Η καρδιά του παγκόσμιου πόλο «χτυπάει» στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2017-09-01, 13:31:44
Η καρδιά του παγκόσμιου πόλο «χτυπάει» στον Βόλο

Η πόλη των μεγάλων διοργανώσεων φιλοξενεί από 3 έως 9/9 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση υποδέχεται σήμερα ο Βόλος, φιλοξενώντας ένα ακόμη παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο. Στον Βόλο, με συμμετοχή και της Εθνικής μας ομάδας γίνεται το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών, από 3 έως 9 Σεπτεμβρίου, ενώ σήμερα θα παραχωρηθεί η συνέντευξη Τύπου παρουσίασης της διοργάνωσης, αύριο θα γίνει η τελετή έναρξης στην παραλία, και από την Κυριακή ξεκινούν οι αγώνες στο Κολυμβητήριο του Βόλου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό…

Ως γνωστόν, ο Βόλος αποτελεί σημείο αναφοράς για τις κορυφαίες διοργανώσεις που φιλοξενεί η ΚΟΕ τα τελευταία χρόνια για τα αθλήματά της, σε συνεργασία πάντα με τον δήμο της πόλης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το 2011, με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών, το 2012 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, το 2013 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών, το 2015 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών, και το 2016 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών/Γυναικών και η Πανεπιστημιάδα του αθλήματος, ήταν οι προηγούμενες διοργανώσεις στην πόλη μας, που πάντα παίρνει άριστα οργανωτικά

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν οι εθνικές ομάδες 16 χωρών από τις 5 ηπείρους, και συγκεκριμένα οι ομάδες της Ιαπωνίας, Ρωσίας, Ουγγαρίας, Ολλανδίας (Α’ Όμιλος), Κίνας, Αυστραλίας, Νοτίου Αφρικής, Ελλάδας (Β’ Όμιλος), Ιταλίας, Καναδά, Σερβίας, Σλοβακίας (Γ’ Όμιλος), Ισπανίας, Κροατίας, Νέας Ζηλανδίας, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Δ’ Όμιλος).

Πρόκειται για τις κορυφαίες εθνικές ομάδες στον κόσμο, οι οποίες κατά την προσπάθεια διεκδίκησης του παγκόσμιου τίτλου θα προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα στο κοινό. Η ελληνική εθνική ομάδα είναι μία ομάδα που πάντα πρωταγωνιστεί σε τέτοιες διοργανώσεις, και ζητά τη στήριξη του κόσμου με την παρουσία του στο Κολυμβητήριο, όπως έχει συμβεί με καταλυτικό τρόπο σε όλα τα προηγούμενα πρωταθλήματα

 Η ελληνική εθνική ομάδα βρίσκεται ήδη στον Βόλο και ο ομοσπονδιακός προπονητής Στέφανος Λέανδρος έχει στη διάθεσή του τις εξής παίκτριες: Ιωάννα Σταματοπούλου, Σταυρούλα Δουρέκα (τερματοφύλακες), Ελένη Ξενάκη, Ελευθερία Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Νικόλ Ελευθεριάδου, Ελισάβετ Πρωτοπαπά, Μαρία Πάτρα, Κατερίνα Μιχαηλίδου, Μαριαλένα Σελετοπούλου, Ιφιγένεια Μαυρωτά, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη.

Την αποστολή θα συνοδεύουν, εκτός από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Στέφανο Λέανδρο, ο συνεργάτης του Άγγελος Γαρελίδης, η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη, ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Μορφέσης και η έφορος και μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Βασιλική Αρβανιτοπούλου (ως αρχηγός της αποστολής).

Ο πρώτος αγώνας της ελληνικής εθνικής ομάδας θα πραγματοποιηθεί στο κολυμβητήριο του Βόλου την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8.00 το βράδυ, με αντίπαλη ομάδα αυτή της Αυστραλίας, ο επόμενος αγώνας είναι τη Δευτέρα 4/9 το βράδυ επίσης στις 8.00 με αντίπαλο την ομάδα της Νοτίου Αφρικής και ο επόμενος αγώνας την Τρίτη 5/9 στις 8.00μ.μ. απέναντι στην ομάδα της Κίνας. Η συνέχεια των εμφανίσεων της ελληνικής ομάδας εξαρτάται από τα αποτελέσματα του συνόλου των ομάδων που αγωνίζονται στους 4 ομίλους.

Από την αρχή της εβδομάδας έχουν ξεκινήσει οι αφίξεις των παραγόντων του ναυταθλητισμού και των τεχνικών στελεχών της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ) στην πόλη του Βόλου, ενώ οι αφίξεις της FINA, των ομάδων, προπονητών και συνοδών θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα. Οι συμμετέχοντες ξεπερνούν σε αριθμό τους 500, ενώ προβλέπεται και μεγάλος αριθμός επισκεπτών – συνοδών των μελών των ομάδων που ακολουθούν τις αθλήτριες στις αγωνιστικές τους προσπάθειες.

Πέραν του αποτυπώματος των αγώνων ως προς την τοπική οικονομία, σημαντικό όφελος για τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή προκύπτει από την προβολή που πραγματοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο και από την κάλυψη του γεγονότος από τα διεθνή ΜΜΕ, αλλά και από τα 1.000 και πλέον άτομα που θα επισκεφθούν την πόλη λόγω του πρωταθλήματος και θα μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους στις χώρες τους.

Για μία ακόμη φορά, σημαντική είναι η συμμετοχή των εθελοντών της πόλης που υποστηρίζουν τη διοργάνωση, εθελοντών των οποίων η συμμετοχή θεωρείται πολύτιμη και αναγνωρίζεται από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Η διοργάνωση του συγκεκριμένου πρωταθλήματος αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ανάδειξη του Βόλου ως κορυφαίου προορισμού αθλητικού τουρισμού σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόκειται για τη μόνη πόλη στον κόσμο που έχει διοργανώσει έξι παγκόσμια πρωταθλήματα τα τελευταία έξι χρόνια.

Η τελετή έναρξης

Αύριο Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, στις 7.30μ.μ. στην παραλία του Βόλου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την παρέλαση των αθλητών, την οποία θα συνοδεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου. Με την άφιξη των ομάδων στην περιοχή του Ηρώου, θα ξεκινήσει η εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου και η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Βασικό θέμα της εντυπωσιακής τελετής, αποτελεί χορευτικό δρώμενο που δανείζεται στοιχεία και εικόνες από τον μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γρηγόρης Γαλάτης, και η χορογραφία είναι των Rhiannon Morgan και Ανδρέα Ράμα. Στο χοροθεατρικό δρώμενο συμμετέχουν περισσότεροι από 40 χορευτές, επαγγελματίες και μαθητές Σχολών Χορού της πόλης του Βόλου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης του πρωταθλήματος έχουν αναλάβει η Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία, η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και ο Δήμος Βόλου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η επίσημη προβολή του αθλητικού γεγονότος θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Βόλου.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=