ΠΟΛΟ

Πολίστες με ευαισθησίες

πολίστες-με-ευαισθησίες-829813

Ενα τόνο καπάκια χάρισε το τμήμα υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου στον Ιππόκαμπο

Σε μία αξιέπαινη πρωτοβουλία προχώρησε το τμήμα υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, το οποίο χθες Τετάρτη παρέδωσε στο σύλλογο κινητικά αναπήρων «Ιππόκαμπος» ένα τόνο καπάκια, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μετά από ένα χρόνο προσπάθειας και συλλογής, οι λιλιπούτειοι υδατοσφαιριστές του συλλόγου της Νίκης Βόλου, ένιωσαν τη χαρά της προσφοράς στο συνάνθρωπο αλλά και της αλληλεγγύης, φορτώνοντας μάλιστα οι ίδιοι τις σακούλες με τα καπάκια στο αυτοκίνητο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, που συνεισέφερε από τη μεριά της.

Περιχαρή όλα τα παιδιά για την κίνηση ανθρωπιάς, φωτογραφήθηκαν μαζί με τα μέλη του σωματείου «Ιππόκαμπος» αλλά και τους γονείς τους, ευελπιστώντας η κίνησή τους να βρει αντίκτυπο και σε άλλους συλλόγους.

Ο κ. Πέτρος Μπέλλος πρόεδρος του σωματείου Ιππόκαμπος σχολίασε για την πρωτοβουλία του τμήματος υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου με ένα πλατύ χαμόγελο: «Βρεθήκαμε σήμερα εδώ ύστερα από πρόσκληση του τμήματος υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου για να μας παραδώσουν μία μεγάλη ποσότητα καπακιών, που έχουν μαζέψει. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την πρωτοβουλία αυτή, όπως είναι γνωστό το σωματείο μας παραδίδει αμαξίδια σε συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και στηρίζουμε κάθε αντίστοιχη προσπάθεια που γίνεται. Υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση και για άλλα σωματεία και μακάρι να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Νίκης Βόλου, που αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πως ο αθλητισμός συνδυάζει και κάποιες αξίες, όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη και η ανακύκλωση».

Εκ μέρους της Νίκης Βόλου, ο έφορος του τμήματος κ. Κώστας Τσαρνάς επεσήμανε πως στόχος είναι και η δημιουργία μιας τράπεζας αίματος αναφέροντας: «Πιστεύω αυτή η πρωτοβουλία να πιάσει τόπο και να την ακολουθήσουν και άλλα τμήματα και σωματεία γιατί ζούμε σε μια πόλη που υποφέρει και πρέπει να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη. Σε λίγο καιρό θα κάνουμε και την τράπεζα αίματος, προκειμένου να βοηθήσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε».

Τέλος ο κ. Κώστας Σκοτεινιώτης επεσήμανε: «Είναι μια πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο. Οι γονείς και τα παιδιά του τμήματός μας συγκέντρωσαν τα καπάκια σε κάποιους ειδικούς κάδους για να τα δώσουμε σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Αποδεικνύουμε πως το τμήμα υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου είναι ζωντανό κύτταρο στην κοινωνία και μαθαίνουμε τα παιδιά μας να είναι αλληλέγγυοι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου