ΠΟΛΟ

Πάλεψε κόντρα σε θηρία… η εφηβική ομάδα της Νίκης Βόλου

πάλεψε-κόντρα-σε-θηρία-η-εφηβική-ομά-408137

Μόνο ικανοποίηση πρέπει να αισθάνονται άπαντες στο τμήμα υδατοσφαίρισης εφήβων της Νίκης Βόλου από τις πολύτιμες εμπειρίες που αποκόμισαν οι νεαροί Βολιώτες πολίστες στο πλαίσιο της τελικής φάσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, που ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η ομάδα του Δημήτρη Μπλάνα είχε εξ’ αρχής τοποθετηθεί σε έναν δύσκολο όμιλο, αποτελούμενο από τους Ολυμπιακό Πειραιώς, Εθνικό Πειραιώς, ΠΑΟΚ και ΝΟ Χανίων, ομάδες με βαθιά παράδοση στο άθλημα και στην παραγωγή νέων ταλέντων. Η Νίκη Βόλου, σε σύνολο 4 αγώνων, συγκέντρωσε 1 βαθμό τερματίζοντας στην 5η θέση του 2ου ομίλου, μετρώντας 3 νίκες απέναντι σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΝΟ Χανίων, αποσπώντας και την ισοπαλία από τον Εθνικό.

Οι εμφανίσεις των πολιστών της Νίκης Βόλου σε όλα τα παιχνίδια άφησαν εκτός από τις καλύτερες εντυπώσεις, πολλές ελπίδες εξέλιξης στο μέλλον, με στόχο οι Βολιώτες τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσουν σε ανδρικό επίπεδο. Εξάλλου, πολλά από τα παιδιά που συμμετείχαν στην εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία της ομάδας αυτής έως και την τελική φάση έχουν πάρει παραστάσεις και από τη συμμετοχή στην Α2 κατηγορία ανδρών, γνωρίζοντας ότι μόνο η σκληρή δουλειά είναι το εισιτήριο για την επιτυχία.

Οπως τόνιζε ο Δημήτρης Μπλάνας, το σωματείο του Βόλου είχε στόχο να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη έως και την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, δίνοντας το παρών σε κάποιον αγώνα κατάταξης, για τις θέσεις 1-8 κάτι το οποίο εν τέλει δε συνέβη λόγω και της 5η θέσης στον Ομιλο. Ωστόσο, το γεγονός ότι μια ομάδα από το Βόλο βρέθηκε στις 10 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, αποτελεί μία τεράστια επιτυχία από μόνο του.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Νίκη Βόλου στην πρεμιέρα της τελικής φάσης αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό Πειραιώς, από τον οποίο και ηττήθηκε με 14-5. Στο δεύτερο παιχνίδι της η Νίκη αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Εθνικό Πειραιώς (9-9) για να ακολουθήσουν οι ήττες από τον ΠΑΟΚ (13-5) και ΝΟ Χανίων (13-7). Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι οι Βολιώτες πάλεψαν όλα τα παιχνίδια, ενώ λίγη περισσότερη τύχη και συγκέντρωση θα μπορούσε να τους ανεβάσει ψηλότερα.

Η 15άδα της Νίκης, που αγωνίστηκε στην Θεσσαλονίκη ήταν η εξής: Γιάννης Μόσιος (τερμ.), Μάριος Βάτσος, Δημήτρης Γκανάτσιος, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Γιώργος Καλλιμόπουλος, Γιώργος Τσίχλας, Νίκος Καραγκούνης, Ευστράτιος Τσίχλας, Δημήτρης Γλούμης, Μανώλης Γκατζούνας, Γιάννης Κανάκης, Γιάννης Εγνατιάδης, Νίκος Δαϊλιάνης (τερμ.), Δημήτρης Κοκκινάκης, Δημήτρης Χαλατσόπουλος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 2ου Ομίλου
1η αγωνιστική

Εθνικός-ΠΑΟΚ 5-14
Ολυμπιακός-Νίκη Βόλου 14-5

(4-0, 2-3, 6-1, 2-1)

2η αγωνιστική
Νίκη Βόλου-Εθνικός 9-9

(1-2, 4-3, 2-2, 2-2)
ΝΟ Χανίων-Ολυμπιακός 5-14

3η αγωνιστική
ΠΑΟΚ-Νίκη Βόλου 13-5

(2-0, 5-1, 2-2, 4-2)
Εθνικός-ΝΟ Χανίων 5-10

4η αγωνιστική
ΝΟ Χανίων-ΠΑΟΚ 10-6
Ολυμπιακός-Εθνικός 12-5

5η αγωνιστική
Νίκη Βόλου-ΝΟ Χανίων 7-13

(3-3, 2-2, 1-6, 1-2)
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 9-9

Η τελική βαθμολογία
Β’ Όμιλος

Ολυμπιακός 10
ΝΟ Χανίων 9
ΠΑΟΚ 7
Εθνικός 1
Νίκη Βόλου 1

Οι σκόρερ της Νίκης

Πρώτος σκόρερ για τους Βολιώτες αναδείχθηκε ο Δημήτρης Γλούμης, που πέτυχε συνολικά 12 τέρματα, από τα συνολικά 26 της Νίκης. Αναλυτικά οι σκόρερ, ανά παιχνίδι:

Ολυμπιακός Πειραιώς-Νίκη Βόλου 14-5

(Γλούμης 3, Βάτσος 1, Ι. Κανάκης 1)

ΠΑΟΚ -Νίκη Βόλου 13-5

(Γκανάτσιος 2, Γλούμης 1, Κανάκης 1, Εγνατιάδης 1)

Εθνικός Νίκη Βόλου 9-9

(Γλούμης 4, Παπαδημητρίου Αλ. 3, Γκανάτσιος 1, Καραγκούνης 1)

Νίκη Βόλου- ΝΟ Χανίων 7-13

(Γλούμης 4, Γκατζούνας 1, Γκανάτσιος 1, Παπαδημητρίου Αλ. 1)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου