ΠΟΛΟ

Ο ΝΟΒΑ βράβευσε τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή Θοδωρή Βλάχο

ο-νοβα-βράβευσε-τον-κορυφαίο-έλληνα-πρ-659210

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με λαμπρότητα, επισημότητα, πλήθος κόσμου και πολλές εκπλήξεις η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΝΟΒ Αργοναύτες και ο χορός του συλλόγου.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ανάμεσα στις 100 και πλέον βραβεύσεις παιδιών, προπονητών και ανθρώπων που στέκονται δίπλα στο σύλλογο, ξεχωριστός προσκεκλημένος του Βολιώτικου σωματείου ήταν ο Θοδωρής Βλάχος, τεχνικός της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού Πειραιώς και ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας ανδρών.

Ο Βολιώτης τεχνικός που ξεκίνησε την καριέρα του ως παίκτης στο ΝΟΒΑ, τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, καταχειροκροτούμενος από τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους… και ενώ λίγες ώρες νωρίτερα η ομάδα του Ολυμπιακού πετύχαινε την 150η συνεχόμενη νίκη της στην Α1 ανδρών, στο Γουδή. Στον Θοδωρή Βλάχο, που έκανε το Αθήνα- Βόλος σε… χρόνο ρεκόρ ώστε να προλάβει να παρευρεθεί στην εκδήλωση απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον πρώην πρόεδρο του ΝΟΒΑ κ. Χρήστο Γεροβασίλη.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο 45χρονος σπουδαίος προπονητής μίλησε αποκλειστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ για τους στόχους του με τον Ολυμπιακό Πειραιώς και την Εθνική ομάδα, αλλά και για την ομάδα από την οποία ξεκίνησε τη σπουδαία του καριέρα, το ΝΟΒΑ.

Σχολιάζοντας το ρεκόρ των 150 συνεχόμενων νικών στην Α1 που έσπασε η ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς στο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης σημείωσε: «Είναι μια ιστορική στιγμή για τον Ολυμπιακό Πειραιώς, που με το παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης έχει κάνει ένα αήττητο ρεκόρ 150 νικών στην Α1, για περίπου 6 χρόνια. Τα παιδιά το αξίζουν, είναι πρωταθλητές Ευρώπης και αξίζουν να «σπάνε» κάθε ρεκόρ, να κάνουν και άλλα ρεκόρ. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μαζί τους από την πρώτη μέρα και συνεχίζουμε μαζί να γράφουμε ιστορία με την ομάδα του Ολυμπιακού».

Μιλώντας για τους στόχους της ομάδας του Ολυμπιακού το 2019 επεσήμανε: «Η ουσία είναι ότι θέλουμε να κατακτήσουμε τους δύο εγχώριους τίτλους και να διεκδικήσουμε τη μεγάλη πρόκληση που είναι το Tσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι τον Ιούνιο που είναι η τελική φάση, ευελπιστούμε ότι με την πρόοδο που έχουμε κάνει και με τη βελτίωση θα καταφέρουμε να παίξουμε σαν πρωταθλητές Ευρώπης και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι ο στόχος μας».

Αναφερόμενος στην Εθνική ομάδα, ο Βολιώτης ομοσπονδιακός τόνισε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σκέφτεται ήδη το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας το καλοκαίρι, που μπορεί να δώσει και πρόκριση στους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020: «Η Εθνική είναι τιμή. Είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο, το να αγωνίζεσαι με τα χρώματα της Εθνικής και πόσο μάλιστα όταν πετυχαίνεις μια μεγάλη νίκη ή μια μεγάλη διάκριση είναι κάτι απερίγραπτο. Η Εθνική ομάδα έχει κάθε χρόνο σπουδαίους αγώνες. Φέτος έχουμε την πρόκριση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, που είναι στην Κορέα και πλησιάζει η επόμενη χρονιά, που είναι Ολυμπιακή χρονιά. Θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι μπορούμε και αποτελεσματικοί στην Κορέα στο Παγκόσμιο και για να βρεθούμε ξανά στους Ολυμπιακούς αγώνες που έρχονται στο Τόκιο. Σιγά – σιγά ένας κύκλος κάποιων παιδιών κλείνει και νομίζω ότι πρέπει να κλείσει αντάξια του πόσο σπουδαίοι αθλητές είναι», προσθέτοντας παράλληλα ότι δουλειά του τεχνικό επιτελείου είναι να επεξεργάζεται το πολύ καλό υλικό που υπάρχει στις νεότερες Εθνικές ομάδες αλλά και στην ανδρών, ώστε με πολύ δουλειά και προσπάθεια να έρθουν μεγάλες νίκες σε κορυφαίες διοργανώσεις: «Είμαστε μια ομάδα που όλοι την υπολογίζουν. Είμαστε μια ομάδα στις καλύτερες 4-5 της Ευρώπης και του κόσμου. Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει μια ομάδα. Θα δουλέψουμε στις λεπτομέρειες. Έχει γίνει και ανανέωση, τα τελευταία χρόνια, βάζοντας σαν ορόσημο την 3η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν το 2015. Βασικοί παίκτες έχουν σταματήσει και άλλα νέα παιδιά έχουν εμφανιστεί στην ομάδα με όρεξη, διάθεση και ταλέντο. Αυτή είναι η δική μας δουλειά, να μπορέσουμε να ενώσουμε το παλιό με το νέο και να δημιουργήσουμε μια ομάδα άκρως ανταγωνιστική και πολύ καλή και να κερδίζει. Υλικό υπάρχει, καλές εθνικές Νέων και Εφήβων, το μέλλον είναι στα χέρια μας. Θέλει όμως υπομονή, δουλειά και πρόγραμμα, δε μπορεί να πει κανείς ότι θα έχουμε επιτυχίες τα επόμενα χρόνια. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και πλέον την Ελλάδα την βλέπουν στο πόλο με πολύ διαφορετικό μάτι, την υπολογίζουν πολύ και εμείς πρέπει να είμαστε πολύ πιο έτοιμη κάθε φορά που βγαίνουμε εκτός συνόρων για να παίξουμε έναν μεγάλο αγώνα, σε μια μεγάλη διοργάνωση».

Τέλος, μιλώντας για την πόλη του Βόλου και το ιστορικό σωματείο του ΝΟΒΑ στο οποίο ως νεαρός ξεκινούσε την καριέρα του και έχει πλέον χτίσει τη ζωή του γύρω από τον αθλητισμό, ο Βλάχος σημείωσε: «Ο Βόλος είναι μια πόλη που έχει βγάλει κατά καιρούς σπουδαίους αθλητές σε όλα τα αθλήματα. Είναι μια πόλη που μπορεί να συνεχίσει να παράγει αθλητές και προπονητές. Είμαι χαρούμενος που ο ΝΟΒ Αργοναύτες, η ομάδα από την οποία ξεκίνησα ενεργοποιείται ξανά και με το όραμα του προέδρου της διοίκησης του κ. Τσουκαλά, και της διοίκησης συνολικά, επειδή έχουμε μιλήσει αρκετά, βλέπω ότι υπάρχουν πολλά όνειρα και φιλοδοξίες για το ΝΟΒΑ. Ελπίζω να ξαναγίνει ένας από τους μεγαλύτερους Ναυτικούς Ομίλους όλης της Ελλάδας, να συνεχίζει να βγάζει αθλητές με διακρίσεις, ανεξαρτήτως αθλήματος. Σαν αθλητής μικρός, νεαρός που ξεκίνησα από τον Βόλο και το ΝΟΒΑ και έχω φτάσει 50 χρονών και έχω χτίσει τη ζωή μου γύρω από τον αθλητισμό, εύχομαι πολλά παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να στήσουν τη ζωή τους γύρω από αυτό γιατί είναι κάτι το οποίο δε μπορεί να το αλλάξει κανείς με μια άλλη ζωή. Το χόμπι μπορεί να γίνει καθημερινότητα και επάγγελμα και να απολαμβάνει κανείς την κάθε στιγμή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου