ΠΟΛΟ

Πρώτη νίκη για τον ΟΥΚ Βόλου στην Α2 ανδρών στο πόλο

πρώτη-νίκη-για-τον-ουκ-βόλου-στην-α2-ανδ-633353

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 Υδατοσφαίρισης Ανδρών πέτυχε ο ΟΥΚ Βόλου, περνώντας με 8-7 από την έδρα του Φοίβου Συκεών, στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Σ’ ένα ντέρμπι, που εξελισσόταν έως το τελευταίο δευτερόλεπτο, οι Βολιώτες κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, με τα γκολ στην τελευταία περίοδο των Λέτσιου, Βλιώρα και Στεργίου. Ο πρώτος άλλωστε ήταν και ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Γιώργου Ντόνα, βρίσκοντας δίχτυα 4 φορές.

Με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 4-4 και το τρίτο δεκάλεπτο με 5-5, όλα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο, εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο αποτελεσματικοί και με επιμέρους σκορ 2-3 έφυγαν νικητές από τη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα του Φοίβου και ουραγός στον βαθμολογικό πίνακα στάθηκε ανταγωνιστική δείχνοντας συνολικά βελτίωση τον τελευταίο καιρό, ενώ με αυτό το τρίποντο ο ΟΥΚ μπορεί να κοιτάζει και τις υψηλότερες θέσεις της κατάταξης, ώστε να ξεκινήσει με βαθμούς τα πλέι άουτ, εφόσον τελικά βρεθεί εκεί.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, κατ’ ευφημισμόν ντέρμπι ήταν μόνο το Πανιώνιος-Νηρέας Γέρακα, αφού οι Νεοσμυρνιώτες κατάφεραν να επιβληθούν του αντιπάλου τους, με 9-2. Νικητής ήταν ο ΝΟ Πατρών στο ντέρμπι με τη ΝΕ Πατρών, επικρατώντας με 8-7, ενώ ο Αρης σημείωσε την 5η συνεχόμενη νίκη του, αυτή τη φορά επί του ΝΟ Λάρισας, με 9-8.

ΠΑΣ Φοίβος-ΟΥΚ Βόλου 7-8

Οκτάλεπτα: (2-2, 2-2, 1-1, 2-3)

ΠΑΣ ΦΟΙΒΟΣ (Στέλιος Τόυμπας): Ψωμιάδης, Πουλής 2, Κανδύλας, Πόποβιτς Αλ., Γαβριήλ 2, Μέτσας, Λημνιός 2, Μπαρμουνάκης, Μαραγκός, Ταβακόπουλος, Τρομπούκης, Μπόλκας 1 Κασίμογλου, Μαραγκός Γ., Παπαδόπουλος Χ.

ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ (Γιώργος Ντονάς): Βόντζος, Παπαβασιλείου 1, Νικηφορίδης, Λέτσιος 4, Νικολέρης, Ζακυνθινός, Βλιώρας 1, Στεργίου Γ. 1, Χαμίτης, Πετρόπουλος Κ., Ανδρής, Ιωακείμ, Κουφιδάκης 1, Μακρής

Αποτελέσματα (6η)

Αρης Θεσσαλονίκης – ΝΟ Λάρισας 9-8

Πανιώνιος – Νηρέας Γέρακα 9-2

ΠΑΣ Φοίβος – ΟΥΚ Βόλου 7-8

ΝΟ Πατρών – ΝΕ Πατρών 8-7

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β. (Γκολ)

1.Πανιώνιος 18 (74-25)

2.Νηρέας Γέρακα 15 (61-37)

3.Αρης Θεσσαλονίκης 15 (61-47)

4.ΝΟ Πατρών 9 (50-41)

5.ΝΕ Πατρών 5 (52-49)

6.ΝΟ Λάρισας 4 (41-45)

7.ΟΥΚ Βόλου 4 (39-70)

8.ΠΑΣ Φοίβος 0 (30-94)

Επόμενη αγωνιστική

Νηρέας Γέρακα-Αρης Θεσσαλονίκης

ΝΟ Λάρισας-ΠΑΣ Φοίβος

ΟΥΚ Βόλου-ΝΟ Πατρών

ΝΕ Πατρών-Πανιώνιος

Αποκλείστηκαν οι Νέες Γυναίκες

Εμπειρίες γέμισε η ομάδα Νέων Γυναικών του ΟΥΚ Βόλου, που δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος, μετά την ολοκλήρωση του Ομίλου Θεσσαλίας, που φιλοξενήθηκε στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος».

Το σύνολο του Ζαφείρη Μαρινάγη, αντιμετώπισε κατά σειρά τους ΝΕ Πατρών, Πανιώνιο, Ολυμπιακό Πειραιώς και ΝΟ Λάρισας, γνωρίζοντας την ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια. Ωστόσο, η ομάδα του Βόλου ήταν ιδιαίτερα νεανική, με παίκτριες νεότερες και λιγότερο έμπειρες από των υπόλοιπων ομάδων και δεν κατάφερε να συγκεντρώσει βαθμό.

Συγκεκριμένα, στο αγωνιστικό τριήμερο που ξεκίνησε την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, ο ΟΥΚ ηττήθηκε από τη ΝΕ Πατρών με 21-5, ενώ προχθές Σάββατο οι Βολιώτισσες, στα δυσκολότερα παιχνίδια με τους Πανιώνιο και Ολυμπιακό Πειραιώς γνώρισαν την ήττα με 18-3 και 22-1 αντίστοιχα.

Ο προπονητής της ομάδας Ζαφείρης Μαρινάγης είχε στη διάθεσή του τις εξής παίκτριες: Καραγκούνη Νατάσα, Αχλαδιώτη Αννα Μαρία, Τζιάννη Ράνια, Νικηφορίδου Μαρία, Κούτρα Ειρήνη, Ντόνα Κλεοπάτρα, Φουτζοπούλου Ευγενία, Καραμήτρου Γεωργία, Μπένη Φωτεινή, Πετροπούλου Γεωργία, Τσιμπερίδου Ελένη, Κουφιδάκη Χρύσα, Νασιάκου Αννα, Γαργαλέτσου Κατερίνα, Καλιμοπούλου Ειρήνη, Νασιάκου Βιργινία. Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Το τελευταίο, διαδικαστικού χαρακτήρα, παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την ήττα του ΟΥΚ από το ΝΟ Λάρισας, με 16-6, που σφράγισε και τον αποκλεισμό των Βολιωτισσών από την επόμενη φάση. Στην τελική φάση (15-17 Μαρτίου), από τον Ομιλο Θεσσαλίας, προκρίθηκαν οι Ολυμπιακός Πειραιώς και ΝΕ Πατρών.

Αποτελέσματα

ΟΥΚ Βόλου-ΝΕ Πατρών 5-21

ΝΟ Λάρισας-Πανιώνιος 7-15

Πανιώνιος-ΟΥΚ Βόλου 18-3

Ολυμπιακός-ΝΟ Λάρισας 18-2

ΝΕ Πατρών-Πανιώνιος 17-4

ΟΥΚ Βόλου-Ολυμπιακός 1-22

Ολυμπιακός-ΝΕ Πατρών 10-7

ΝΟ Λάρισας-ΟΥΚ Βόλου 16-6

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 5-21

ΝΕ Πατρών-ΝΟ Λάρισας 14-6

Βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 12

2. ΝΕ Πατρών 9

3. Πανιώνιος 6

4. ΝΟ Λάρισας 3

5. ΟΥΚ Βόλου 0

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου