ΠΟΛΟ

Στον τελικό της Ευρώπης ο Ολυμπιακός, με «μαέστρο» έναν Βολιώτη

στον-τελικό-της-ευρώπης-ο-ολυμπιακός-μ-819905

Σ’ ένα ματς για γερά νεύρα, ο Ολυμπιακός Πειραιώς με μαέστρο τον Βολιώτη τεχνικό Θοδωρή Βλάχο πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Champions League στο πόλο, επικρατώντας στη Γένοβα της Μπαρτσελονέτα με 6-4, στον πρώτο ημιτελικό, και είναι έτοιμος να διεκδικήσει και πάλι το κύπελλο του πρωταθλητή Ευρώπης (σήμερα 9.30μ.μ. κόντρα στην Προ Ρέκο).

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ο Ολυμπιακός θέλει να πανηγυρίσει τη δεύτερη κούπα της ιστορίας του, μετά τη σπουδαία επιτυχία του το 2002 επί της Χόνβεντ με 7-5, έχοντας άλλωστε και τη στήριξη των οπαδών του, που έως και σήμερα συρρέουν στη γειτονική χώρα, προκειμένου να βρεθούν κοντά στην προσπάθεια των υδατοσφαιριστών του Βολιώτη τεχνικού της ομάδας, Θοδωρή Βλάχου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το ματς ήταν δραματικό με τον Ολυμπιακό να προηγείται με τον Μπούσλιε για το 1-0, ενώ ο πρώην ερυθρόλευκος Μάλλιαρακ, ισοφάρισε για τους Ισπανούς, στο 1-1, που ήταν και σκορ οκταλέπτου. Δύο γκολ από τους Γεννηδουνιά και Γούνα έφεραν την ομάδα του Πειραιά μπροστά στο σκορ με 3-1, ωστόσο οι έμπειροι παίκτες της Μπαρτσελονέτα, Ορτέγκα και Περόνε έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, για το ισόπαλο 3-3, που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Η γρανιτένια άμυνα των ερυθρόλευκων φάνηκε στο δεύτερο μέρος του αγώνα, με τον Ολυμπιακό ιδιαίτερα συγκεντρωμένο στα μετόπισθεν και ενώ ο Μπούσλιε έκανε το 4-3, για να ισοφαρίσει ο Βρλιτς, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Στο τέταρτο οκτάλεπτο, ο εκπληκτικός Πάβιτς έσωσε τον Ολυμπιακό σε πολλές περιπτώσεις, ενώ το γκολ του Φουντούλη 4:41, πριν τη λήξη του παιχνιδιού έδωσε και πάλι στον «διψασμένο» για ευρωπαϊκό τίτλο Ολυμπιακό, το προβάδισμα με 5-4. Το γκολ «όνειρο» του Ομπράντοβιτς, 9 δεύτερα πριν από τη λήξη, έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς στους Πειραιώτες, που θα κάνουν «check in» και πάλι στον τελικό, μετά τον χαμένο του 2016 κόντρα στη Γιουγκ.

Οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 1-1, 2-0.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου