ΠΟΛΟ

Να παραμείνει ο Βόλος στο επίκεντρο του… κόσμου

να-παραμείνει-ο-βόλος-στο-επίκεντρο-το-316879

Οι επτά ημέρες πλούσιας αγωνιστικής δράσης του 12ου Παγκόσμιου πρωταθλήματος Νέων Γυναικών (3-9) στον Βόλο έχουν ήδη γραφτεί στην ιστορία των αντίστοιχων διοργανώσεων της FINA και της ΚΟΕ, με τη Ρωσία να στέφεται χρυσή πρωταθλήτρια κόσμου, την Εθνική μας να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο και την Ολλανδία να καταλαμβάνει την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, με την επιθυμία όλων το Παγκόσμιο πρωτάθλημα να πραγματοποιείται για πάντα στον Βόλο, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Πίσω όμως από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η φετινή διοργάνωση, που διαδέχτηκε εκείνες του 2013 και 2015 και πάλι στον Βόλο, θα μείνει κατά γενική ομολογία χαραγμένη στη μνήμη όλων, για τις φοβερές στιγμές συγκίνησης, εναλλαγής συναισθημάτων και πολυεπίπεδης αρτιότητας που προσέφερε, σε όσους την απήλαυσαν.

Οταν ο Βόλος αναλάμβανε -με επίσημο διάγγελμα του προέδρου της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλου πριν από 2 χρόνια, στον τελικό της αντίστοιχης διοργάνωσης- για 6η συνεχόμενη χρονιά, ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα και για 3η συνεχόμενη χρονιά το Παγκόσμιο υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών, η επιτυχία ήταν προδιαγεγραμμένη. Εξάλλου, όταν ολοκληρωνόταν το 11ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, το 2015, ο Ισπανός προπονητής Χαβιέ Πέρεθ, που οδήγησε την ομάδα του στη 2η θέση είχε πει επί λέξη: «Ο Βόλος είναι η ομορφότερη πόλη του κόσμου».

Τα κολακευτικά λόγια για την πόλη μας, που ξεκίνησαν ήδη από το μακρινό 2011 όταν είχε διοργανωθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων ανδρών είχαν αποδεδειγμένα έρεισμα, βάση του έμπειρου προσωπικού, των εκατοντάδων εθελοντών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για 6 συνεχόμενα χρόνια, των εκπληκτικών εγκαταστάσεων με τις δύο κλειστές και την ανοιχτή πισίνα, των ξενοδοχείων που μπορούν να φιλοξενήσουν πλήθος κόσμου, αλλά και της εμπιστοσύνης στη συνεργασία τοπικών φορέων, Περιφέρειας και της ΚΟΕ, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, που στον Βόλο έχει βρει ανέλπιστο σύμμαχο.

Ο Βόλος στη φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε οργανωτική προσδοκία. Φυσικά είναι έργο των ανθρώπων του Δήμου, της Περιφέρειας, των 150 περίπου εθελοντών κάθε ηλικίας και της ΚΟΕ που δούλεψαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε όλα να είναι στην εντέλεια και το βράδυ του Σαββάτου, η απονομή να έχει χαρακτήρα γιορτής και ικανοποίησης που η διοργάνωση κύλησε εξαιρετικά. Ωστόσο, το φετινό στοίχημα κερδήθηκε από τον κόσμο, που αγκάλιασε το 12ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η συγκινητική παρουσία ανθρώπων κάθε ηλικίας στις εξέδρες του κολυμβητήριου «Ιάσων Ζηργάνος», κάθε φορά που η Εθνική μας αγωνιζόταν, με αποκορύφωμα τον προχθεσινό τελικό, όπου δόθηκε εντολή μέχρι και να ανοίξουν οι εξέδρες… του Εθνικού σταδίου, για να χωρέσει η βολιώτικη λαοθάλασσα που ήθελε να θαυμάσει τις ασημένιες εντέλει Ελληνίδες παίκτριες από κοντά, ήταν πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, απρόσμενη, πέρα από κάθε φαντασία και προσδοκία.

Οι αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που κατέλυσαν για περίπου 10 ημέρες στον Βόλο, οι αντίστοιχοι της ΚΟΕ, παλιές και νέες δόξες της ελληνικής υδατοσφαίρισης που ήρθαν στην πόλη μας για να στηρίξουν τις Ελληνίδες παίκτριες, μπαμπάδες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο άθλημα και ήρθαν να δουν τις κόρες τους να αγωνίζονται για την Ελλάδα, το παρελθόν και το παρόν της Εθνικής γυναικών, αλλά και φίλοι του αθλήματος εντυπωσιάστηκαν. Τόσο, που δήλωναν απερίφραστα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πρέπει να διοργανώνεται στο Βόλο κάθε δύο χρόνια. Το αξίζει η πόλη, θερμά συγχαρητήρια».

Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι η επόμενη διοργάνωση, το 13ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα… θα είναι και πάλι κάτοικος Βόλου. Ας ελπίσουμε, σε δύο χρόνια, το μεγαλείο των ελληνίδων παικτριών, η υπεράνθρωπη προσπάθειά τους όλες αυτές τις ημέρες, να συνοδευτεί και από την υψηλότερη διάκριση, το χρυσό μετάλλιο, που τόσο ήθελαν φέτος, αλλά χάθηκε στις λεπτομέρειες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου