ΠΟΛΟ

Ελπίζουν σε άνοδο ΟΥΚ Βόλου και Νίκη Βόλου

ελπίζουν-σε-άνοδο-ουκ-βόλου-και-νίκη-βό-821413

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Την πρόκριση στην Τελική φάση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής ανδρών υδατοσφαίρισης πανηγύρισαν οι ανδρικές ομάδες του ΟΥΚ και της Νίκης Βόλου, μετά το πέρας των αγώνων για τον Όμιλο Βόλου, που ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ, στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος».

Σε έναν όμιλο με συγκλονιστικές μάχες, οι δύο Βολιώτικες ομάδες ήταν εκείνες που χαμογέλασαν και όντας 1ος και 2η αντίστοιχα, με 12 και 9 βαθμούς συμπλήρωσαν το παζλ των 6 ομάδων που προκρίθηκαν στην τελευταία φάση του πρωταθλήματος, εκεί όπου στον όμιλο που θα συγκροτηθεί θα διεκδικήσουν τα δύο εκ των 4 εισιτηρίων που οδηγούν στην Α2 Εθνική κατηγορία. Οι ομάδες που θα αγωνιστούν στην τελική φάση για την άνοδο είναι: ΚΟΠΙ, Νηρέας Χαλανδρίου, Χαϊδάρι, Μίλων, ΟΥΚ Βόλου, Νίκη Βόλου.

Η ομάδα του ΟΕΑ/ΝΑΒ, των Νίκου Κωνσταντέλια και Γιάννη Δημαρέλου παρά τον αποκλεισμό της παρέμεινε και φέτος στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι ΟΥΚ, Νίκη Βόλου και ΟΕΑ/ΝΑΒ αντιμετώπισαν το Οξυγόνο και την πιο αδύναμη ΧΑΝΘ από τη Θεσσαλονίκη, με τις δύο ομάδες να φεύγουν τελικά… άπραγες από το Βόλο, μένοντας πάντως αμφότερες στην κατηγορία.

Οι μάχες κορυφώθηκαν αρχικά το βράδυ του Σαββάτου, στο Βολιώτικο ντέρμπι, ανάμεσα σε ΟΥΚ και Νίκη, με τον τυπικά γηπεδούχο ΟΥΚ να επικρατεί με 8-6, σε ένα παιχνίδι με πάθος, ένταση και… νεύρα, καθώς την κίτρινη αρχικά και εν τέλει την κόκκινη κάρτα είδε ο βοηθός προπονητή της Νίκης Βόλου, Δημήτρης Κόφφας που είδε το τελευταίο παιχνίδι της ομάδα του με το Οξυγόνο, από τις εξέδρες των φιλάθλων. Και ενώ ο ΟΥΚ έκανε το απόλυτο των νικών, παίζοντας μάλιστα εξαιρετικό πόλο, το φινάλε των αγώνων αποδείχτηκε δραματικό. Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν άπαντες το παιχνίδι της Νίκης με το Οξυγόνο, που βρήκε μπροστά τους φιλοξενούμενους με 6-3, στο ημίχρονο. Με μια επική ανατροπή και άμυνα για σεμινάριο στο δεύτερο μισό, η ομάδα των Μπλάνα- Κόφφα επικράτησε με 10-9, με τους παράγοντες των κυανόλευκων να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τριημέρου:

Παρασκευή 1/07

ΧΑΝΘ- ΟΥΚ Βόλου 11-14

ΟΕΑ/ΝΑΒ – Νίκη Βόλου 8-12

Σάββατο 2/07

Νίκη Βόλου – ΧΑΝΘ 11-9

Οξυγόνο – ΟΕΑ/ΝΑΒ 11-6

ΟΥΚ Βόλου – Νίκη Βόλου 8-6

ΧΑΝΘ – Οξυγόνο 9-15

Κυριακή 3/07

Οξυγόνο – ΟΥΚ Βόλου 10-12

ΟΕΑ/ΝΑΒ- ΧΑΝΘ 10- 5

Νίκη Βόλου – Οξυγόνο 10-9

ΟΥΚ Βόλου – ΟΕΑ/ΝΑΒ 17-0

Βαθμολογία

1. ΟΥΚ Βόλου 12

2. Νίκη Βόλου 9

3. Οξυγόνο 6

4. ΟΕΑ/ΝΑΒ 3

5. ΧΑΝΘ 0

Η σύνθεση του ΟΥΚ είχε ως εξής: Βόντζος, Νάσιος, Δίπλας, Μαρτζούχος, Τζιάνης, Χαμίτης, Μαρινάγης, Στεργίου, Παπαβασιλείου, Νικηφορίδης, Βαφειάδης, Κολημήτρας, Καραΐσκος, Μαρινάγης Χ, Τσιανάκας, Δημητρίου

Με το σκουφάκι της Νίκης αγωνίστηκαν οι: Μητρούσης, Δανιήλ, Αθανασιάδης, Κόφφας, Χατζηγούλας, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης, Κανάκης, Γλούμης, Κουρτίδης, Καρκαλιάνης, Μακρής, Γκανάτσιος, Παπαδόπουλος, Ευαγγελινός, Μόσιος.

Για τον ΟΕΑ/ΝΑΒ έδωσαν το παρών οι: Μαλαμούσης, Πανόπουλος, Ιωαννίδης, Έντμοντς, Μητρόπουλος, Μάκος, Καρύδας, Καλουζάκης, Κουρής, Κατσώνης, Σαραγγανίδας, Κουρνούτος, Μπουντούκος, Πετρόπουλος, Κούτνας, Βαρβέρης, Χρυσάφης, Δουκατάς

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου