ΠΟΛΟ

Γιώργος Μορφέσης: «Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα ο Βόλος»

γιώργος-μορφέσης-δεν-έχει-να-ζηλέψει-316830

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών επί σειρά ετών και τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων γυναικών, Γιώργος Μορφέσης, μίλησε με τη σειρά του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, αναφέροντας αρχικά: «Όταν πας σε μια διοργάνωση, εξαρτάται από τη φουρνιά. Εμάς, οι παίκτριες, γεννηθείσες το ’97 ήταν από τις καλύτερες. Από κει και πέρα, το δεύτερο είναι η κλήρωση, θα μπορούσαμε να χάσουμε από τις ΗΠΑ και να παίζουμε για τις θέσεις 5-8. Κρίθηκαν όλα στη λεπτομέρεια, με την Ολλανδία, με τη Ρωσία στον τελικό. Ηταν 3 τελικοί σε 3 μέρες. Είδατε, χάσαμε το τελευταίο σουτ με την Πρωτοπαπά στον παίκτη παραπάνω, που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι κατά τ’ άλλα και σε αυτή την περίπτωση δε θα μιλούσαμε ούτε για πέναλτι, ούτε για το τι ακολούθησε. Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο και πάλι από όλους και κυρίως από τα σωματεία. Η 2η θέση είναι μεγάλη επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση, έχουμε αποδείξει ότι μπορούν αυτά τα παιδιά και οι ομάδες μας να συγκαταλέγονται στην παγκόσμια ελίτ. Αν γίνεται σωστή δουλειά από τα σωματεία και με τις δικές μας γνώσεις μπορούμε να είμαστε και σε κάθε διοργάνωση πολύ ψηλά».

Για τα «καταραμένα» πέναλτι: «Μας κυνηγάει η διαδικασία των πέναλτι, υπάρχουν διοργανώσεις που αήττητοι έχουμε βγει 4οι, γιατί χάσαμε στον τελικό και τον μικρό τελικό στα πέναλτι. Το ίδιο πράγμα, έχει επαναληφθεί πολλές φορές, είναι το «γαμώτο» και είναι η αδικία για τη σκληρή δουλειά που κάνουμε σε αυτό το κομμάτι, αποτελεί βασικό μέρος της προπόνησης μας, προσπαθούμε πάρα πολύ».

Για το μέλλον: «Το μέλλον είναι αυτές οι Νέες Γυναίκες, το παρόν είναι πάντα αβέβαιο και δύσκολο, πολλές φορές δεν ξέρουμε αν θα έχουμε κολυμβητήριο να προετοιμαστούμε. Το λέω κάθε χρόνο, το είπε και ο Θοδωρής Βλάχος μετά και την τέταρτη θέση της Εθνικής ομάδας των ανδρών. Είναι μια πραγματικότητα, κάθε χρόνο τα ίδια προβλήματα, που δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει».

Για τις διοργανώσεις στον Βόλο: «Εξωαγωνιστικά, ο Βόλος είναι καταπληκτικός. Εχω πάει σε πάρα πολλά παγκόσμια, σε περίπου 15 διοργανώσεις. Ότι ζούμε κάθε δύο χρόνια εδώ και κυρίως φέτος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις καλύτερες διοργανώσεις, λίγες φορές έχουμε ζήσει τέτοια οργάνωση, σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια, το Δήμο, τους εθελοντές και στους ανθρώπους που δούλεψαν όλες αυτές τις ημέρες. Μπορώ να το πω, εδώ στο Βόλο, τα προβλήματα λύνονται πριν καν δημιουργηθούν».

Η Αγγελική Γερόλυμου, βοηθός προπονητή του Γιώργου Μορφέση στην Εθνική γυναικών και πολύπειρη παλιά δόξα των ελληνικών ομάδων, σχολίασε από τη μεριά της: «Είναι εκπληκτικό συναίσθημα να αγωνίζεσαι μπροστά σε τόσο κόσμο. Είναι όλοι εντυπωσιασμένοι από την άρτια διοργάνωση που προσέφερε ο Βόλος, από τη στήριξη στην ελληνική ομάδα. Μακάρι, όπου και να παίζουν οι ομάδες μας, να έχουν άξιο συμπαραστάτη ένα κοινό σαν του Βόλου, που δίνει απίστευτη δύναμη στους διεθνείς μας, είτε πρόκειται για άνδρες, είτε για γυναίκες, είτε για κάθε ηλικιακή κατηγορία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου