με σπουδαία παιχνίδια, που έχω δώσει με τον Ολυμπιακό και την Εθνική ομάδα. Γενικά, στον Βόλο είναι πολύ ευχάριστο ότι ο κόσμος αγκαλιάζει το άθλημα της υδατοσφαίρισης και έρχονται και πιο πολλά παιδιά στο χώρο της πισίνας και μακάρι να συνεχίσει αυτή η προσπάθεια για πολλά χρόνια.

«Είμαστε σε μια αρκετά δύσκολη εποχή, για να μπορεί να σταθεί μια ομάδα στην Α1. Τα πάντα ξεκινούν από τις ακαδημίες και στόχος των ομάδων πρέπει να είναι το να παράγουν παίκτες, που δε θα φεύγουν όμως μετά από την ομάδα για τις ομάδες του κέντρου, αλλά να μένουν στις επαρχίες, ούτως ώστε με το πέρασμα των ετών να πλαισιώσουν τις αντρικές ομάδες. Ο Βόλος αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές περιοχές στο χώρο της υδατοσφαίρισης, περιοχή-σταθμός στα αθλητικά δρώμενα και μακάρι να δούμε κάποια ομάδα από την πόλη να αγωνίζεται κάποια στιγμή στη μεγαλύτερη κατηγορία. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι ο κόσμος, παρά τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα, να σταθεί δίπλα στις ομάδες της υδατοσφαίρισης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου