ΠΟΛΟ

Με κίνητρο την άνοδο

με-κίνητρο-την-άνοδο-811882

Νίκη και Ο.Υ.Κ. Βόλου στην τελική φάση της Β’ Εθνικής πόλο

Στην τελική φάση του πρωταθλήματος πόλο της Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών που διεξάγεται από σήμερα και για ένα τριήμερο (22-24 Ιουλίου) στο Δημοτικό κολυμβητήριο Χαϊδαρίου μετέχουν η Νίκη Βόλου και ο Ο.Υ.Κ. Βόλου με κίνητρο την άνοδο στην Α2.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στην τελική φάση μετέχουν οι ομάδες: Μίλων, ΑΕ Χαϊδαρίου, ΟΥΚ Βόλου, Νίκη Βόλου, Κ.Ο. Ποσειδών Ιλισίων, Νηρέας Χαλανδρίου και οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες της κατάταξης ανέρχονται στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Μάλιστα Ο.Υ.Κ. και Νίκη κάνουν σήμερα πρεμιέρα παίζοντας μεταξύ τους στις 7.45 μ.μ.
Ο Ο.Υ.Κ. έφτασε στα τελικά της Β’ Εθνικής χωρίς ήττα με 11 νίκες και μία ισοπαλία που ήταν στο ένα ματς με τη Νίκη (8-8), ενώ η Νίκη στις προηγούμενες φύσεις είχε 9 νίκες, μία ισοπαλία και 2 ήττες (από τον ΟΥΚ 10-12 στην α’ φάση, 6-8 στη β’ φάση).

Ο ΟΥΚ Βόλου

Στη μάχη για την άνοδο ο προπονητής Ζαφείρης Μαρινάγης δεν υπολογίζει τους Ευθύμη Δημητρίου και Αργύρη Μαρασλή. Στην Αθήνα έτσι βρίσκονται οι τερματοφύλακες Θεοδόσης Βόντζος, Γιάννης Δίπλας, οι αμυντικοί: Αγγελος Μαρτζούχος, Απόστολος Τζιανής, Γιώργος Μαρινάγης, Δημήτρης Χαμίτης, οι περιφερειακοί Δημήτρης Τσιανάκας, Αλέξανδρος Κολημήτρας, Χρήστος Μαρινάγης, Μανώλης Καραΐσκος, Κώστας Καραΐσκος, Χάρης Βαφειάδης, και οι φουνταριστοί: Στέργιος Παπαβασιλείου, Γιώργος Στεργίου, Μηνάς Νικηφορίδης.

Η Νίκη Βόλου

Στην τελική φάση του πρωταθλήματος στο κολυμβητήριο Χαϊδαρίου η Νίκη θα διεκδικήσει την άνοδο για δεύτερη φορά στην Α2 κατηγορία. Το γεγονός ότι η τελική φάση θα λάβει χώρα στο κολυμβητήριο στο οποίο η ομάδα της Νίκης το 2013 πανηγύρισε την πρώτη άνοδό της στην Α2 θεωρείται καλός οιωνός και γεμίζει αισιοδοξία τους ανθρώπους της για ανάλογη επιτυχία.

Στηριζόμενη κυρίως στους έφηβους της ομάδας που πρωταγωνίστησαν στην έως τώρα πορεία της και την έφεραν μέχρι τα τελικά και στο πάντρεμά τους με τους πιο έμπειρους και πιο παλιούς της ομάδας οι οποίοι «καθάρισαν» όταν έπρεπε, η ομάδα του Δημήτρη Μπλάνα θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό. Μαθημένη είναι άλλωστε να ζει με τις απουσίες καθώς δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν σε όλα τα παιχνίδια βασικά στελέχη της ομάδας.

Συγκεκριμένα δεν θα μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλα τα παιχνίδια οι Κόφφας, Καρκαλιάνης και Τζαμτζής για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους και ο Παρασκευάς ο οποίος διέσχισε τα Πυρηναία όρη για φιλανθρωπικό σκοπό, σε μια προσπάθεια που αγγίζει τα όρια του ανδραγαθήματος. Επίσης ο Γκανάτσιος έχει την τιμή να έχει κληθεί σε καμπ προετοιμασίας από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Νίκο Βενετόπουλο και είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Η αποστολή αποτελείται από τους: Μητρούση, Δανιήλ, Αθανασιάδη, Κόφφα, Χατζηγούλα, Σπυρόπουλο, Καραγκούνη, Κανάκη, Γλούμη, Τζαμτζή, Κουρτίδη, Καρκαλίανη, Καρτσάνα, Μακρή, Γκανάτσιο. Προπονητής φυσικά είναι ο Δημήτρης Μπλάνας και βοηθός του ο Δημήτρης Κόφφας.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των αγώνων στο κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου είναι το εξής:

Σήμερα, Παρασκευή 22/7

1η αγωνιστική
18.30 Μίλων – Νηρέας
19.45 Ο.Υ.Κ. – Νίκη
21.00 Α.Ε. Χαϊδαρίου – ΚΟΠΙ

Αύριο, Σάββατο 23/7

2η αγωνιστική
09.00 Νηρέας-Νίκη
10.15 ΚΟΠΙ – Ο.Υ.Κ
11.30 Μίλων-Α.Ε. Χαϊδαρίου

3η αγωνιστική
18.30 Νίκη – ΚΟΠΙ
19.45 Α.Ε. Χαϊδαρίου – Νηρέας
21.00 Ο.Υ.Κ. – Μίλων

Μεθαύριο, Κυριακή 24/7

4η αγωνιστική
09.00 Νηρέας – ΚΟΠΙ
10.15 Μίλων – Νίκη
11.30 Α.Ε. Χαϊδαρίου – Ο.Υ.Κ.

5η αγωνιστική
18.30 ΚΟΠΙ – Μίλων
19.45 Νίκη – Α.Ε. Χαϊδαρίου
21.00 Ο.Υ.Κ. – Νηρέας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου