ΠΟΛΟ

Κόντρα στο φαβορί του ομίλου

κόντρα-στο-φαβορί-του-ομίλου-97160

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Δύσκολη αποστολή έχει σήμερα η ομάδα υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, που φιλοξενεί στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας Βόλου «Β. Πολύμερος» τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Άρη, στις 3μ.μ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α2 πολο.

Μετά από μια αξιόλογη πορεία η ομάδα των Δημήτρη Μπλάνα και Δημήτρη Κόφφα έχει συγκεντρώσει 9 βαθμούς σε 5 παιχνίδια, που την έχουν φέρει στην 4η θέση της κατάταξης του Β’ ομίλου. Στο τελευταίο τους παιχνίδι οι κυανόλευκοι επιβλήθηκαν του ΟΦ Θεσσαλονίκης εκτός έδρας με 11-7 και σήμερα θέλουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί, ώστε να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς την εδραίωσή στις πρώτες 4 θέσεις που οδηγούν στα πλέι-οφ και στην εξασφάλιση της παραμονής.

Στο δρόμο των Βολιωτών θα βρεθεί η έμπειρη και πρωτοπόρος της κατάταξης ομάδα του Άρη, που έχει τρεις πόντους περισσότερους από τη Νίκη και φιλοδοξεί να ανέλθει στη μεγάλη κατηγορία της υδατοσφαίρισης από την ερχόμενη σεζόν.

Διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης θα είναι οι κ.κ. Αχλαδιώτης, Κυράνης.

To πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

14:30 ΟΦΘ-ΝΟ Λάρισας

14:30 ΓΣ Ηλιούπολης-ΝΟ Πατρών

15:00 Νίκη Βόλου-Άρης

16:00 Νηρέας Πάτρας-ΝΟ Χαλκίδας

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β. Γκολ

1. Άρης 12 (50-26)

2. ΓΣ Ηλιούπολης 12 (53-32)

3. ΝΟ Πατρών 12 (51-38)

4. Νίκη Βόλου 9 (55-40)

5. ΟΦΘ 6 (43-45)

6. ΝΟ Λάρισας 6 (40-56)

7. Νηρέας Πατρών 3 (33-49)

8. ΝΟ Χαλκίδας 0 (29-68)

Μπλάνας: «Θέλουμε να κερδίσουμε»

Ο τεχνικός των κυανόλευκων Δημήτρης Μπάλας φιλοξενήθηκε ραδιοφωνικά στον Βόλος 98.6 fm και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη σημερινή αναμέτρηση, αναφέροντας αρχικά: «Η παρουσία μας στο πρωτάθλημα είναι αρκετά καλή, μέχρι τώρα. Κυνηγάμε τον στόχο της παραμονής και αν ο στόχος αυτός κατακτηθεί με την είσοδό μας στα play off, ακόμη καλύτερα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, είναι πολύ νωρίς καθώς βρισκόμαστε στην 5η αγωνιστική και τώρα θα παίξουμε την 6η. Σε δύο αγωνιστικές τελειώνει ο πρώτος γύρος. Κοιτάζουμε κάθε φορά το επόμενο παιχνίδι και συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο».

Για το αν η πορεία της ομάδας μέχρι σήμερα θεωρείται υπέρβαση: «Για τους περισσότερους, για να μην πω για όλους, θεωρείται υπέρβαση. Ακόμη και για μας που γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους και τα προβλήματα, θεωρείται υπέρβαση. Όμως κανένα πρωτάθλημα δεν τελειώνει την πέμπτη αγωνιστική, ούτε στις δύο – τρεις καλές εμφανίσεις. Θα πρέπει να δείξουμε σταθερότητα και θα πρέπει μέχρι τον Ιούνιο να είμαστε δυνατοί».

Για το φετινό ρόστερ: «Είναι αυτό που κάνουμε τρία χρόνια τώρα. Είναι μία ομάδα που αποτελείται κυρίως από παιδιά της ακαδημίας ή παιδιά που έχουν αγωνιστεί για χρόνια στην ομάδα και θέλουν να προσφέρουν. Το μπάτζετ μας δεν μας δίνει το δικαίωμα να έχουμε παίκτες με αμοιβή, πέρα από κάποια οδοιπορικά που δίνουμε σε κάποιους που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις και πληρώνουμε τα έξοδα μετακίνησης. Ίσως είμαστε το μοναδικό σωματείο στην Α2 που δεν έχουμε αμειβόμενους παίκτες. Το μπάτζετ κυρίως αφορά τις μετακινήσεις. Αυτό μπορούμε, αυτό κάνουμε. Τα παιδιά είναι μαθητές και φοιτητές, συν τον Γιώργο Καρκαλιάνη που επέστρεψε για να βοηθήσει την ομάδα με την εμπειρία του. Ο Γιώργος από τα οκτώ χρόνια λειτουργίας του σωματείου, τα πέντε έχει αγωνιστεί για την ομάδα, οπότε εμείς του τμήματος δεν τον θεωρούμε παίκτη-μεταγραφή, τον θεωρούμε δικό μας αθλητή».

Για το σημερινό αγώνα: «Εμείς αυτό που έχουμε πει από την αρχή είναι ότι θα διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε ματς ανεξαρτήτου αντιπάλου και δυναμικής. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα με μεγάλη ιστορία στον χώρο και φέτος είναι η χρονιά που θέλει να ανέβει στην Α1. Εμείς δεν αλλάζουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, ούτε τον τρόπο σκέψης και αυτό που θέλουμε, είναι να κερδίσουμε και θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε με τον τρόπο τον δικό μας. Αναμένεται να γίνει ένα δυνατό παιχνίδι, καθώς ο Άρης είναι στην πρώτη θέση, εμείς στην τρίτη, μας χωρίζει μία νίκη και στον στόχο που έχουμε θέσει, δεν μπορούμε παρά να αγωνιστούμε για τη νίκη. Όπως κάναμε και στο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη και στα άλλα που αγωνιστήκαμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου