ΠΟΛΟ

Κέρδος η πρόκριση στο Παγκόσμιο, για την Εθνική ανδρών πόλο που κατετάγη 5η

κέρδος-η-πρόκριση-στο-παγκόσμιο-για-τη-785402

Σπουδαία νίκη πέτυχε στη Βαρκελώνη η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Ανδρών, καθώς επικράτησε του Μαυροβουνίου με σκορ 8-6 και κατέλαβε την 5η θέση στο 33ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

Επόμενος μεγάλος στόχος και κέρδος για την Εθνική μας ομάδα του Βολιώτη ομοσπονδιακού τεχνικού Θοδωρη Βλάχου, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί του χρόνου στην Γκουαντζού της Νότιας Κορέας, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να εξασφαλίζει την απευθείας συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση.

Σε μία αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση για τις θέσεις 5-6 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου πήρε τη νίκη χάρη στην καλή αμυντική του λειτουργία. Οι Μαυροβούνιοι προηγήθηκαν στην αρχή της αναμέτρησης, αλλά με το γκολ του Δημήτρη Σκουμπάκη 0:34’ πριν από το τέλος του πρώτου οκταλέπτου η Εθνική βρέθηκε μπροστά στο σκορ.

Από εκείνο το σημείο και μετά το Μαυροβούνιο δεν κατάφερε να προηγηθεί ξανά και το γκολ του Χριστόδουλου Κολόμβου 1:28’ πριν από το τέλος, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ, έδωσε τη χαριστική βολή στους Μαυροβούνιους.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΕΛΛΑΔΑ 6-8

Οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 1-1, 1-2

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλαντιμίρ Γκοίκοβιτς): Λάζοβιτς, Μπργκούλιαν, Ντράσκοβιτς, Πέτκοβιτς 1, Ράντοβιτς Ντ. 1, Ράντοβιτς Α., Γιάνοβιτς, Ντούρντιτς, Ιβόβιτς 3, Μίσιτς, Τσούκοβιτς, Σπάιτς 1, Σκεπάνοβιτς.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γεννηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Νικολαΐδης, Φουντούλης, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος 2, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Ζερδεβάς.

Βλάχος: «Δεν ήμασταν ο εαυτός μας»

Κάνοντας τον απολογισμό της παρουσίας της Εθνικής ανδρών υδατοσφαίρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ο Βολιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, σημείωσε: «Τελειώσαμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης επικρατώντας του Μαυροβουνίου και κατακτήσαμε την 5η θέση. Κερδίζοντας στο προηγούμενο παιχνίδι τους Ρώσους εξασφαλίσαμε την πρόκριση της ομάδας μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ν. Κορέας το 2019. Αυτός ήταν και ένας από τους πρωταρχικούς στόχους που είχαμε θέσει. Τον μεγάλο μας στόχο όμως δεν καταφέραμε να τον πετύχουμε. Να διεκδικήσουμε δηλαδή ένα μετάλλιο. Φεύγουμε από τη Βαρκελώνη με την καλύτερη δυνατή θέση που μπορούσαμε να έχουμε εκτός τετράδας, την 5η θέση, αλλά όχι ευχαριστημένοι. Τα τελευταία χρόνια έχουμε από μόνοι μας βάλει ψηλά τον πήχη και θέλουμε σε κάθε διοργάνωση να πρωταγωνιστούμε. Στη Βαρκελώνη όχι μόνο δεν υπερβάλαμε εαυτό ώστε να διακριθούμε, αλλά δεν ήμασταν ούτε ο εαυτός μας. Απομένει να αναλύσουμε την παρουσία μας σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, να βρούμε τους λόγους που δεν πετύχαμε τον μεγάλο μας στόχο και βεβαίως να κοιτάξουμε το μέλλον, με καθαρό μυαλό και πιο πεινασμένοι».

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Σερβία

Το χρυσό μετάλλιο, για 4η συνεχόμενη φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κατέκτησε η Σερβία στη Βαρκελώνη, νικώντας στα πέναλτι 5-3 (12-10 τελικό σκορ) την Ισπανία σ’ έναν συγκλονιστικό τελικό. Η κανονική διάρκεια του Τελικού ολοκληρώθηκε ισόπαλη (7-7) και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Ισπανοί αστόχησαν (δοκάρι ο Μιράντα Φερνάντεζ) σε ένα και έτσι οι «πλάβι» πήραν τη νίκη με το απόλυτο ευστοχίας.

Παρ’ ολίγον… ένα-δύο Φουντούλης – Βλαχόπουλος

Ο Γιάννης Φουντούλης, αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, με τα 17 συνολικά τέρματα που σημείωσε στην διοργάνωση αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ, μαζί με τον Μαυροβούνιο, Αλεξάνταρ Ίβοβιτς. Δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης, ήταν ο Άγγελος Βλαχόπουλος με 15 γκολ. Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης ήταν ο Σέρβος Φιλίπ Φιλίποβιτς και καλύτερος τερματοφύλακας ο Ισπανός Ντάνι Λόπεζ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου