ΠΟΛΟ

Ομιλος με πρωταθλητές

ομιλος-με-πρωταθλητές-757448

Στον Β΄ όμιλο του Champions League υδατοσφαίρισης θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός την περίοδο 2018 -΄19, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Βαρκελώνη. Μαζί με τους πρωταθλητές Ευρώπης της περσινής σεζόν, θα βρίσκονται οι δύο προηγούμενες νικήτριες της διοργάνωσης, η κροατική Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (2016) και η ουγγρική Τσόλνοκι (2017), αλλά και η πρωταθλήτρια Γερμανίας ομάδα του Ανόβερου, που έχει εξασφαλισμένη θέση στο final-8 της διοργάνωσης, το οποίο θα φιλοξενήσει. Τον όμιλο συμπληρώνουν η κροατική Μλάντοστ Ζάγκρεμπ, η γερμανική Σπαντάου (την οποία ο Ολυμπιακός νίκησε στον προημιτελικό του final-8 της Γένοβας) και δύο ομάδες που θα προκύψουν από τα προκριματικά.

Λόγω της παρουσίας του Ανόβερου, από τον όμιλο του Ολυμπιακού θα προκριθούν στην τελική φάση τρεις ομάδες συν την πρωταθλήτρια Γερμανίας. Το γεγονός αυτό καθιστά πιο δύσκολο το έργο των «ερυθρολεύκων», αν και πολλά θα εξαρτηθούν από το ποιες ομάδες θα πλαισιώσουν τον όμιλο από τα προκριματικά. Σε περίπτωση που μία εξ αυτών είναι η πολύ ισχυρή Φερεντσβάρος (πρωταθλήτρια Ουγγαρίας και κάτοχος του Euro Cup), ο Β΄ όμιλος μετατρέπεται αυτόματα σε… γκρουπ «θανάτου».

Αναλυτικά οι δύο όμιλοι:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Εγκερ (Ουγγαρία), Προ Ρέκο (Ιταλία), Ομάδα Α, Στεάουα Βουκ. (Ρουμανία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία), Ομάδα Δ.

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ομάδα Β, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ), Σπαντάου Βερολίνου (Γερμανία), Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία), Ομάδα Γ, Τσόλνοκι (Ουγγαρία), Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Ανόβερο (Γερμανία).

Βλάχος: Ισορροπημένος ο όμιλος

Με δύο εκτός έδρας ματς θα αρχίσει ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στο φετινό Champions League υδατοσφαίρισης. Οι κάτοχοι του τροπαίου θα αντιμετωπίσουν στην πρεμιέρα της 17ης Οκτωβρίου μία από τις δύο ομάδες που θα ενταχθούν στο Β΄ όμιλο μετά τα προκριματικά, ενώ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής θα ταξιδέψουν στη Γερμανία και στο Ανόβερο, εκεί δηλαδή όπου θα διεξαχθεί και η τελική φάση της διοργάνωσης. Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» θα είναι την 3η αγωνιστική με τη Σπαντάου.

Ο Βολιώτης προπονητής του Ολυμπιακού Π., Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε μετά την κλήρωση στην ιστοσελίδα του ερασιτέχνη: «Δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα διαμορφωθεί ο όμιλος με τις δύο ομάδες που θα προκύψουν και θα τον συμπληρώσουν. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες και ελπίζω να μη έρθουν δύο εξ αυτών γιατί θα δυσκολέψει πολύ η υπόθεση της πρόκρισης, αφού μιλάμε για τρεις θέσεις πρόκρισης, λόγω της παρουσίας του Ανόβερο. Είναι ισορροπημένος όμιλος. Από κει και πέρα, εμείς οφείλουμε να πορευτούμε χωρίς να λέμε συνέχεια ότι είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι να φτάσουμε στην πρόκριση. Στον αθλητισμό πρέπει να αποδεικνύεις ποιος είσαι σε κάθε περίσταση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου