ΠΟΛΟ

Ακόμη δύο ευκαιρίες… η Νίκη Βόλου

ακόμη-δύο-ευκαιρίες-η-νίκη-βόλου-807407

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Μπροστά σε εκατοντάδες φιλάθλους της υδατοσφαίρισης και της Νίκης Βόλου, που βρέθηκαν στις εξέδρες του κολυμβητηρίου «Β. Πολύμερος» του Βόλου, οι κυανόλευκοι ηττήθηκαν με 5-10 από τον ΟΦ Θαλάσσης, στον πρώτο αγώνα των playoffs της Α2, μαχόμενοι για μία θέση στην Α1.

Οι κυανόλευκοι παρουσιάστηκαν κουρασμένοι και αγχωμένοι απέναντι σ’ έναν ιδιαίτερα ποιοτικό αντίπαλο και δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, έχοντας πάντως δύο ακόμη ευκαιρίες για να πάρουν τη ρεβάνς και την άνοδο. Η Νίκη έκανε κακή δεύτερη περίοδο, δεχόμενη τέσσερα τέρματα, ενώ δεν μπόρεσε να αντιστρέψει την κατάσταση στο υπόλοιπο του παιχνιδιού.

Πλέον, η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένη για τις 8μ.μ. της Κυριακής στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, ενώ αν χρειαστεί τρίτος αγώνας θα γίνει και πάλι στον Βόλο την ερχόμενη Τρίτη 3 Ιουλίου στις 8μ.μ., καθώς οι κυανόλευκοι είχαν εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας.

Η ομάδα που θα φτάσει στις δύο νίκες θα πάρει την πρόκριση για τον τελικό – έχοντας εξασφαλισμένη και την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία – που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 7 Ιουλίου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, τα πρώτα αναγνωριστικά σουτ εκατέρωθεν, ακολούθησε το 1-0 για τους Βολιώτες, με το Γλούμη να σκοράρει από την περιφέρεια. Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα αγχωμένες, κάτι το φαινόταν από την έντονη νευρικότητα που υπήρχε στις επιθέσεις και τα ποσοστά σε σουτ και επιθέσεις με παίκτη λιγότερο. Η ομάδα του ΟΦ Θαλάσσης ισοφάρισε με όμορφο γκολ του Αληχανίδη για το 1-1, σ’ ένα ιδιαίτερα κλειστό παιχνίδι στο πρώτο οκτάλεπτο, όπου οι άμυνες έδιναν τη δική τους… παράσταση. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ ισόπαλο.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε… όπως ακριβώς το πρώτο, με χαμένα σουτ και από τις δύο ομάδες, που έμοιαζαν εγκλωβισμένες στο άγχος της μεγάλης μάχης για τη θέση στη μεγάλη κατηγορία. Ο Παυλίδης έβαλε τους Θεσσαλονικείς μπροστά για το 2-1, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης έδωσε στον ΟΦΘ προβάδισμα δύο τερμάτων, πετυχαίνοντας το 3-1 και ενώ στο ενδιάμεσο σουτ του Καρκαλιάνη είχε αποκρούσει ο Φοροτζίδης.

Η Νίκη δε μπορούσε να βρει ρυθμό, έχοντας χαμένα σουτ με παίκτη παραπάνω, ενώ σα να μην έφτανε αυτό για τους Βολιώτες, ο Βασίλης Αληχανίδης σημείωσε το 4-1 για τον ΟΦΘ, με άπιαστο σουτ από τα 9 μέτρα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν πάρει… φόρα, με τον Αληχανίδη να γράφει το 5-1, κάνοντας τρία τα τέρματά του ενώ οι Βολιώτες έμοιαζαν σε λήθαργο. Ο Γλούμης, πάντως, μείωσε σε 5-2 για τη Νίκη, με εύστοχα εκτελεσμένο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, ενώ αυτό ήταν το γκολ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο, που βρήκε τον ΟΦΘ να παίρνει κεφάλι με διαφορά τριών γκολ.

Στο δεύτερο μέρος και με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου ο Μίμης Αληχανίδης έκανε το 6-2 για τους φιλοξενούμενους, με τον Γλούμη να μειώνει και πάλι, με το τρίτο του γκολ, για το 6-3 από το σημείο του πέναλτι. Πριν την εκτέλεση της παράβασης, την κίτρινη κάρτα είχε αντικρίσει από πλευράς ΟΦΘ, ο προπονητής κ. Κορίτσας, για διαμαρτυρία. Οι μάχες μέσα στο νερό συνεχίζονταν για τις δύο ομάδες, με τη Νίκη πάντως να πετυχαίνει δεύτερο σερί γκολ και να μειώνει σε 6-4, με τον Δανιήλ, ωστόσο η χαρά κράτησε λίγο, με τον Αντιβαλίδη να γράφει το 7-4, που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Σε 7-5 μείωσε η Νίκη, με τον Γλούμη να πετυχαίνει πια καρέ τερμάτων, και ενώ έμεναν 5:17 για τη λήξη της αναμέτρησης. Ο Β. Αληχανίδης απάντησε σημειώνοντας επίσης… το τέταρτο του τέρμα για το 8-5, εδραιώνοντας πια το προβάδισμά του ΟΦΘ έναντι των Βολιωτών. Το 9-5 από τον Ζαρκαντζά διεύρυνε τη διαφορά, στα τέσσερα τέρματα, ενώ και ο Ταβακόπουλος έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ για το 10-5, που ήταν και το τελικό σκορ, υπέρ του ΟΦΘ.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΟΦΘ 5-10

Οκτάλεπτα: 1-1, 1-4, 2-2, 1-3

Νίκη Βόλου (Μπλάνας): Φαρσάρης, Δανιήλ 1, Γκανάτσιος, Αλεξανδρής, Μακρής, Τάσιος, Θεοδωρόπουλος, Κανάκης, Γλούμης 4, Σαραγγανίδας, Γιαβαρίδης, Καρκαλιάνης, Μόσιος, Μαρτζούχος, Βάτσος.

ΟΦΘ: (Κορίτσας) Φοροτζίδης, Αντιβαλίδης 1, Αληχανίδης Μ. 1, Κατσαρίδης, Φοροτζίδης Χ., Παυλίδης 2, Πουλής, Αληχανίδης Β. 4, Ζαρκαντζάς 1, Ταβακόπουλος 1, Βαχαρέλης, Σταύρου, Λεμπετλής, Μπεσλίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου