ΠΟΛΟ

«Χάλκινη» η Εθνική Νεανίδων στο παγκόσμιο

χάλκινη-η-εθνική-νεανίδων-στο-παγκό-759738

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης του Βελιγραδίου βρέθηκε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των νεανίδων, αφού στο μικρό τελικό επιβλήθηκε της Αυστραλίας με 7-3, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο.

Μόλις δύο ώρες μετά το χρυσό μετάλλιο των Νέων Ανδρών στο ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου οι αθλήτριες του Κώστα Δήμου πέτυχαν ακόμα μια σπουδαία επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση, κατακτώντας το 7ο ελληνικό μετάλλιο το φετινό καλοκαίρι.

Πρώτη σκόρερ και κορυφαία του αγώνα η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη που σημείωσε πέντε γκολ και κέρδισε τρία πέναλτι και πληθώρα αποβολών, ενώ για ακόμη μία φορά η άμυνα ήταν για σεμινάριο μην επιτρέποντας στις Αυστραλέζες να σκοράρουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο έχοντας το μυαλό τους στην άμυνα. Μετά τα πρώτη λεπτά που απέβησαν άκαρπα η Μαριά Μυριοκεφαλιτάκη σκόραρε από φουνταριστό για το 1-0, όμως οι Αυστραλέζες απάντησαν στη λήξη της περιόδου με τέρμα της Αντριους για το 1-1. Τόσο η ελληνική ομάδα, όσο και η αντίπαλος είχαν αρκετές κακές επιλογές στην επίθεση στη διάρκεια του πρώτου οκταλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο είχαν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με εκείνα της πρώτης, με τη Βασιλική Δούλη να σκοράρει για το 2-1 στα μισά της περιόδου με πολύ δύσκολο σουτ. Η Αυστραλία ισοφάρισε σε 2-2 με την Άμπι Άντριους, όμως οι παίκτριες του Κώστα Δήμου έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενες με τέρμα της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη σε παραπάνω.

Κι εκεί που όλοι περίμεναν ντέρμπι στην τρίτη περίοδο η Μυριοκεφαλιτάκη είχε άλλη άποψη. Αρχικά κέρδισε πέναλτι στο οποίο ευστόχησε για το 4-2, ενώ στη συνέχεια η άμυνα και η Αρχοντάκη (7 αποκρούσεις) ανέλαβαν να κρατήσουν τη διαφορά στα δύο γκολ. Στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου η Λούδη με τρομερό σουτ, έκανε το 5-2 και στην επόμενη φάση η ελληνική ομάδα σκόραρε στην κόντρα με την Μυριοκεφαλιτάκη έπειτα από ασίστ της Αρχοντάκη.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε ακριβώς όπως η τρίτη με εύστοχο πέναλτι της Μυριοκεφαλιτάκη που κέρδισε η ίδια. Το μόνο που κατάφεραν οι Αυστραλέζες από εκεί και πέρα ήταν να μειώσουν σε 7-3 με την Εθνική μας να παίζει μυαλωμένα και με το χρονόμετρο.

ΕΛΛΑΔΑ -ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 7-3

Οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 3-0, 1-1

ΕΛΛΑΔΑ (Δήμου): Αρχοντάκη, Φουντωτού, Νίνου Π., Λούδη 1, Κανετίδου, Γιαννοπούλου, Νίνου Ε., Μυριοκεφαλιτάκη 5, Κατσιμπρή, Δούλη 1, Κοντονή, Μπιτσάκου, Γιαννακέα

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Νταμιάνοβιτς): Χόουθον, Όμπερμαν 1, Τόμας, Σουόντλινγκ, Μίλικεν, Άντριους Α. 1, Τράπλιν, Μπάλεστι, Νταλζιέλ, Νιούελ, Κίρνς, Άντριους Σ. 1, Γουέστ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου