ΠΟΛΟ

Ανοιχτή και πάλι η 50άρα πισίνα του ΕΑΚ

ανοιχτή-και-πάλι-η-50άρα-πισίνα-του-εακ-626261

Άνοιξε… και φιλοξενεί ήδη διοργάνωση η 50άρα πισίνα του κολυμβητηρίου του ΕΑΚ Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος», καθώς διεξάγεται από χθες έως και σήμερα ο Ομιλος Βόλου για την πρώτη φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος μίνι παίδων.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ο Ομιλος Βόλου του συγκεκριμένου ηλικιακού πρωταθλήματος, στον οποίο συμμετέχουν οι ΟΥΚ Βόλου, ΟΕΑ/ΝΑΒ, ΝΕ Λαμίας και ΑΚΟ Χαλκίδας, θα γινόταν στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος», ωστόσο οι νέοι κανονισμοί της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας προϋποθέτουν νέα τέρματα και χρονόμετρα που δεν κατέστη δυνατό να εγκατασταθούν άμεσα εκεί, λόγω άλλωστε και της υψηλής ζήτησης που υπάρχει σε όλα τα κολυμβητήρια της Ελλάδας.

Ο Δήμος Βόλου και το αρμόδιο τμήμα του ΔΟΕΑΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ μερίμνησαν γρήγορα και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου η ανοιχτή πισίνα του ΕΑΚ να προετοιμαστεί κατάλληλα, να δοκιμαστούν τα μηχανήματα, το νερό να βρεθεί στην κατάλληλη θερμοκρασία, ώστε να φιλοξενηθεί άψογα η διοργάνωση, που φέρνει άλλωστε στην πόλη και τουρισμό. Εξάλλου, για την ίδια διοργάνωση, οι αγώνες στον Ομιλο της Λάρισας (ΝΕ Λάρισας, ΝΟ Λάρισας, ΝΟ Χαλκίδας, Νηρέας Λαμίας) θα διεξαχθούν και πάλι στον Βόλο και στο ίδιο κολυμβητήριο, το διήμερο 15-16 Φεβρουαρίου.

Οπως σημείωσε άλλωστε και ο πρόεδρος του ΟΥΚ Βόλου Τάσος Μαρινάγης: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η πισίνα του ΕΑΚ Βόλου άνοιξε νωρίς, έχει εξοπλιστεί με τη συνεργασία όλων και μπορεί να φιλοξενεί διοργανώσεις. Ιδιαίτερα φέτος, που οι σύλλογοι στην πόλη, τα προγράμματα και το ενδιαφέρον του κοινού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα».

Φαίνεται, πάντως, πως η 50άρα πισίνα του ΕΑΚ Βόλου θα παραμείνει ανοιχτή και μετά το πέρας των αγώνων υδατοσφαίρισης, δίνοντας λύση στο πάγιο πρόβλημα των συλλόγων, που κατά τους χειμερινούς μήνες στριμώχνονταν στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος». Ο αρχιπροπονητής της Νίκης Βόλου Μάρκος Μανταλούφας ευχαρίστησε άλλωστε τον αντιπρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Ζαρκάδα – Βεργή που άμεσα, μετά και το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ που κατέγραψε τα προβλήματα που παρατηρούνται στα δύο κολυμβητήρια, μερίμνησε με αποτέλεσμα πλέον οι πισίνες να βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση και οι προπονήσεις να διευκολύνονται σημαντικά.

Πλήθος διοργανώσεων κολύμβησης στον Βόλο

Αλλαγές, προς όφελος του Βόλου, που έχει όλα τα εχέγγυα να φιλοξενήσει πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης, έφεραν οι αποφάσεις της ΚΟΕ, που δημοσιοποίησε τους τόπους διεξαγωγής των μεγάλων εγχώριων διοργανώσεων.

Ο Βόλος θα είναι πρωταγωνιστής και φέτος στις διοργανώσεις κολύμβησης, καθώς το σωματείο του ΝΟΒΑ σε συνεργασία με τον ΚΟΕ θα συντονίσουν το πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων – παγκορασίδων Α’ (16-18 Ιουλίου) και αμέσως μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων Β’ (20-22 Ιουλίου).

Η πόλη του Βόλου, παράλληλα, θα φιλοξενήσει και το πανελλήνιο πρωτάθλημα μεγάλων αποστάσεων, για όλες τις κατηγορίες, το διήμερο 8 και 9 Ιουνίου. Ετσι, ο Βόλος θα είναι και πάλι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, φιλοξενώντας κατά χιλιάδες τους αθλητές και τις αθλήτριες, προπονητές και γονείς που θα παρακολουθήσουν τις διαδοχικές διοργανώσεις.

Οι τόποι διεξαγωγής των πανελλήνιων πρωταθλημάτων κολύμβησης 2019 καθορίστηκαν ως εξής:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων – παγκορασίδων Α’, Βόλος, 16-18 Ιουλίου (σε συνεργασία με τον ΝΟΒΑ).

Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων – παγκορασίδων Β’, Βόλος, 20-22 Ιουλίου (σε συνεργασία με τον ΝΟΒΑ).

Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων, Θεσσαλονίκη (Ποσειδώνιο), 11-14 Ιουλίου (σε συνεργασία με τα σωματεία της πόλης).

Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων, Αθήνα, 26-28 Ιουλίου.

Εθνικό πρωτάθλημα, Αλιμος, 2-5 Αυγούστου.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα μεγάλων αποστάσεων (όλες οι κατηγορίες), Βόλος, 8-9 Ιουνίου (σε συνεργασία με τον ΝΟΒΑ).

Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων (Masters), Θεσσαλονίκη (Ποσειδώνιο), 14-16 Ιουνίου (σε συνεργασία με τα σωματεία ΠΑΟΚ, Αρης Θεσ/νίκης, Πανσερραϊκός, ΕΑΤ Αλέξανδρος, ΟΥΚ Σερρών, ΟΘΑ Καβάλας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου