ΠΟΛΟ

Στον Βόλο η εθνική πόλο γυναικών

στον-βόλο-η-εθνική-πόλο-γυναικών-142930

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αντίστροφα μετρά ο Βόλος για να υποδεχθεί μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση του πόλο, καθώς την επόμενη Τέταρτη θα φιλοξενήσει τη γυναικεία εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης, η οποία 1-4 Φεβρουαρίου θα αγωνιστεί με Γερμανία, Ουγγαρία, Ισραήλ και Ιταλία για την Α’ φάση του Europa cup.

Ήδη σε ρυθμούς προετοιμασίας είναι τόσο ο Βόλος όσο και η ΚΟΕ για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση του πόλο που θα γίνει στην πόλη μας, μόλις 5 μήνες μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Σεπτέμβρη, αρχές Φεβρουαρίου (1-4/2) ο Βόλος θα φιλοξενήσει το πρώτο στην ιστορία Europa Cup polo, με τον Όμιλο της Ελλάδας σε επίπεδο γυναικών.

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών ξεκίνησε από χθες προετοιμασία ενόψει της συμμετοχής της στην προκριματική αυτή φάση του Γιουρόπα Καπ με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Μορφέση να έχει καλέσει τις εξής 19 πολίστριες: Χρυσούλα Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Άλκηστη Αβραμίδου, Χριστίνα Τσουκαλά, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Έλενα Κούβδου, Ελένη Ξενάκη, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Μαρία Πάτρα, Ειρήνη Νίνου (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ), Αναστασία Καλαργυρού, Έφη Κατσιμπρή (ΕΘΝΙΚΟΣ), Άννα Μαμόγλου (ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ).

Οι «19» θα γίνουν «13» έως την Τρίτη ….και για τους αγώνες που διεξάγονται 1-4 Φεβρουαρίου στο Κλειστό Κολυμβητήριο «Βασίλης Πολύμερος» της Νέας Ιωνίας, η ελληνική αποστολή θα είναι στον Βόλο την ερχόμενη Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

Στον Όμιλο της εθνικής μας ομάδας μετέχουν επίσης η Ουγγαρία, το Ισραήλ, η Ιταλία και η Γερμανία. Η Εθνική του πόλο έχει «αγκαλιαστεί» από το βολιώτικο κοινό, και το ίδιο αναμένεται και σε αυτή διοργάνωση, που γίνεται φέτος για πρώτη φορά από τη Len, όπου οι 3 πρώτες ομάδες της κατάταξης προκρίνονται για την τελική φάση, που είναι αρχικά προγραμματισμένη για τις 23-25 Μαρτίου 2018.

Ως γνωστόν, ο Βόλος αποτελεί σημείο αναφοράς για τις κορυφαίες διοργανώσεις που φιλοξενεί η ΚΟΕ τα τελευταία χρόνια για τα αθλήματά της, σε συνεργασία πάντα με τον δήμο της πόλης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το 2011 με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών, το 2012 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, το 2013 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών, το 2015 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών και το 2016 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών/Γυναικών και την Πανεπιστημιάδα του αθλήματος πριν το Παγκόσμιο πόλο νέων γυναικών του 2017, ήταν οι προηγούμενες διοργανώσεις στην πόλη μας που πάντα παίρνει άριστα οργανωτικά.

Το νέο Europa Cup της LEN (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία) που φιλοξενεί ο Βόλος, είναι πλέον το αντίπαλο δέος στο World League (της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας). Το πρόγραμμα των αγώνων:

Πέμπτη 1/2

19.00: Ιταλία-Ουγγαρία

20.30: Ελλάδα-Γερμανία

Παρασκευή 2/2

09.30: Ιταλία-Ισραήλ

11.00: Ουγγαρία-Γερμανία

19.00: Ισραήλ Γερμανία

20.30: Ελλάδα-Ουγγαρία

Σάββατο 3/2

19.00: Ιταλία-Γερμανία

20.30: Ελλάδα-Ισραήλ

Κυριακή 4/2

08.30: Ισραήλ-Ουγγαρία

10.00: Ελλάδα-Ιταλία

O έτερος όμιλος γυναικών θα διεξαχθεί στην Ολλανδία, με τη διοργανώτρια χώρα, την Ισπανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και την Κροατία στις ίδιες ημερομηνίες.

*Στους άνδρες η φάση των ομίλων θα πραγματοποιηθεί στις 15 έως 17 Φεβρουαρίου, με την Ελλάδα να ταξιδεύει στο Σπλιτ της Κροατίας.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στο Σπλιτ την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία, τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη Ουγγαρία, την Ολλανδία αλλά και τη Μάλτα, που προστέθηκε στον όμιλο ύστερα από αίτημα της Ομοσπονδίας Υδατοσφαίρισης του μικρού κρατιδίου της Ευρώπης, και οι τρεις πρώτοι θα προκριθούν στο Final 8 της διοργάνωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου