ΠΟΛΟ

Νέα μεγάλη διοργάνωση στον Βόλο

νέα-μεγάλη-διοργάνωση-στον-βόλο-204956

Δεν θα μπορούσαν… να αντέξουν η ΚΟΕ και η υδατοσφαίριση μακριά από τον Βόλο, και έτσι, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η πόλη μας, ύστερα από την επίσημη ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για τη διοργάνωση του πρώτου Europa Cup polo στην ιστορία, θα φιλοξενήσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο τον Ομιλο της Ελλάδας σε επίπεδο γυναικών.

Είναι γνωστό ότι ο Βόλος διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία, τις κατάλληλες υποδομές και τις εμπειρίες να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, με πρόσφατο παράδειγμα το επιτυχημένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών, τον περασμένο Σεπτέμβριο, που έφερε και την Εθνική μας ομάδα στη 2η θέση. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ και αντιπρόεδρος της LEN (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία) Δημήτρης Διαθεσόπουλος, που ήταν από τους πρωτοπόρους στη δημιουργία και οργάνωση του νέου Europa Cup (ως αντίπαλος δέος στο World League της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας) εμπιστεύτηκε για μία ακόμη φορά τον Βόλο, γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να στηριχθεί απόλυτα σε μία πόλη με μεγάλη ιστορία στον ναυταθλητισμό. Η συγκεκριμένη διοργάνωση, πρώτη σε επίπεδο γυναικών που φιλοξενεί ο Βόλος, αποτελεί τιμή για την πόλη, που θα φορέσει ακόμα μία φορά «τα καλά της», για να υποδεχθεί πλήθος αποστολών και ανθρώπων.

Η Α’ φάση της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη για τις 1-4 Φεβρουαρίου, με την Εθνική μας ομάδα να τίθεται επικεφαλής του ομίλου, ενώ συνυπάρχει με την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία, αλλά και το Ισραήλ, που πήρε τη θέση της Τουρκίας που αποσύρθηκε.

O έτερος όμιλος γυναικών θα διεξαχθεί στην Ολλανδία, με τη διοργανώτρια χώρα, την Ισπανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και την Κροατία στις ίδιες ημερομηνίες.

Στους άνδρες η φάση των ομίλων θα πραγματοποιηθεί στις 15 έως 17 Φεβρουαρίου, με την Ελλάδα να ταξιδεύει στο Σπλιτ της Κροατίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου