ΠΟΛΟ

Με θρίαμβο στον τελικό ο Ολυμπιακός

με-θρίαμβο-στον-τελικό-ο-ολυμπιακός-51100

Με ξέσπασμα στο τρίτο οκτάλεπτο η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού προκρίθηκε στον τελικό του LEN Trophy, αφού επιβλήθηκε με 10-4 της Πάντοβα και θα διεκδικήσει τον τέταρτο ευρωπαϊκό του τίτλο. Οι «ερυθρόλευκες» περιμένουν αύριο (14/4, 15:00) τον νικητή του αγώνα μεταξύ της διοργανώτριας Ματαρό και της ουγγρικής Ντουναϊσβάρος.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Πάντοβα να μπαίνει καλύτερα στην αναμέτρηση και να ανοίγει το σκορ η Μπαρζόν με πέναλτι αλλά η Έμολο ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο. Οι Ιταλίδες πήραν εκ νέου το προβάδισμα με την Τίελμαν αλλά η Μανωλιουδάκη στην εκπνοή του ημιχρόνου ισοφάρισε σε 2-2.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη μπήκε σαν σίφουνας στην τρίτη περίοδο καθώς σημείωσε πέντε τέρματα μέσα σε τέσσερα λεπτά κάνοντας το 2-7 χάρη σε τέρματα των Έμολο 2, Τσουκαλά, Αβραμίδου και Ελευθεριάδου «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη – πρόκριση. Εν συνεχεία η Ελευθερία Πλευρίτου ανέβασε τη διαφορά στα έξι τέρματα (2-8) με την Σόχι να μειώνει σε 3-8. Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τις Τσουκαλά, Τίελμαν και Αβραμίδου να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης ήταν η Τζούλια Έμολο που σημείωσε τρία τέρματα, ενώ δύο πρόσθεσαν οι Άλκηστη Αβραμίδου και Χριστίνα Τσουκαλά. Από πλευράς Πάντοβα η Τίελμαν σκόραρε δύο φορές.

Πάντοβα – Ολυμπιακός 4-10 (2-1, 0-1, 1-6, 1-2)

Πάντοβα (Στέφανο Ποστερίβο): Τεάνι, Μπαρζόν 1, Σαβιόλι Ιλ., Γκοτάρντο, Κουεϊρόλο, Κασόν, Μίλιο, Ντάριο, Σόχι 1, Μεγκιάτο, Νέντσα, Τίελμαν 2, Γκιακόν

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Έγκενς, Ελευθεριάδου 1, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 2, Ασημάκη, Πλευρίτου Μ., Έμολο 3, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Πηγή: waterpolonews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου