«Ταραγμένα» τα νερά στο πόλο της Νίκης

Τελευταία ενημέρωση: 2018-09-06, 19:43:59
Ο πρώην προπονητής της Νίκης Βόλου Δημήτρης Μπλάνας
«Ταραγμένα» τα νερά στο πόλο της Νίκης

Πόλεμος φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει στις τάξεις του τμήματος υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, με τον πρώην προπονητή της ομάδας Δημήτρη Μπλάνα να απαντά καυστικά στην ανακοίνωση της διοίκησης της Ερασιτεχνικής Νίκης, που  τονίζεται ότι υπάρχουν… τάσεις φυγής από παίκτες όλων των τμημάτων, μετά την αποχώρηση του ιδίου.

Ο επί εννέα χρόνια προπονητής των κυανόλευκων τονίζει ότι δεν παραιτήθηκε όπως διατείνεται η ανακοίνωση της Νίκης, αλλά αποχώρησε από το βολιώτικο σωματείο επειδή αναγκάστηκε, λόγω οφειλών στο πρόσωπό του.

Παράλληλα, ο Δ. Μπλάνας στην ανακοίνωσή του μιλά για μη επίσημη αναγνώριση της οικονομικής οφειλής προς αυτόν, κατηγορώντας την Ερασιτεχνική ότι τον αφήνει σκόπιμα απλήρωτο από τον Μάρτιο του 2017.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι η πορεία διάλυσης του τμήματος υδατοσφαίρισης επιχειρήθηκε αρχικά από εξωτερικούς παράγοντες και δεν επετεύχθη, ενώ έπειτα επιχειρήθηκε μέσα από τον σύλλογο, με την απομάκρυνση ανθρώπων που αγαπούν την ομάδα.

Τέλος, καλεί όσους είναι υπεύθυνοι, να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους. Αναλυτικά η απάντηση του Δημήτρη Μπλάνα: «Ο Δημήτρης Μπλάνας ουδέποτε παραιτήθηκε, όπως αναληθώς διατείνονται! Σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου όλοι θα είχαν το θάρρος να μιλάνε με ειλικρίνεια και με ήθος, η ανακοίνωση του Γ.Σ.ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ για το τμήμα υδατοσφαίρισης θα ήταν η κάτωθι:

«Εφόσον αναγκάσαμε σε αποχώρηση τον επί σειρά 9 ετών προπονητή ΜΠΛΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ λέγοντάς του ότι δεν αναγνωρίζουμε επίσημα την οφειλή της ομάδας προς το πρόσωπό του (ανεπίσημα ωστόσο την έχουμε αποδεχθεί και αναγνωρίσει), γεγονός που αφορά αποκλειστικά και μόνο στην παρούσα διοίκηση, του εμφυσήσαμε σαν ερασιτέχνης και το «όραμα» για το τμήμα της υδατοσφαίρισης, το οποίο με κάθε τρόπο οι ενέργειες δείχνουν την πορεία διάλυσής του και από το εσωτερικό του συλλόγου! Καταβλήθηκε πρώτα η προσπάθεια έξωθεν, αλλά αποδεδειγμένα αυτή η ομάδα είχε στεγανά και δεν επιτεύχθηκε ο στόχος. Συνεχίστηκε λοιπόν η προσπάθεια από μέσα κι έτσι αποφασίσθηκε η απομάκρυνση από την ομάδα τριών στυλοβατών της (ΤΣΑΡΝΑ, ΣΚΟΤΕΙΝΙΩΤΗ, Π. ΜΠΛΑΝΑ). Τον πρώτο γιατί είναι χορηγός και ενισχύει οικονομικά την ομάδα χωρίς να έχει ουδένα συμφέρον, αλλά διότι ξεκάθαρα ΑΓΑΠΑ τη ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, χωρίς να είναι «επαγγελματίας» παράγοντας. Τον δεύτερο γιατί είναι πολύ δραστήριος και θέλει η ομάδα να γίνει σημείο αναφοράς σε οργάνωση και αγωνιστικό προσανατολισμό, χωρίς να είναι «επαγγελματίας» παράγοντας. Τον τρίτο επειδή ήταν ταμίας και ήθελε τον επιστάμενο οικονομικό έλεγχο σε όλα τα τμήματα και κοινό ταμείο λειτουργίας, γιατί δεν λειτουργούν όλα τα τμήματα με ίσους όρους, χωρίς να είναι επαγγελματίας παράγοντας. Και κατορθώθηκε!!!

Σειρά είχε ο προπονητής της ομάδας ο οποίος στοχευμένα έμεινε απλήρωτος από τότε που αναλάβαμε την διοίκηση της ομάδας ήτοι τον ΜΑΡΤΙΟ 2017! Αφού δεν έφευγε είπαμε να του αναπτύξουμε και την θεωρία του «restart» μήπως και φύγει. Του είπαμε ότι η ομάδα θα πάει στη Γ΄ Εθνική, με 0,00 € προϋπολογισμό και ταμείο, έτσι να προπονήσει το ΠΑΙΔΙΚΟ τμήμα με μείωση μισθού σε ποσοστό 33,3% (συμβολικό φαντάζομαι) και τελικά δικαιωθήκαμε και έφυγε και αυτός. Δεσμευθήκαμε δε, αφού έφυγε –επιτέλους- μετά από 9 χρόνια στη Διοικούσα Επιτροπή Υδατοσφαίρισης ότι θα βρούμε προπονητή και παίχτες και θα παίξουμε στην Α2 κατηγορία, αλλά όλα απαιτούσαν χρήματα όποτε επιλέξαμε να μην ασχοληθούμε άλλο με το άθλημα. Τότε εμφανίστηκαν (δυστυχώς!!!) ο ΣΚΟΤΕΙΝΙΩΤΗΣ, ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ο ΤΣΑΡΝΑΣ και με σχέδιο σωτηρίας της ομάδας δόθηκε ραντεβού στις 20/8, το οποίο πραγματοποιήθηκε και μέχρι σήμερα που μιλάμε δεν μπήκαμε στο κόπο να τους απαντήσουμε γιατί ήταν σχέδιο σωτηρίας! Βέβαια όλο αυτό το διάστημα δεν ενημερώσαμε ούτε Δ.Σ. ούτε κάποιον άλλο, γεγονός που δεν συμβαίνει πρώτη φορά ούτε και τελευταία. Μετά από τις 45 μέρες και με τον φόβο της δυναμικής που έχει ως τμήμα, κάποιοι θέλουμε και σκοπεύουμε να το λειτουργήσουμε «σαν πολυκατάστημα», για να δώσουμε την χαριστική βολή δημιουργώντας τη δική μας «black Friday”, αλλά επειδή εμείς είμαστε πολύ μπροστά, θα το κάνουμε για 3 ολόκληρες μέρες, όποτε οποίος προλάβει μέχρι την 7/9 να πάρει το δελτίο, για να φύγει και όσοι απομείνουν. Μετά από όλα αυτά για να μη φανεί ότι διαλύσαμε το πιο πετυχημένο τμήμα, θα το χρεώσουμε όπου μας βολεύει, γιατί δεν έχουμε το θάρρος να παραδεχτούμε αυτά που λέμε και μεταξύ μας. Θα ανακοινώσουμε ότι θα λειτουργήσουμε το τμήμα όπως εμείς θέλουμε!!! Όσοι παραμείνετε ελάτε στις 12/9 για να σας εγγράψουμε σε άλλα τμήματα του ερασιτέχνη, γιατί πού να παίξετε τώρα πόλο και πραγματικά «μετά τα όσα κάναμε για το καλό του τμήματος, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί υπάρχουν τάσεις φυγής».

Υ.Γ. Εσείς που το όνειρό σας έγινε πραγματικότητα, καλό θα ήταν να αναλάβετε και την ευθύνη των πράξεών σας!».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=