ΠΟΛΟ

Στους «8» της Ελλάδας οι Νέοι άνδρες της Νίκης Βόλου

στους-8-της-ελλάδας-οι-νέοι-άνδρες-της-78610

Τεράστια πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ελλάδας πανηγύρισε η ομάδα πόλο Νέων ανδρών της Νίκης Βόλου, αποδεικνύοντας πως παρά τις δυσκολίες, η σκληρή δουλειά αποδίδει καρπούς.

Για τη Β’ φάση του πρωταθλήματος, που για τον Ομιλο Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο το τριήμερο 16-18 Μαρτίου, η Νίκη πέτυχε 2 νίκες σε 3 αγώνες, επιστρέφοντας θριαμβεύτρια και με το εισιτήριο της πρόκρισης στα… σκουφάκια των νέων υδατοσφαιριστών που υπερέβαλλαν εαυτόν και πλέον βρίσκονται στα σαλόνια των «8», ανάμεσα σε παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου. Μάλιστα, η πρόκριση των πολιστών της Νίκης στην 8άδα του πρωταθλήματος αποκτά μεγαλύτερη αξία, καθώς πέρα από το γεγονός ότι οι Βολιώτες προκρίνονται στην επόμενη φάση για πρώτη φορά στην ιστορία τους, βάση του τμήματος Νέων ανδρών είναι μικρότερης ηλικίας παιδιά, γεννημένη μετά το 1999, χρονιά γέννησης, που αποτελεί το όριο συμμετοχής.

Η Νίκη στην προημιτελική φάση κέρδισε στην πρεμιέρα των αγωνιστικών της υποχρεώσεων τον Φοίβο με 14-6, ηττήθηκε φυσιολογικά από την καλύτερη ομάδα του Ομίλου, τον ΠΑΟΚ με 15-3 και στο συγκλονιστικό τελευταίο της παιχνίδι χθες το πρωί επιβλήθηκε του Ηλυσιακού με 9-8. Το έτερο εισιτήριο της πρόκρισης, όπως ήταν φυσικό εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ που δε δυσκολεύτηκε να πετύχει το απόλυτο των νικών.

Συνολικά, η πορεία που διανύει το τμήμα υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου από την ημέρα της ίδρυσής του είναι αξιοπρόσεκτη, με σημαντικές επιτυχίες και προκρίσεις σε τελικές φάσεις των τμημάτων υποδομής, ενώ και η ανδρική ομάδα έχει εξαιρετική παρουσία στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας.

Η Νίκη Βόλου, των Δημήτρη Μπλάνα και Δημήτρη Κόφφα στηρίχθηκε στους εξής υδατοσφαιριστές: Σαραγγανίδας, Γλούμης, Κανάκης, Γκατζούνας, Μόσιος, Γκανάτσιος, Βάτσος, Χαλατσόπουλος, Δαλιάνης, Καλλιμόπουλος, Κοκκινάκης, Νιζάμης, Τσίχλας Στρ., Τσίχλας Γ.

Αποτελέσματα

Νίκη Βόλου-ΠΑΣ Φοίβος 14-6

Ηλυσιακός-ΠΑΟΚ 6-14

Ηλυσιακός-ΠΑΣ Φοίβος 18-7

Νίκη Βόλου-ΠΑΟΚ 3-15

Νίκη Βόλου-Ηλυσιακός 9-8

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Φοίβος 18-1

Τελική Βαθμολογία

ΠΑΟΚ 9 (47-10)

Νίκη Βόλου 6 (26-29)

Ηλυσιακός 3 (32-30)

ΠΑΣ Φοίβος 0 (14-50)

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου