ΠΟΛΟ

Θεμέλια νέων διακρίσεων

θεμέλια-νέων-διακρίσεων-305753

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Την πρώτη του επίσημη συγκέντρωση ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς πραγματοποίησε το τμήμα υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου. Δεκάδες νεαροί πολίστες όλων των ηλικιακών κατηγοριών βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο προαύλιο του κολυμβητηρίου της Νέας Ιωνίας «Β. Πολύμερος», ανταλλάσοντας ευχές για καλή χρονιά και συνέχεια στις επιτυχίες των τελευταίων ετών, με αποκορύφωμα την περσινή παραμονή του ανδρικού τμήματος στην Α2 Εθνική κατηγορία και δεύτερη τη τάξει επαγγελματική.

Με τις επίσημες υποχρεώσεις των ανδρών στην Α2 να αρχίζουν στις 14 Ιανουαρίου και την έναρξη των ηλικιακών πρωταθλήματα να έπεται, σύσσωμα τα τμήματα και οι προπονητές που παρευρέθηκαν στην πρώτη συγκέντρωση έδωσαν την υπόσχεση να πετύχουν τον στόχο. Εκτός της παραμονής στην Α2 για τους άνδρες, τα ηλικιακά τμήματα θα παλέψουν για την πρόκρισή τους στην τελική φάση των αντίστοιχων πρωταθλημάτων. Η αγωνιστική πρεμιέρα για τους Νέους άνδρες θα γίνει στις 19 Ιανουαρίου, στις 2 Φεβρουαρίου για τους Παίδες, ενώ στις 9 και 16 του ίδιου μήνα θα ξεκινήσουν Έφηβοι και Μίνι Παίδες αντίστοιχα.

Στην επιτυχημένη διαδρομή του τμήματος και τους στόχους που έχουν τεθεί στάθηκαν ο επίτιμος πρόεδρος του τμήματος πόλο Νίκος Αδαμάσογλου, που παρευρέθη για μία ακόμα χρονιά σε επίσημη πρώτη, ο έφορος Πέτρος Μπλάνας και ο νέος έφορος Νίκος Βενέτης, οι οποίοι απευθυνόμενοι στα παιδιά, ευχήθηκαν καλή χρονιά με υγεία και επιτυχίες. Ανακοινώθηκε επίσης η συνεργασία με τον Σταύρο Γιαβαρίδη ως παίκτη στην ανδρική ομάδα και προπονητή στα μικρότερα παιδιά. Παράλληλα, δηλώσεις έκαναν έφορος Κώστας Γκανάτσιος και οι προπονητές Δημήτρης Μπλάνας και Δημήτρης Κόφφας.

Ο έφορος Κώστας Γκανάτσιος από την πλευρά του τόνισε: «Οι στόχοι μας είναι να μεγαλώσουμε το τμήμα και να φέρουμε νέα παιδιά στο τμήμα και στην υδατοσφαίριση. Από κει και πέρα, θέλουμε να παραμείνουμε στην Α2 για την ανδρική ομάδα και να κάνουμε περισσότερα πράγματα από πέρυσι, να πάρουμε την πρόκριση για την τελική φάση σε όλες τις κατηγορίες. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την περσινή πορεία. Η ομάδα μας παρέμεινε στην κατηγορία, με νεαρούς κυρίως παίκτες, καθώς και λόγω μπάτζετ δεν είχαμε τις μεταγραφές που είχαν άλλες ομάδες, ενώ είχαμε και αθλητές που κλήθηκαν στην Εθνική ομάδα. Οι υπόλοιπες κατηγορίες πήγαν αρκετά καλά στα πρωταθλήματα τους. Αυτή τη στιγμή το τμήμα αριθμεί περίπου 100 παιδιά και θέλουμε να έρθουν ακόμη περισσότερα κοντά μας. Υπάρχουν κάποια ζητήματα, κυρίως στην ώρα, καθώς ξεκινάμε αργά την προπόνησή μας και κάποιοι γονείς το σκέφτονται, αλλά πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθουμε».

Ο Δημήτρης Μπλάνας, προπονητής στο ανδρικό τμήμα, όπως και σε Νέους Άνδρες και Εφήβους, με πολυετή παρουσία στο τμήμα, υπογράμμισε ότι βασικό κομμάτι για τη Νίκη Βόλου αποτελούν οι ακαδημίες: «Κάθε πρώτη συγκέντρωση είναι ξεχωριστή για εμάς, ειδικά τα τελευταία 4 χρόνια που έχουμε ξεκινήσει και τις ακαδημίες. Είναι η 4η χρονιά με παιδιά, και αυτό μας δίνει μεγαλύτερη χαρά. Οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι για όλα τα τμήματά μας, δουλεύουμε και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό, τόσο αγωνιστικά, όσο και σε αθλητικό πλαίσιο. Για την ανδρική ομάδα στόχος είναι η παραμονή, ξεκινάμε στα δύσκολα, αλλά οι παρουσία των αθλητών από τις ακαδημίες στο ρόστερ της ανδρικής μας δίνει ελπίδες για το καλύτερο».

Ο Δημήτρης Κόφφας, στην 3η του χρονιά στον σύλλογο και βασικός προπονητής στα τμήματα παίδων και μίνι παίδων σημείωσε: «Βρισκόμαστε σχεδόν όλοι στην πρώτη συγκέντρωση για τη νέα αγωνιστική χρονιά. Εκτιμώ ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο αριθμητικά, με βάση τα παιδιά που έχουμε και θα έχουμε, έως να ολοκληρωθούν και οι εγγραφές. Στον Βόλο υπάρχουν παιδιά με ταλέντο, αλλά το ζητούμενο εκτός από αυτό, είναι να υπάρχουν παιδιά που δουλεύουν και είναι συγκεντρωμένα στον στόχο τους».

Οι εγγραφές ξεκίνησαν στο κολυμβητήριο και θα συνεχίζονται καθημερινά όλο το απόγευμα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας των εφόρων:

Μπλάνας Πέτρος 6944275742

Γκανάτσιος Κώστας 6906638061

Βενέτης Νίκος 6936608528».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου