ΠΟΛΟ

«Στόχος η πρώτη θέση στον όμιλο»

στόχος-η-πρώτη-θέση-στον-όμιλο-89973

Την πρώτη θέση του ομίλου, που θα δώσει στην Εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα (αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019), έθεσε ως στόχο ο Βολιώτης ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος, σχολιάζοντας την κλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης. Η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο της ελληνικής ομάδας την πρωταθλήτρια κόσμου Κροατία, και ο ομοσπονδιακός τεχνικός συμφωνεί ότι ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος που μπορούσε να προκύψει, ενώ Ολλανδία και Τουρκία δεν μοιάζουν ικανές να απειλήσουν, όπως υπογραμμίζει ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

«Αρχικός στόχος είναι η εξασφάλιση της πρώτης θέσης. Εάν τα καταφέρουμε θα προκριθούμε απευθείας στην οκτάδα και θα εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κορέας», επισήμανε ο Βλάχος με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ και συνέχισε: «Φυσικά δεν είναι εύκολο. Η Κροατία είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια και φυσικά η πιο δύσκολη αντίπαλος που θα μπορούσε να προκύψει από την κλήρωση. Μπορεί να κερδίσαμε τους Κροάτες με 6-4 πρόσφατα, και μάλιστα μέσα στην έδρα τους (σ.σ. στα προκριματικά του Europa Cup), αυτό όμως δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Οι Κροάτες είναι πανίσχυροι και δεν μπορεί κάποιος να κάνει προγνωστικά. Βέβαια, για να περάσουμε στην οκτάδα δεν χρειάζεται να είμαστε πρώτοι στον όμιλο. Μπορεί και σαν δεύτεροι και σαν τρίτοι να το πετύχουμε, αρκεί να αποφύγουμε μία δύσκολη ομάδα στον αγώνα που θα δώσουμε. Ο άλλος όμιλος απαρτίζεται από την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Γεωργία. Θεωρητικά πρέπει να αποφύγουμε την Ουγγαρία και την Ιταλία. Άρα, πάμε για την πρώτη θέση στον όμιλό μας και, εάν δεν τα καταφέρουμε, τουλάχιστον να έρθουμε δεύτεροι».

Για τις άλλες δύο αντιπάλους της εθνικής στον Γ΄ όμιλο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός σημείωσε: «Η Τουρκία είναι μακριά από εμάς και η Ολλανδία δεν μπορεί ακόμη να μας συναγωνιστεί, παρά το γεγονός ότι είναι καλή ομάδα. Πρόσφατα την κερδίσαμε σχετικά δύσκολα στο πλαίσιο των αγώνων του Europa Cup, αλλά εκτιμώ ότι την υποτιμήσαμε σαν αντίπαλο. Στη Βαρκελώνη δεν θα είναι έτσι τα πράγματα. Θα είμαστε πιο σοβαροί και θα κερδίσουμε».

Ο Βλάχος μίλησε και για την τελική φάση του νεοσύστατου Europa Cup, που θα γίνει τις ημέρες του Πάσχα (5-8 Απριλίου), ξεκαθαρίζοντας ότι η ελληνική ομάδα θα παραταχθεί πλήρης στη Ριέκα: «Το Europa Cup είναι μια νέα διοργάνωση. Σίγουρα δεν αποτελεί προτεραιότητα για πολλές ομάδες, οι οποίες δεν ξέρω πώς θα εμφανιστούν στην τελική φάση. Η Ελλάδα θα αγωνιστεί στη διοργάνωση με ό,τι καλύτερο διαθέτει. Θα πάμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατόν, γιατί όχι ένα μετάλλιο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου