ΠΟΛΟ

Ρίχνονται στη μάχη της Β’ Εθνικής

ρίχνονται-στη-μάχη-της-β-εθνικής-88457

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Πλούσια αγωνιστική δραστηριότητα θα υπάρχει σήμερα και αύριο στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος», με τους δύο εκπροσώπους του Βόλου ΟΥΚΒ και ΟΕΑ/ΝΑΒ να ρίχνονται στη μάχη της Β’ Εθνικής υδατοσφαίρισης, συμμετέχοντας στον πρώτο γύρο της Α’ φάσης.

Στόχος των δύο ομάδων που στελεχώνουν τον Όμιλο Βόλου, μαζί με τη ΝΕ Λάρισας και τη ΝΕ Λαμίας, είναι μετά την ολοκλήρωση των δύο γύρων της πρώτης φάσης, να πάρουν τα δύο εισιτήρια που θα οδηγήσουν σε όμιλο ανόδου.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, στην Α’ φάση οι ομάδες έχουν χωρισθεί σε 6 ομίλους των τεσσάρων (4) ομάδων. Μετά την ολοκλήρωση των 2 γύρων της Α’ φάσης, οι (2) πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται για τους 3 ομίλους ανόδου (12 ομάδες) και οι (2) τελευταίοι για τους 3 ομίλους καθόδου (12 ομάδες).

Στην Α’ φάση θα πραγματοποιηθούν δύο γύροι, ο πρώτος αυτό το Σαββατοκύριακο και ο δεύτερος στις 21-22 Απριλίου. Στα πλέι οφ (θέσεις 1-12) θα περάσουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, ενώ οι δύο τελευταίες θα παίξουν στα πλέι άουτ (θέσεις 13-24).

Στα πλέι οφ (18-20 Μαΐου) θα σχηματιστούν τρεις όμιλοι των τεσσάρων από όπου δύο ομάδες κάθε γκρουπ (σύνολο έξι) θα προκριθούν στην τελική φάση. Αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 15-17 Ιουνίου και στην Α2 θα ανέβουν οι πρώτες τέσσερις ομάδες. Όσον αφορά τα πλέι άουτ (18-20 Μαΐου), οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε τρεις ομίλους των τεσσάρων και οι δύο τελευταίες κάθε γκρουπ θα πέσουν στη Β’ Εθνική.

Η αγωνιστική δραστηριότητα στον Ομιλο Βόλου θα πραγματοποιηθεί σε 3 αγωνιστικές ενότητες, με την τελευταία να διεξάγεται αύριο το απόγευμα. Συγκεκριμένα, η ομάδα του ΟΥΚ Βόλου ξεκινά τις υποχρεώσεις της σήμερα στις 7:30μ.μ. με αντίπαλο τη ΝΕ Λάρισας, ενώ μία ώρα αργότερα θα διεξαχθεί το παιχνίδι ΟΕΑ/ΝΑΒ- ΝΕ Λαμίας. Το βολιώτικο ντέρμπι ανάμεσα σε ΟΥΚ Βόλου και ΟΕΑ/ΝΑΒ είναι προγραμματισμένο για το τις 6μ.μ. αύριο Κυριακή 11 Μαρτίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σήμερα:

7.30μ.μ. ΟΥΚ Βόλου-ΝΕ Λάρισας

8.30μ.μ. ΟΕΑ/ΝΑΒ-ΝΕ Λαμίας

Αύριο:

11π.μ. ΟΥΚ Βόλου-ΝΕ Λαμίας

12μ. ΟΕΑ/ΝΑΒ-ΝΕ Λάρισας

6μ.μ. ΟΕΑ/ΝΑΒ-ΟΥΚ Βόλου

7μ.μ. ΝΕ Λάρισας-ΝΕ Λαμίας

Τα ρόστερ

Όσον αφορά τον ΟΥΚ Βόλου, που θέλει να επιστρέψει άμεσα στην Α2 μετά τον περσινό υποβιβασμό, ο προπονητής Γιώργος Ντόνας θα στηριχθεί στους εξής υδατοσφαιριστές: Βόντζος Θεοδόσης, Δίπλας Γιάννης, Νάσιος Νίνο, Καραγιάννης Χρήστος (τερματοφύλακες), Μαρινάγης Χρήστος, Κολημήτρας Αλέξανδρος, Νικηφορίδης Μηνάς, Μολοχάδης Σταμάτης (αμυντικοί), Στεργίου Γεώργιος, Παπαβασιλείου Στέργιος, Καραΐσκος Μανώλης (φουνταριστοί), Μαρινάγης Γιώργος, Μάρκου Ιάσονας, Δημητρίου Ευθύμης, Χαμίτης Δημήτρης, Κουφιδάκης Χρήστος, Βλιώρας Βασίλης, Γαργαλέτσος Απόστολος, Ντόνας Μάρκος, Νασιάκος Αλέξανδρος, Μπένης Λευτέρης, Βούλγαρης Παναγιώτης, Γεωργιάδης Γεράσιμος (περιφερειακοί).

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ θα διεκδικήσει την παραμονή του στην κατηγορία, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το ρόστερ της Βολιώτικης ομάδας, της οποίας προπονητής είναι ο Νίκος Κωνσταντέλιας έχει ως εξής: Τάσος Παπασπυρόπουλος, Σπύρος Μαλαμούσης (τερματοφύλακες), Τάσος Μεταξιώτης, Μιχάλης Παναγόπουλος, Διαμαντής Διαμαντόπουλος, Σόλων Νικολάου, Γιάννης Μάκος, Γιώργος Σουγκάρης, Κώστας Λιούπης, Γιάννης Κούτνας, Γιάννης Βαρβέρης, Γιάννης Κατσώνης, Αποστόλης Τζιανής, Φοίβος Κουρνούτος, Δημήτρης Βαρδάκης, Δημήτρης Βαΐτσης, Γιώργος Τηνιακός, Νίκος Χιλντεπάτογλου, Γιάννης Καλαβρός, Στέφανος Κακάσης, Νίκος Αθανασιάδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου