ΠΟΛΟ

Ξεκίνημα για δύο στη Β’ Εθνική πόλο

ξεκίνημα-για-δύο-στη-β-εθνική-πόλο-587534

Σήμερα γίνεται η εκκίνηση του δύσκολου πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής πόλο, με ξεχωριστό ενδιαφέρον για τον Βόλο, καθώς δύο εκπρόσωποι της πόλης συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Τα παιχνίδια του πρώτου γύρου της α’ φάσης στους 5 Ομίλους θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή 17 Μαρτίου, ενώ οι αγώνες του δευτέρου γύρου της ίδιας φάσης θα διεξαχθούν το τριήμερο 5-7 Απριλίου. Μετά το τέλος των δύο γύρων της α’ φάσης, οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται για τους δύο ομίλους ανόδου (10 ομάδες) και οι δύο τελευταίοι για τους δύο ομίλους καθόδου (10 ομάδες).

Το βολιώτικο ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στρέφεται στον αντίστοιχο Ομιλο, που ξεκινά σήμερα στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ «Ιάσων Ζηργάνος» με τη συμμετοχή, πέρα των ΟΕΑ/ΝΑΒ και Νίκης Βόλου, των ΝΕ Λάρισας και Τρίαινας Βούλας. Τα παιχνίδια που θα γίνουν έως αύριο Κυριακή ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος», ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό, λόγω συντήρησης και τεχνικών δυσκολιών που το κρατούν κλειστό. Ετσι επιστρατεύτηκε η λύση του έτερου κολυμβητηρίου της πόλης, που θα φιλοξενήσει τις μάχες μεταξύ των τεσσάρων ομάδων, που συγκροτούν τον Ομιλο.

Οι δύο ομάδες του Βόλου μπαίνουν στο φετινό πρωτάθλημα έπειτα από πολλαπλές αλλαγές, που τις επηρέασαν σε όλα τα επίπεδα, ενδοαγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Με διαφορετικούς στόχους η κάθε μια, εγκαινιάζουν τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, έναντι των ομάδων της NE Λάρισας και της Τρίαινας Βούλας.

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ

Από τη μία η ομάδα του ΟΕΑ/ΝΑΒ, που με νέο φέτος προπονητή… που επιστρέφει έπειτα από το 2016 ως βασικός τεχνικός στην ανδρική ομάδα τον Λάμπρο Καρύδα και με νεανικό ρόστερ θα προσπαθήσει φέτος να εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή της στην κατηγορία, καθώς για λίγο την περσινή σεζόν δεν απέφυγε την είσοδο στα πλέι άουτ. Οπως τόνισε ο τεχνικός της ομάδας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Ξεκινά το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, με την ομάδα πέρυσι να μην εξασφαλίζει για λίγο την παραμονή στην κατηγορία από την πρώτη φάση, φθάνοντας κοντά στην αποφυγή των πλέι άουτ. Φέτος θέλουμε να αποφύγουμε την αγχωτική αυτή διαδικασία και να προκριθούμε στα πλέι οφ. Από κει και πέρα, ό,τι καλύτερο μπορούμε θα το κάνουμε. Υπήρξαν αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, ήρθαν κάποια παιδιά από τη Νίκη και κάποια ηλικιακά μικρότερα παιδιά στις υποδομές».

Στην ομάδα του ΟΕΑ/ΝΑΒ ήρθαν φέτος οι Γκρεμήλας Γιώργος (ΝΟ Λάρισας), Τάσιος Στέφανος (Νίκη Βόλου), Νίκος Σπυρόπουλος (Νίκη Βόλου), Μανώλης Γκατζούνας (Νίκη Βόλου), Σταμούλης Σαραγγανίδας (Νίκη Βόλου), Γιώργος Αραμπατζής (Ηρακλής) Βασίλης Κανετίδης (Ηρακλής), Αλκης Σερμέτης.

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες:

Παπασπυρόπουλος Τάσος

Μαλαμούσης Σπύρος

Αμυντικοί:

Γκρεμήλας Γιώργος

Αθανασιάδης Νικος

Σούγγαρης Γιωργος

Βαϊτσης Δημήτρης

Κούτνας Γιάννης

Περιφερειακοί:

Τάσιος Στέφανος

Σπυρόπουλος Νίκος

Κατσώνης Γιάννης

Κανετίδης Βασίλης

Μάκος Γιάννης

Αραμπατζής Γιώργος

Βαρβέρης Γιάννης

Γκατζούνας Μανώλης

Σερμέτης Αλκης

Βαρδάκης Δημήτρης

Φουνταριστοί:

Διαμαντής Διαμαντόπουλος

Σταμούλης Σαραγγανίδας

Η Νίκη Βόλου

Από την άλλη η Νίκη Βόλου, που επανέρχεται στην κατηγορία έπειτα από την παραλίγο… άνοδο της στην Α1, μετά τα πλέι οφ την περσινή χρονιά, με αντίπαλο την ομάδα του ΟΦ Θαλάσσης, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να εξασφαλίζει εντέλει τη συμμετοχή της στη μεγαλύτερη τη τάξει κατηγορία. Η ομάδα της Νίκης, μετά τις ενδοδιοικητικές διενέξεις και ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι που όλοι οι παίκτες της ομάδας, ο προπονητής και όλα τα παιδιά της ακαδημίας έφυγαν, με νέο προπονητή, τον… πρώην του ΟΕ/ΑΝΒ Νίκο Κωνσταντέλια και με μια ομάδα νέων ανθρώπων στο δυναμικό της, επιχειρεί από το μηδέν μια νέα αρχή.

Οπως σημείωσε ο κ. Κωνσταντέλιας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Είμαστε μια ομάδα που κυριολεκτικά ξεκινήσαμε από το μηδέν και πλέον αριθμούμε δώδεκα άτομα, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Βασικός μας στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία, που φέτος είναι πολύ δύσκολη, ωστόσο θα προσπαθήσουμε να τον επιτύχουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακας

Ζαχαρής Γιώργος (ΟΕΑ ΝΑΒ) γεν. 1999

Περιφερειακοί

Λιβογιάννης Παναγιώτης (ΟΕΑ ΝΑΒ) γεν. 1999

Αναστασόπουλος Σπύρος (ΟΕΑ ΝΑΒ) γεν. 1982

Βλαχογιάννης Κωνσταντίνος (ΚΟΠΙ, Γ.Σ. Ηλιούπολης) γεν. 1995

Γεωργάκης Βαγγέλης (Ολυμπιάδα Ιωαννίνων, Πύρρος Ιωαννίνων, Γ.Σ. Ηλιούπολης) γεν. 1974

Μιχαλόπουλος Γεώργιος (Γ.Σ. Ηλιούπολης) γεν. 2000

Ξιάρχος Ανδρέας (Τρίτωνας Αμαρουσίου, Μύλων Νέας Σμύρνης, Γ.Σ. Ηλιούπολης) γεν. 1991

Μικρομάστορας Παντελής (Τρίαινα Βούλας, ΝΟ Σύρου) γεν. 1995

Τσαπέκος Στυλιανός (ΠΑΟΚ) γεν. 1994

Φουνταριστοί

Μαρίνης Νίκος (Μακεδονικός, Οξυγόνο) γεν. 1994

Παλάσκας Αργύρης (ΟΕΑ ΝΑΒ) 1974

Ματσάγκος Δημήτρης (ΣΑΠΚ Νεάπολης) γεν. 1993

Το πρόγραμμα της α’ φάσης του α’ γύρου:

Σήμερα:

6μ.μ. Νίκη Βόλου-ΝΕ Λάρισας

7μ.μ. ΟΕΑ/ΝΑΒ-Τρίαινα Βούλας

Αύριο:

10π.μ. Νίκη Βόλου-Τρίαινα Βούλας

11π.μ. ΟΕΑ/ΝΑΒ-ΝΕ Λάρισας

5μ.μ. ΟΕΑ/ΝΑΒ-Νίκη Βόλου

6μ.μ. ΝΕ Λάρισας-Τρίαινα Βούλας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου