ΠΟΛΟ

«Γλυκόπικρο» αντίο και 4η θέση για τη Νίκη Βόλου στο πρωτάθλημα της Α2 πόλο ανδρών

γλυκόπικρο-αντίο-και-4η-θέση-για-τη-νί-802004

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

«Αντιο» με την τέταρτη θέση στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 υδατοσφαίρισης ανδρών είπε το απόγευμα του Σαββάτου η Νίκη Βόλου, στο φινάλε μιας συγκλονιστικής χρονιάς, από πλευράς αγωνιστικής απόδοσης και θέλησης παικτών και προπονητικού επιτελείου, στην οποία για λίγο χάθηκε το εισιτήριο της ανόδου στην Α1 και ενώ οι Βολιώτες ουσιαστικά θα πάλευαν… για παραμονή.

Τα παιδιά των Δημήτρη Μπλάνα και Δημήτρη Κόφφα, μετά τις δύο ήττες στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης από τον ΟΦΘ, στον προχθεσινό μικρό τελικό της διοργάνωσης ηττήθηκαν από τον ΝΟ Πατρών στο κολυμβητήριο του Περιστερίου με 14-9, για να καταταγούν στην 4η θέση.

Η αναμέτρηση ήταν συγκλονιστική, με τις δύο ομάδες να ξεκινούν δυνατά το παιχνίδι και με σωστές επιθετικές επιλογές να κλείνουν ισόπαλη την πρώτη περίοδο με το σκορ στο 3-3.
Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Νίκη Βόλου μπήκε πιο δυνατά και με τους Δανιήλ και Γλούμη μπόρεσε πήρε προσωρινά το προβάδισμα στο σκορ με 3-5. Οι Πατρινοί, ωστόσο δεν ήταν διατεθειμένοι να… παραδώσουν τα όπλα και με σύμμαχο την άμυνα τους, που βελτιώθηκε αισθητά έκαναν ένα σερί και το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου τους βρήκε μπροστά στο σκορ με 9-6.

Από κει και πέρα, οι Βολιώτες, παρά το γεγονός ότι προσπάθησαν, δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και παρά τη μείωση του σκορ σε 10-8 στο τρίτο οκτάλεπτο, οι Πατρινοί αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι. Με επιμέρους σκορ 4-1 στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, ο ΝΟΠ έφτασε στο τελικό 14-9 υπέρ του. Το τελευταίο γκολ της Νίκης πέτυχε ο Θεοδωρόπουλος στα 4.06’ πριν τη λήξη, μειώνοντας σε 12-9, ωστόσο οι Βολιώτες δεν κατάφεραν να ξαναβρούν δίχτυα έπειτα.

Η Νίκη Βόλου, πάντως, μόνο ικανοποιημένη μπορεί να αισθάνεται για την καταπληκτική πορεία του τμήματος υδατοσφαίρισης, που κόντρα σε θεούς και δαίμονες, πάλεψε και πέτυχε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ενώ λίγο έλειψε να έλθει και μια ανέλπιστη άνοδος στην Α1.

ΝΟ Πατρών – Νίκη Βόλου 14-9

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 6-3, 1-2, 4-1

Για τις δύο ομάδες σκόραραν οι:

ΝΟΠ: Δίπλαρος 4, Πασσάς 2, Βικάτος 2, Φύκουρας 2, Καραβιώτης 1, Καρβουντζής 1, Πολάτος 1, Γκότσης 1

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεοδωρόπουλος 4, Γλούμης 3, Δανιήλ 2

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου