ΠΟΛΟ

Ασημένια στην Ταραγόνα η Εθνική πόλο ανδρών, του Βολιώτη Θοδωρή Βλάχου

ασημένια-στην-ταραγόνα-η-εθνική-πόλο-α-806426

Υπερήφανοι ως Έλληνες είναι άπαντες για τα κατορθώματα της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών. Οι λεβέντες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κοίταξαν στα μάτια την κορυφαία στον κόσμο Σερβία, στον μεγάλο τελικό των Μεσογειακών αγώνων στην Ταραγόνα, έχοντας την ευκαιρία να νικήσουν στον κανονικό αγώνα, που έληξε τελικά ισόπαλος 8-8 και έχασαν το χρυσό μετάλλιο στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι με συνολικό σκορ 12-10.

Η Εθνική Ελλάδας, του Βολιώτη Θοδωρή Βλάχου, που προετοιμάστηκε πριν φύγει την Ισπανική πόλη στον γούρικο… Βόλο κατέκτησε τελικά το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση εν όψει του μεγάλου φετινού στόχου που είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης (14-28 Ιουλίου).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ευκαιρίες να πάρει τη νίκη στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αφού προηγήθηκε τρεις φορές στην τελευταία περίοδο (6-5, 7-6, 8-7), όμως δέχθηκε την ισοφάριση στο φινάλε από τον Στέφαν Μίτροβιτς.

Στη διαδικασία των πέναλτι οι Σέρβοι φάνηκαν πιο ψύχραιμοι, με τον Μπράνισλαβ Μίτροβιτς να αποκρούει τα πέναλτι των Γενηδουνιά και Βλαχόπουλου και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του.

Για την Ελλάδα δύο γκολ σκόραραν στην κανονική διάρκεια οι Φουντούλης, Μουρίκης και Βλαχόπουλος (τα δύο τελευταία της Ελλάδας), ενώ από ένα οι Αργυρόπουλος – Κανακάκης και Γούνας. Στα πέναλτι ευστόχησαν οι Γούνας και Δερβίσης.

ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕΡΒΙΑ 10-12

(κ.α. 8-8, πέν. 2-4)

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Νικολαΐδης, Φουντούλης 2, Καπότσης, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Ζερδεβάς.

ΣΕΡΒΙΑ (Ντέγιαν Σάβιτς): Πιέτλοβιτς Γ., Μάντιτς 3, Ράσοβιτς Β., Ραντέλοβιτς, Τσουκ Μίλος 1, Πιέτλοβιτς Ν. 1, Ούμποβιτς, Άλεξιτς 1, Γιάξιτς 1, Φιλίποβιτς 3, Ράσοβιτς Σ., Μίτροβιτς Σ. 2, Μίτροβιτς Μ.

Χάλκινη η Εθνική γυναικών

Το χάλκινο μετάλλιο των πρώτων Μεσογειακών Αγώνων για τη γυναικεία υδατοσφαίριση, κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα των γυναικών, επικρατώντας της Γαλλίας στον μικρό τελικό της διοργάνωσης με 15-5.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου