ΠΟΛΟ

Πάλεψε αλλά δεν μπόρεσε η Νίκη

πάλεψε-αλλά-δεν-μπόρεσε-η-νίκη-806648

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Δεν κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στη σειρά των αγώνων των play offs ανόδου στην Α1 η Νίκη Βόλου, που στο δεύτερο παιχνίδι ηττήθηκε στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης με 15-13, από τον τοπικό ΟΦ Θαλάσσης, που από χθες βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία, μετά το 2 στα 2.

Η Νίκη, θα αναμετρηθεί στον μικρό τελικό της Α2, το Σάββατο 7 Ιουλίου, για τις θέσεις 3-4, με τον γνώριμο… ΝΟ Πατρών, ενώ ΟΦΘ και ΓΣ Περιστερίου θα αγωνιστούν για τον τίτλο του πρωταθλητή, έχοντας αμφότεροι κερδίσει την άνοδο.

Οι κυανόλευκοι της Νίκης Βόλου είναι άξιοι συγχαρητηρίων, φθάνοντας μια ανάσα από την πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πόλο και ενώ… ήταν ξεγραμμένοι, έχοντας ως βασικό στόχο την παραμονή τους στην κατηγορία, πριν ξεκινήσει η αγωνιστική σεζόν.

Στηριγμένη σε νέα παιδιά, γεμάτα όρεξη και πάθος για διάκριση, με πολλούς Βολιώτες στη σύνθεσή της, που παίζουν και σε πρωταθλήματα κατηγοριών και έχοντας σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την περσινή σεζόν, η Νίκη έκανε θαύματα μέσα στη σεζόν, καταφέρνοντας να προκριθεί στα play offs νωρίς στην κανονική διάρκεια, ενώ υπήρξε και πρώτη (σε ισοβαθμία με το ΝΟ Πατρών) στον Όμιλο της. Στη συνέχεια και ενώ στόχος ήταν μια καλή εμφάνιση στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος της Α2, η Νίκη κέρδισε και το στοίχημα, καταφέρνοντας να προκριθεί στις 4 καλύτερες ομάδες, διεκδικώντας ένα εκ των εισιτηρίων ανόδου.

Η Νίκη ηττήθηκε από τους Θεσσαλονικείς δύο φορές, μία στον Βόλο την περασμένη Παρασκευή 29 Ιουνίου και μία χθες, ωστόσο, αυτή η ομάδα, με καπετάνιο τον προπονητή της, Δημήτρη Μπλάνα και υπαρχηγό τον βοηθό του, Δημήτρη Κόφφα αφήνει τεράστια παρακαταθήκη για το μέλλον αυτής της ιστορικής Βολιώτικης ομάδας, στην 7χρονη πορεία της στο άθλημα της υδατοσφαίρισης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, σε ένα παιχνίδι με απρόοπτα λόγω βλάβης των χρονομέτρων, το εντυπωσιακό 10-10 που ήταν σκορ ημιχρόνου, είχε διαμορφωθεί μετά το 6-6 (!) της πρώτης περιόδου. Οι επιθέσεις ήταν απανωτές για τις δύο ομάδες, οι άμυνες κουρασμένες και όσοι βρέθηκαν στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο απήλαυσαν χορταστικό θέαμα, με 20 γκολ σε ένα ημίχρονο και ενώ στο πρώτο παιχνίδι στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος», είχαν σημειωθεί 15 συνολικά.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η ομάδα του ΟΦΘ πήρε το προβάδισμα με δύο γκολ διαφορά, για το 13-11 με τους Βασίλη Αληχανίδη και Γιώρτσο και ενώ ο ρυθμός… έπεσε εμφανώς.

Η Νίκη ισοφάρισε σε 13-13 στην τελευταία περίοδο με γκολ των Θεοδωρόπουλου και Καρκαλιάνη, δέχτηκε όμως δύο τέρματα, από τους πιο έμπειρους Θεσσαλονικείς. Το τελικό σκορ, που διαμορφώθηκε σε 15-13 έδωσε το έναυσμα για πανηγύρια στην ομάδα του ΟΦΘ, που έπειτα από σχεδόν μια εικοσαετία βρίσκεται και πάλι στα σαλόνια της Α1.

Να σημειωθεί ότι τρεισήμισι λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα λόγω έντονης διαμαρτυρίας ο βοηθός προπονητή της Νίκης, Δημήτρης Κόφφας.

Οκτάλεπτα: 6-6, 4-4, 3-1, 2-2

Για τις δύο ομάδες σκόραραν οι:

ΟΦ Θαλάσσης: Αντιβαλίδης 4, Αληχανίδης Αβρ. 4, Αληχανίδης Β. 3, Κατσαρίδης 1, Γιώρτσιος 1, Βαχαρέλης 1

Νίκη Βόλου: Δανιήλ 4, Καρκαλιάνης 4, Γκανάτσιος 1, Θεοδωρόπουλος 1, Γλούμης 1, Γιαβαρίδης 2

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου