ΠΟΛΟ

Βολιώτικο ντέρμπι Νίκης Βόλου-ΟΥΚ

βολιώτικο-ντέρμπι-νίκης-βόλου-ουκ-543640

Τα βλέμματα των απανταχού φίλων της υδατοσφαίρισης, τόσο στο Βόλο όσο και πανελλαδικά, συγκεντρώνει το σημερινό μεγάλο ντέρμπι (2.30μ.μ. κολυμβητήριο «Β. Πολύμερος») ανάμεσα σε Νίκη Βόλου και ΟΥΚ, στο πλαίσιο της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Αμφότερες οι ομάδες θέλουν το θετικό αποτέλεσμα, στην προσπάθεια που κάνουν να προκριθούν στα πλέι οφ, έτσι ώστε να αποφύγουν την ψυχοφθόρο και πάντα επικίνδυνη διαδικασία των πλέι άουτ. Άλλωστε πρωταρχικός στόχος των δύο βολιώτικων ομάδων εξαρχής ήταν η παραμονή στην κατηγορία.

Τόσο η Νίκη, όσο και ο ΟΥΚ, γνωρίζουν τις συνθήκες ενός τέτοιου παιχνιδιού έχοντας αναμετρηθεί πολλές φορές, ενώ άπαντες περιμένουν ένα ιδιαίτερα θεαματικό και υψηλού θεάματος παιχνίδι, δεδομένων των ταλαντούχων υδατοσφαιριστών που υπάρχουν και στα δύο σωματεία.

Πλήρης θα παραταχθεί ο ΟΥΚ στο σημερινό παιχνίδι, ενώ για τη Νίκη απόντες θα είναι οι Δελακάς και Κατσιγιάννης. Οι προπονητές των δύο ομάδων, Ζαφείρης Μαρινάγης από τον ΟΥΚ και ο Δημήτρης Μπλάνας, έδωσαν τις δικές τους εκτιμήσεις σχετικά με το βολιώτικο ντέρμπι.

Από την πλευρά του, ο Ζαφείρης Μαρινάγης σημείωσε: «Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα για εμάς. Δεν πρόκειται για κάτι το ιδιαίτερο. Φαίνεται ολοκάθαρα ότι υπάρχει μεγάλη βαθμολογική σημασία στο παιχνίδι και ότι οι δύο ομάδες το θέλουν ώστε να αποφύγουν τη διαδικασία των πλέι άουτ», τονίζοντας ότι οι δύο ομάδες έχουν φιλικές σχέσεις: «Οι σχέσεις μεταξύ των δύο ομάδων είναι πολύ καλές. Κολυμπάμε μαζί κι έχουμε δώσει φιλικά. Πιστεύω ότι η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα κερδίσει το παιχνίδι. Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι ο ένας από τον άλλο».

Ο Δημήτρης Μπλάνας, στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες, υποστηρίζοντας ότι η συγκέντρωση θα παίξει σημαντικό ρόλο όσον αφορά τον τελικό νικητή: «Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για να ανέβουν βαθμολογικά. Οι τρεις πρώτες ομάδες έχουν ξεχωρίσει και όλες οι υπόλοιπες παλεύουμε για μια θέση που οδηγεί στην αποφυγή των πλέι άουτ. Γνωριζόμαστε πολύ καλά ως ομάδες, και θεωρώ πως όποιος έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση και αποφασιστικότητα θα κερδίσει. Το παιχνίδι θα κριθεί σε πολύ μικρές λεπτομέρειες, όπως άλλωστε κρίνονται τα περισσότερα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων από την τέταρτη θέση και κάτω».

Σφυρίζουν Σταυρίδης, Κουρέτας

Δύο μεγάλες προσωπικότητες στο χώρο της ελληνικής διαιτησίας υδατοσφαίρισης σφυρίζουν το σημερινό βολιώτικο ντέρμπι ανάμεσα σε Νίκη Βόλου και ΟΥΚ. Τόσο ο Γιώργος Σταυρίδης, όσο και ο Μιχάλης Κουρέτας, που θα διευθύνουν την αμφίρροπη αναμέτρηση, είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες και εγνωσμένης αξίας διαιτητές, με πολύ σημαντική διεθνή καριέρα, έχοντας σφυρίξει και σε τελικούς παγκοσμίων και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Ο ορισμός των δύο έμπειρών διαιτητών αποτελεί δείγμα της μεγάλης σημασίας που δίνει η ΚΟΕ στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Σημειώνεται πως ο Βολιώτης διεθνής διαιτητής Νίκος Μπουδραμής θα διευθύνει το ντέρμπι πρωτοπόρων του ομίλου, ανάμεσα σε Νηρέα Γέρακα και ΝΟ Χαλκίδας, στο κολυμβητήριο του Γέρακα.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

13:00 Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου

ΑΕ Χαϊδαρίου-ΓΣ Ηλιούπολης

Κολυμβητήριο «Αν. Πεπανός»

13:00 ΝΕ Πατρών-ΑΟΝΣ Μίλων

Κολυμβητήριο Γέρακα

13:00 Νηρέας Γέρακα-ΝΟ Χαλκίδας

Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας

14:30 Νίκη Β.-ΟΥΚ Βόλου

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β. Γκολ

1. Νηρέας Γέρακα 15 (53-28)

2. ΝΟ Χαλκίδας 14 (50-35)

3. ΓΣ Ηλιούπολης 13 (57-35)

4. ΝΕ Πατρών 7 (35-38)

5. ΟΥΚ Βόλου 7 (53-63)

6. ΑΕ Χαϊδαρίου 7 (35-51)

7. Νίκη Βόλου 3 (42-54)

8. ΑΟΝΣ Μίλων 3 (35-56)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου