ΠΟΛΟ

Με πορεία πρωταθλητισμού

με-πορεία-πρωταθλητισμού-71441

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις κυλά αυτό το Σαββατοκύριακο (24-25/3) για την ομάδα υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, που φέτος διανύει εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Το σύνολο του Δημήτρη Μπλανά, μετά το τελευταίο επεισοδιακό «διπλό» στη Λάρισα, κόντρα στον τοπικό ΝΟΛ, με 14-7 για την 7η αγωνιστική φιγουράρει, έπειτα και από την ολοκλήρωση του Α’ γύρου της Α’ φάσης του πρωταθλήματος, στη 2η θέση της κατάταξης, με 15 βαθμούς και συνολικό απολογισμό 5 νίκες και 2 ήττες.

Μάλιστα, οι Βολιώτες, όχι μόνο έχουν διαψεύσει… τους δαίμονες που τους ήθελαν μετά από δύο σεζόν στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία πόλο να υποβιβάζονται, αλλά διεκδικούν επί ίσοις όροις με πιο έμπειρες ομάδες, την είσοδο στα play off, που θα τους δώσει την άνεση της εξασφάλισης της παραμονής, που άλλωστε ήταν και ο βασικός στόχος της ομάδας για τη φετινή σεζόν.

Η επιτυχία των Βολιωτών αντικατοπτρίζεται και στα στατιστικά στοιχεία, που φέρνουν τη Νίκη Βόλου στην πρώτη θέση των ομάδων με την καλύτερη επίθεση, όχι μόνο του Β΄ομίλου, αλλά και ολόκληρης της κατηγορίας. Η Νίκη έχει συνολική συγκομιδή 76 τερμάτων, έναντι 70 του πρωτοπόρου του Β’ ομίλου ΝΟ Πατρών και 69 του πρωτοπόρου του Α’ ομίλου ΓΣ Περιστερίου.

Επόμενο θύμα… ΓΣ Ηλιούπολης

Η Νίκη Βόλου, θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος από το κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος», την επόμενη Κυριακή 1η με αντίπαλο τον ΓΣ Ηλιούπολης, σ’ ένα κρίσιμο παιχνίδι, καθώς αν οι Βολιώτες πάρουν το «ροζ φύλλο», θα αποσπαστούν 6 βαθμούς από την ομάδα της Αθήνας, που βρίσκεται στην 4η θέση με 12 βαθμούς.

Θα ακολουθήσει η εκτός έδρας αναμέτρηση με το ΝΟ Χαλκίδας, έπειτα η Νίκη Βόλου θα αγωνιστεί με το Νηρέα Πατρών εντός, με το ΝΟ Πατρών εκτός, με τον ΟΦΘ εντός, με τον Άρη εκτός και με το ΝΟ Λάρισας εντός, κλείνοντας τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στον Α’ γύρου, στις 27 Μαΐου. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι Βολιώτες έχουν εντός έδρας αναμετρήσεις με ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 4-7 και μπορούν να πάρουν πολύτιμούς πόντους, ώστε να εξασφαλίσουν την είσοδο στην 4άδα του Ομίλου, που θα στελεχώσει μετέπειτα τον Όμιλο ανόδου.

Μπλάνας: «Η δουλειά μας, η ανταμοιβή μας»

Μπορεί το μέλλον για τη Νίκη Βόλου να έμοιαζε αβέβαιο το περσινό καλοκαίρι, ωστόσο, με χαμηλό προφίλ και σκληρή δουλειά, οι Βολιώτες πρωταγωνιστούν στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2 ανδρών. Σημαντικό μερίδιο στην αξιοσημείωτη φετινή πορεία της ομάδας έχει ο «αρχιτέκτονας» του τμήματος, ο έμπειρος τεχνικός της Νίκης, Δημήτρης Μπλάνας, ο οποίος πια… δεν προλαβαίνει να δίνει συνεντεύξεις, αποκαλύπτοντας το μυστικό της επιτυχίας.

Ο ίδιος τονίζει: «Εμείς από την αρχή θέλαμε να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε πέρυσι, και παρότι χάσαμε ορισμένους παίκτες ο κορμός της ομάδας έμεινε ο ίδιος. Έχουμε στο ρόστερ μας παιδιά από τις κατηγορίες των εφήβων, των νέων ανδρών ακόμη και των παίδων. Η δουλειά μας είναι η ανταμοιβή μας, και για εμάς και για τα ίδια τα παιδιά. Καταβάλλουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και παρότι στο ξεκίνημα όντως δεν θεωρούμασταν από τα φαβορί, λόγω του μικρού μέσου όρου ηλικίας των παικτών, εντούτοις έχουμε καταφέρει να δείξουμε μια αξιόμαχη εικόνα».

Σε ό,τι αφορά τους στόχους της ομάδας του και αν αυτοί αναπροσαρμόζονται: «Ο στόχος μας δεν αλλάζει και δεν μπορεί να αλλάξει, λόγω της δυναμικής μας αλλά και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Ουσιαστικά, η μοναδική μας μεταγραφή ήταν ο Καρκαλιάνης, που και εκείνος ήρθε επειδή αγαπά την ομάδα και ήθελε να βοηθήσει. Στόχος παραμένει η παραμονή και μακάρι να τα καταφέρουμε. Το θεωρούμε αρκετά δύσκολο, γνωρίζουμε τη δυναμικότητα των αντιπάλων μας στον Βόρειο όμιλο και ξέρουμε ότι έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας».

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β. Γκολ

1. ΝΟ Πατρών 18 (70-51)

2. Νίκη Βόλου 15 (76-50)

3. Άρης 15 (61-36)

4. ΓΣ Ηλιούπολης 12 (65-50)

5. ΟΦΘ 9 (63-62)

6. ΝΟ Λάρισας 6 (54-81)

7. Νηρέας Πατρών 6 (46-65)

8. ΝΟ Χαλκίδας 3 (39-77)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου