ΠΟΛΟ

Το παιχνίδι ξεκινά…

το-παιχνίδι-ξεκινά-606168

Αλματα προόδου έχει κάνει το βολιώτικο πόλο, που τα τελευταία χρόνια γίνεται ευρέως γνωστό στην εγχώρια υδατοσφαίριση, είτε μέσω των ταλέντων που παράγονται, είτε μέσω της εκπροσώπησης ομάδων της πόλης μας στις κορυφαίες διοργανώσεις.

Απόδειξη, η συμμετοχή Νίκης Βόλου και ΟΥΚ στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, με σπουδαία δουλειά των δύο συλλόγων σε πενιχρές οικονομικές συνθήκες, ώστε να φθάσουν να αγωνίζονται με αξιώσεις σε μία εκ των μεγαλύτερων κατηγοριών. Με αργά βήματα, σεμνά και από τα… χαμηλά ξεκίνησε τόσο η Νίκη Βόλου όσο και ο ΟΥΚ, με το πέρασμα του χρόνου να δείχνει τη δίψα ιθυνόντων, προπονητών και παικτών να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο.

Το νέο πρωτάθλημα

Κλιμακωτά, η Γ’ και η Β’ Εθνική μετατράπηκαν σε συμμετοχή και φιλοδοξίες για καθιέρωση αρχικά στην Α2 κατηγορία, που φέτος προσφέρει στις 16 ομάδες, που συμμετέχουν ένα ανέλπιστο δώρο ως προς την ανάπτυξη του αθλήματος, που δεν είναι άλλο από τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε έδρες. Συγκεκριμένα, οι ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους των 8 θα αγωνιστούν εντός και εκτός έδρας, απ’ όπου θα προκύψουν οι 4 πρώτες που θα προκριθούν στα play offs. Εκεί θα σχηματιστούν εκ νέου δύο όμιλοι των 4 που θα αγωνιστούν για ένα τριήμερο. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα προκριθούν στην τελική φάση. Ο 1ος του Α’ Ομίλου θα αντιμετωπίσει τον 2ο του Β’ Ομίλου και ο 1ος του Β’ Ομίλου των 2ο του Α’ Ομίλου σε σειρά αγώνων στις δύο νίκες. Οι δύο νικητές θα ανέβουν στην Α1.

Αν και οικονομικά για κάποιους δυσβάσταχτο, το πρωτάθλημα δίνει το πλεονέκτημα της συνεχούς τριβής και ανάδειξης ιδίως των νεότερων παικτών, μέσα από διαδοχικά παιχνίδια, με πολλούς ισάξιους αντιπάλους, καθώς στην Α2 αγωνίζονται πολλοί έμπειροι υδατοσφαιριστές, με πλούσια θητεία, τόσο σε Α1, όσο και εξωτερικό σε κάποιες περιπτώσεις.

Έτοιμοι και προσγειωμένοι

Οι δύο βολιώτικες ομάδες που ενισχύθηκαν στη μεταγραφική περίοδο, βάζουν ρεαλιστικούς στόχους ενόψει της γεμάτης χρονιάς που αναμένεται να προσελκύσει τα βλέμματα των απανταχού φίλων του πόλο και του υγρού στίβου γενικότερα. Απαλλαγμένοι από τον τίτλο του φαβορί και με πρώτο στόχο την παραμονή, Νίκη και ΟΥΚ υπό την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών θα παλέψουν σε κάθε παιχνίδι για το θετικό αποτέλεσμα. Εξάλλου, οι πολύωρες προπονήσεις σε κολυμβητήρια που στεγάζουν και άλλα αθλήματα, κάνοντας δύσκολο το έργο των ομάδων, έχουν πεισμώσει άπαντες στα δύο στρατόπεδα, που με αισιοδοξία ξεκινούν την περιπέτεια της Α2. «Στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία. Δεν θεωρώ ότι έχω κάποιο δυνατό σημείο διότι σαν ομάδα έχουμε κάνει αλλαγές. Πιο πολύ είναι η θέληση που δείχνουν οι νεότεροι αθλητές. Δεν έχω δηλαδή να πω ότι το δυνατό μας σημείο είναι το κολύμπι ή το σουτ ή οι αμυντικοί ή φουνταριστοί μου. Στηριζόμαστε στην ομαδική προσπάθεια», τονίζει ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Δημήτρης Μπλάνας, που φέτος ήταν ο πρωτεργάτης της ανόδου του σωματείου στην Α2, το οποίο θα βρεθεί στην κατηγορία για δεύτερη φορά στην ιστορία του.

«Πρώτος στόχος είναι η παραμονή. Είμαστε μια ομάδα που προερχόμαστε από την Β’ Εθνική. Δεν είμαστε στις καλύτερες ομάδες, αλλά το πιο δυνατό μας σημείο είναι ο ενθουσιασμός, διότι είμαστε νέα ομάδα. Τα παιδιά προέρχονται κατά 80% από τα σπλάχνα μας. Δείχνουν όρεξη», σημειώνει ο τεχνικός του ΟΥΚ Βόλου, Ζαφείρης Μαρινάγης, που θεωρεί δυνατό σημείο τον ενθουσιασμό των παικτών του.

Ο Β’ όμιλος

ΟΥΚ Βόλου και Νίκη συμμετέχουν στο Β΄ όμιλο, έχοντας αντιπάλους τους: ΓΣ Ηλιούπολης, Μίλων, Νηρέας Γέρακα, ΝΕ Πατρών, ΑΕ Χαϊδαρίου και ΝΟ Χαλκίδας. Στη σημερινή πρεμιέρα, ο ΟΥΚ υποδέχεται στις 2μμ στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας την ΑΕ Χαϊδαρίου, σ’ ένα παιχνίδι, που αναμένεται να έχει τη στήριξη των φίλων του.

Το ρόστερ του ΟΥΚ έχει ως εξής:

Τερματοφύλακες: Θεοδόσης Βόντζος, Νίνο Νάσιος, Γιάννης Δίπλας.

Αμυντικοί: Αλέξανδρος Κολημήτρας, Ζαφείρης Χαλάς, Αποστόλης Τζιανής, Αλέξανδρος Νασιάκος.

Περιφερειακοί: Παναγιώτης Γιάγκος, Χρήστος Μαρινάγης, Γιάννης Αχλαδιώτης, Χάρης Βαφειάδης, Δημήτρης Τσιανάκας, Ευθύμης Δημητρίου, Ιάσων Μάρκου, Κώστας Καραΐσκος, Χρήστος Κουφιδάκης, Μάνος Καραΐσκος, Λευτέρης Μπένης, Αποστόλης Γαργαλέτσος.

Φουνταριστοί: Γιάννης Μαρινάγης, Γιώργος Στεργίου, Στέργιος Παπαβασιλείου, Βασίλης Βλιώρας.

Η Νίκη Βόλου αγωνίζεται σήμερα στις 3 μ.μ. με αντίπαλο τον Μίλωνα στο κολυμβητήριο της Ν. Σμύρνης. Απόντες από το παιχνίδι με τους Αθηναίους είναι ο Πάρης Χατζηγούλας και ο Σπύρος Τζαμτζής για επαγγελματικούς λόγους.

Το πλήρες ρόστερ της ομάδας:

Τερματοφύλακες: Βασίλης Παρασκευάς, Βάϊος Καρτσάνας, Γιάννης Μόσιος.

Αμυντικοί: Γιώργος Κατσιγιάννης, Σπύρος Τζαμτζής, Λάμπρος Μακρής, Μάριος Βάτσιος.

Περιφερειακοί: Ζήσης Δελακάς, Σταύρος Γιαβαρίδης, Στέφανος Τάσιος, Γιάννης Κανάκης, Νίκος Καραγκούνης, Δημήτρης Γκανάτσιος, Πάρης Χατζηγούλας, Χρυσόστομος Δανιήλ, Δημήτρης Πίσιας, Λευτέρης Παρασκευάς.

Φουνταριστοί: Νίκος Παπαδημητρίου, Θανάσης Κόφφας, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Δημήτρης Γλούμης.

Η σημερινή πρεμιέρα

περιλαμβάνει τα παιχνίδια:

ΓΣ Ηλιούπολης – ΝΟ Χαλκίδας

ΑΟΝΣ Μίλων – Νίκη Βόλου

ΟΥΚ Βόλου – ΑΕ Χαϊδαρίου

Νηρέας Γέρακα – ΝΕ Πατρών

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της Α’ φάσης

2η Αγων. (15/01) – 9η Αγων. (26/03)

ΓΣ Ηλιούπολης – ΟΥΚ Βόλου

ΝΟ Χαλκίδας – ΝΕ Πατρών

Νίκη Βόλου – Νηρέας Γέρακα

ΑΕ Χαϊδαρίου – ΑΟΝΣ Μίλων

3η Αγων. (22/01) – 10η Αγων. (02/04)

ΝΕ Πατρών – Νίκη Βόλου

Νηρέας Γέρακα – ΑΕ Χαϊδαρίου

ΟΥΚ Βόλου – ΝΟ Χαλκίδας

ΑΟΝΣ Μίλων – ΓΣ Ηλιούπολης

4η Αγων. (29/01) – 11η Αγων. (23/04)

ΑΕ Χαϊδαρίου – ΝΕ Πατρών

ΓΣ Ηλιούπολης – Νηρέας Γέρακα

ΟΥΚ Βόλου – ΑΟΝΣ Μίλων

ΝΟ Χαλκίδας – Νίκη Βόλου

5η Αγων. (12/02) – 12η Αγων. (03/05)

Νηρέας Γέρακα – ΟΥΚ Βόλου

ΑΟΝΣ Μίλων – ΝΟ Χαλκίδας

ΝΕ Πατρών – ΓΣ Ηλιούπολης

Νίκη Βόλου – ΑΕ Χαϊδαρίου

6η Αγων. (26/02) – 13η Αγων. (10/05)

ΑΟΝΣ Μίλων – Νηρέας Γέρακα

ΝΟ Χαλκίδας – ΑΕ Χαϊδαρίου

ΓΣ Ηλιούπολης – Νίκη Βόλου

ΟΥΚ Βόλου – ΝΕ Πατρών

7η Αγων. (05/03) – 14η Αγων. (21/05)

ΑΕ Χαϊδαρίου – ΓΣ Ηλιούπολης

Νίκη Βόλου – ΟΥΚ Βόλου

ΝΕ Πατρών – ΑΟΝΣ Μίλων

Νηρέας Γέρακα – ΝΟ Χαλκίδας

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου