ΠΟΛΟ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΤΖΟΥΧΟΣ: Δάκρυα χαράς και… καταξίωσης για τον 21χρονο Βολιώτη

αγγελοσ-μαρτζουχοσ-δάκρυα-χαράς-και-375955

Συνέντευξη στην ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Από τους καλύτερους παίκτες της Νίκης Βόλου και βασικός συντελεστής στην παραμονή της στην Α2 υδατοσφαίρισης για φέτος ήταν ο Αγγελος Μαρτζούχος. Ο 21χρονος Βολιώτης πολίστας εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του, βοηθώντας σημαντικά το σωματείο του Βόλου να αγωνίζεται και τη φετινή σεζόν στο δεύτερο τη τάξει μεγαλύτερο εγχώριο πρωτάθλημα.

Ο Βολιώτης φοιτητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρώην παίκτης του ΟΥΚ αποτέλεσε μάλιστα αντικείμενο δικαστικής διαμάχης για να κερδίσει την ελευθέρας του και να καταφέρει να αγωνιστεί με τους κυανόλευκους, αποκτώντας το δικαίωμα μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Αγγελος Μαρτζούχος βρέθηκε στα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ και μίλησε τόσο για την πορεία του στο άθλημα, όσο και για την πολύκροτη μεταγραφή του από τον ΟΥΚ στη Νίκη, αλλά και για τη διαδρομή και παραμονή της νέας του ομάδας στην Α2.

Ο Μαρτζούχος ξεχώρισε πρώτα σε κολύμβηση και έπειτα στο πόλο, που τον κέρδισε τελικά: «Ξεκίνησα να κολυμπάω από τα 7 μου στον ΟΕΑ/ΝΑΒ, κάτι το οποίο όμως δε με ενθουσίασε και ιδιαίτερα. Παρά το γεγονός ότι είχα κάποιες διακρίσεις, όταν έφτασε η ώρα να μπω στην αγωνιστική ομάδα, με πιεσμένο το πρόγραμμά μου, το σκέφτηκα ξανά και επέλεξα να ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό. Εκείνη την περίοδο με είδε και ένας προπονητής, ο Γιάννης Δημαρέλος, ο οποίος μου πρότεινε να προπονηθώ στο πόλο, για να έχω επαφή με το υγρό στοιχείο. Πήγα, το αγάπησα και έμεινα».

Αγωνιζόμενος επί δύο χρόνια στον ΟΕΑ/ΝΑΒ, κυρίως στα ηλικιακά πρωταθλήματα και λιγότερο στο αντρικό, μεταπήδησε στον ΟΥΚ Βόλου στα 15 του, με στόχο να ανέβει επίπεδο αγωνιστικά: «Στον ΟΥΚ, τους είχα αρέσει από τα φιλικά που παίζαμε με τον ΟΕΑ/ΝΑΒ και ενδιαφέρθηκαν και εκείνοι να με αποκτήσουν. Είχα κάποια προβλήματα με το δελτίο μου, αλλά κατάφερα μαζί με μερικούς συμπαίκτες μου να βρεθούμε εκεί. Στην αρχή δεν έπαιρνα χρόνο συμμετοχής, ωστόσο έπειτα σιγά-σιγά εξελίχθηκα και από τα λίγα λεπτά συμμετοχής, κατέληξα να παίζω βασικός».

Με συμμετοχές και σε προπονητικά καμπ της Εθνικής ομάδας και με πολύτιμες εμπειρίες, ο Βολιώτης υδατοσφαιριστής έπαιξε επί 6 χρόνια στον ΟΥΚ, αγωνιζόμενος πρώτα ως αναπληρωματικός και έπειτα ως βασικό στέλεχος της ομάδας. Το περσινό καλοκαίρι, ωστόσο, ο Μαρτζούχος μεταπήδησε στη Νίκη Βόλου, με στόχο να βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδας για παραμονή στην Α2, στην οποία μόλις είχε ανέβει από τη Β’.

Ο ίδιος αφηγείται: «Το ότι βρίσκομαι στη Νίκη Βόλου το χρωστάω στον Δημήτρη Μπλάνα. Τον ήξερα αρκετά χρόνια, τον εκτιμούσα ιδιαίτερα ως παίκτη και όταν μου έκανε την πρόταση δε δίστασα να πω το ναι. Εξάλλου, υπήρχαν στιγμές στον ΟΥΚ που ένιωσα αδικημένος, οπότε δεν υπήρχαν πολλά να σκεφτώ. Ο ΟΥΚ Βόλου άλλωστε εκείνη τη χρονιά δε θα έπαιζε Α2 με αγωνιστικά κριτήρια, αλλά ανέβηκε γιατί άλλες ομάδες δήλωσαν αδυναμία συμμετοχής. Εμένα η προοπτική να παίξω σε μεγαλύτερο επίπεδο, με ενθουσίασε και φυσικά ήθελα να κυνηγήσω περισσότερες εμπειρίες. Επιπλέον, το φετινό πρωτάθλημα, με τους αγώνες σε έδρες μάς βοηθά πολύ, βρίσκουμε ρυθμό και μπορούμε να εξελιχθούμε περισσότερο και ανυπομονώ να μπω σε διαδικασία προπόνησης».

Η αρνητική απάντηση των παραγόντων του ΟΥΚ να δώσουν την άδεια στον Μαρτζούχο να μετακινηθεί στη Νίκη Βόλου, οδήγησαν τις δύο πλευρές σε δύο δικαστήρια. Η υπόθεση μάλιστα, πέρα από την κολυμβητική Ομοσπονδία έφτασε και στο ΑΣΕΑΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών), εκεί όπου ο 21χρονος πολίστας, έπειτα από επίπονη διαδικασία 6 μηνών πήρε το δελτίο του και κατάφερε να αγωνιστεί με τη Νίκη Βόλου και ενώ είχε ήδη ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Στην ΚΟΕ έγινε το πρώτο δικαστήριο και μετά κατέληξα να πάρω τη μεταγραφή μου από το ΑΣΕΑΔ. Από τον Αύγουστο έως και τον Φεβρουάριο ήμουν σε ένα κλίμα αβεβαιότητας, γιατί δεν ήξερα αν θα μπορούσα να παίξω για ένα χρόνο, αν κέρδιζε ο ΟΥΚ το δικαστήριο. Ημουν όμως αισιόδοξος, προπονούμουν καθημερινά με τη Νίκη Βόλου και πίστευα ότι θα τα κατάφερνα. Τελικά το Φεβρουάριο ήρθε η δικαίωση, έχασα τα 5 πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, αλλά εν τέλει πλέον είμαι παίκτης της Νίκης. Το δικαστήρια μου, τα κάλυψε οικονομικά η Νίκη και την ευχαριστώ».

Με τις καλύτερες συνθήκες αγωνίζεται ο Αγγελος στη Νίκη Βόλου, με τον ίδιο να μιλά για την παραμονή της στην Α2, στόχος που επετεύχθη πανηγυρικά στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας στην Αθήνα: «Είμαι κατευχαριστημένος με το κλίμα και τις συνθήκες που επικρατούν στο νέο μου σωματείο. Χάρηκα ιδιαίτερα που μείναμε στην κατηγορία, ήταν η πιο σημαντική στιγμή για μένα. Κυριολεκτικά, μετά το τελευταίο παιχνίδι έκλαιγα από χαρά που μπορέσαμε να μείνουμε στην κατηγορία. Ως Νίκη Βόλου στα πλέι οφ κάναμε αρκετά καλή πορεία. Ημασταν προσηλωμένοι στο στόχο μας, προσγειωμένοι και νομίζω αξίζαμε την παραμονή. Ηταν μια ανακούφιση».

Μάλιστα, ο 21χρονος πολίστας δηλώνει κατηγορηματικά «Θα μείνω και τη φετινή χρονιά στη Νίκη Βόλου και ευελπιστώ σε μια καλύτερη πορεία. Μπορώ να σταθώ αρκετά καλά στο επίπεδο της Α2 και θέλω να πάρω περισσότερες εμπειρίες σε αυτή την κατηγορία», για να συμπληρώσει: «Το πόλο θα το σταματήσω όταν δε θα μπορώ. Το πόλο για εμένα είναι αρρώστια, μπορώ να παρατήσω τα πάντα απλώς για να κάνω σουτάκια στην πισίνα».

Πρότυπο του Αγγελου Μαρτζούχου είναι ο προπονητής του, ο Δημήτρης Μπλάνας, τον οποίο και ευχαριστεί ιδιαίτερα: «Τον είχα πάντοτε σαν πρότυπο τον Δημήτρη. Τον παρακολουθούσα από πολύ παλιά και η συμπεριφορά του εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση. Θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα που με έφερε στη Νίκη Βόλου, από την οποία είμαι ευχαριστημένος, όπως και την ομάδα που με υποδέχθηκε και με υποστήριξε όσο μπορούσε. Με στήριξε στα δύσκολα και σε κάθε παιχνίδι θέλω να του το ανταποδίδω».

Κλείνοντας, ο 21χρονος αθλητής της Νίκης Βόλου καλεί τον κόσμο να υποστηρίζει την ομάδα: «Το πόλο είναι ένα άθλημα που προσφέρει πολλά στην ελληνική υδατοσφαίριση. Θα ήθελα να απευθύνω κάλεσμα στον κόσμο να έρθει και να στηρίξει την προσπάθειά μας στο νέο πρωτάθλημα. Μας ανεβάζει το ηθικό, μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Ξέρω πως χαίρεται με τις επιτυχίες μας, το έχω ζήσει ακόμη και σε αγώνα ποδοσφαίρου όταν ανακοινώνονται τα αποτελέσματά μας από τα μεγάφωνα, αλλά τον θέλω και στο δικό μας γήπεδο…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου