ΠΟΛΟ

Εμεινε μακριά από το όνειρο, αλλά δεν σταματά ο Θ. Βλάχος

εμεινε-μακριά-από-το-όνειρο-αλλά-δεν-στ-837180

Η κορυφή της Ευρώπης μπορεί να μην ήρθε για τον Ολυμπιακό Πειραιώς στο νησί της Μαργαρίτας, στις όχθες του Δούναβη στη Βουδαπέστη, αλλά μόνο υπερήφανοι μπορεί να είναι άπαντες, καθώς το ανδρικό τμήμα υδατοσφαίρισης του συλλόγου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Final 6 του Champions League, με πρωτεργάτη και οδηγό το Βολιώτη προπονητή, Θοδωρή Βλάχο.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 6-4 από την κροατική Γιούγκ Ντουμπρόβνικ στον τελικό του Final 6 στην πισίνα «Άλφρεντ Χάγιος» κρεμώντας στα στήθη τους το ασημένιο μετάλλιο. Οι ερυθρόλευκοι, που είχαν πανηγυρίσει το νταμπλ στην Ελλάδα ήθελαν να κάνουν την υπέρβαση και να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, μετά το 2002, όπου στην ίδια πισίνα είχαν επικρατήσει της Ουγγρικής Χόνβεντ, στον αλησμόνητο τελικό, εκεί όπου μάλιστα ο Θοδωρής Βλάχος ήταν βοηθός προπονητή του Ζλόταν Κάσας.

Ισως να καταβλήθηκαν από το άγχος της συμμετοχής για πρώτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, οι περισσότεροι από τους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και της απαίτησης από τον κόσμο τους για την κούπα, κι αυτό να ήταν η αιτία που οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν κατάφεραν να βρουν τον καλό τους εαυτό επιθετικά και να πετύχουν το στόχο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πέτυχαν μόλις 4 γκολ (και με χαμηλό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω 2/10), καθώς τα ατού τους δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και δεν κατάφεραν να πάρουν πάνω τους τα εύστοχα σουτ. Και σε αυτό βέβαια συνέβαλε και η εκπληκτική άμυνα της Γιούγκ και ο τερματοφύλακάς της, Μάρκο Μπίγιατς, που βρέθηκε σε μεγάλη μέρα.

Σκληρές μάχες κάτω από το νερό και άμυνες για σεμινάριο συνέθεσαν το σκηνικό του παιχνιδιού, καθώς ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 1-0 και 2-1, αλλά στη συνέχεια οι Κροάτες πέρασαν μπροστά με 3-2, ο Γούνας ισοφάρισε σε 3-3 και η Γιούγκ πήγε στο 4-3. Ο Βλαχόπουλος ισοφάρισε σε 4-4 στις αρχές του οκτάλεπτου, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να ξαναβρεί δίχτυα. Αντίθετα με τους Κροάτες που προηγήθηκαν με 5-4 και πήραν κι ένα αναπάντεχο γκολ με πέναλτι στο τέλος, για το τελικό 6-4.

Η 2η θέση στην Ευρώπη είναι τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό, που έχει το μέλλον μπροστά του για να πετύχει το μεγάλο στόχο τα επόμενα χρόνια. Εξάλλου, αυτή στον τελικό ήταν η μοναδική ήττα για τους ερυθρόλευκους στη φετινή σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πρωταθλητές οι Κροάτες

Η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, που εξελίσσεται σε κακό δαίμονα του Ολυμπιακού, καθώς του είχε στερήσει το τρόπαιο και το 2001 (το 2002 βέβαια τη νίκησε στον ημιτελικό και στη συνέχεια πήρε το κύπελλο), κατέκτησε το τέταρτό της κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης.

Στατιστικά στοιχεία:

Ο Ολυμπιακός είχε 2/10 με παίκτη παραπάνω, 1 φουνταριστό, 1 περιφέρεια. Η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ είχε 3/11 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 1 περιφέρεια.

Καλύτερος παίκτης του Φάιναλ Σιξ ψηφίστηκε ο Φελίπε Περόνε της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, ενώ καλύτερος τερματοφύλακας αναδείχθηκε ο Μάρκο Μπίγιατς, επίσης της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ.

Η διακύμανση του σκορ:

  • Α’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Μουρίκης 0-1 (φουντ.) 5.31, Ομπράντοβις 1-1 (π.π.) 0.50.
  • Β’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Φουντούλης Ι. 1-2 (π.π.) 3.11, Μπένιτς 2-2 (π.π.) 2.40, Περόνε 3-2 (πέναλτι) 1.30.
  • Γ’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Γούνας 3-3 (π.π.) 5.39, Γκαρσία 4-3 (π.π.) 0.39.
  • Δ’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Βλαχόπουλος 4-4 (περιφ.) 5.36, Γιόκοβιτς 5-4 (περιφ. 5 μ.) 5.15, Περόνε 6-4 (πέναλτι) 0.11. ΓΙΟΥΓΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6-4

Οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 1-1, 2-1. Γιούγκ: Γιόκοβιτς 1, Γκαρσία 1, Περόνε 2, Μπένιτς 1, Ομπράντοβιτς 1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Γούνας 1, Φουντούλης 1, Μουρίκης 1, , Βλαχόπουλος 1

Βλάχος: «Συγχαρητήρια στα παιδιά μου»

O Βολιώτης προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, μετά την ολοκλήρωση του τελικού του Champions League δήλωσε: «Ηταν ένας πολύ δυνατός τελικός, με πολύ χαμηλό σκορ και πολύ δυνατές άμυνες και δυο πολύ καλούς τερματοφύλακες. Hταν σίγουρο ότι θα κρινόταν σε μια λεπτομέρεια το παιχνίδι. Εμείς παρουσιαστήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων στον παίκτη παραπάνω και είχαμε δυσκολία στο να σκοράρουμε. Νομίζω ότι κρίθηκε και ότι μείναμε χαμηλά στο σκορ. Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και θέλαμε σήμερα να κατακτήσουμε το τρόπαιο, αφού φτάσαμε μέχρι εδώ, όμως παραμείναμε στη 2η θέση. Είμαστε στην κορυφή της Ευρώπης στις δυο καλύτερες ομάδες. Αυτό είναι μια παρακαταθήκη. Αν και τώρα είμαστε στεναχωρημένοι, δεν θα πρέπει να το παραβλέψουμε, αλλά να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο για να παραμείνουμε στην κορυφή. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού, που ταξίδεψε τόσο μακριά, έδωσε βροντερό παρών και μας βοήθησε με τον τρόπο του. Τέλος, θέλω να δώσω συγχαρητήρια προσωπικά σε όλα τα παιδιά μου. Πράγματι όλη την χρονιά ήταν απίστευτοι, πετύχανε πολλά πράγματα και έφτασαν μια αναπνοή από την κατάκτηση του τροπαίου».

Συνέχεια με Εθνική ομάδα

Μπορεί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις σε επίπεδο συλλόγων να έλαβαν τέλος για φέτος, το καλοκαίρι όμως ξεκινά για τις Εθνικές ομάδες και η Ελλάδα (την οποία προπονεί ο Θοδωρής Βλάχος) έχει μπροστά της μεγάλες προκλήσεις. Η Εθνική μας σε μερικές μέρες θα ταξιδέψει για την Κίνα, εκεί όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση του World League (21-26 Iουνίου). Η «γαλανόλευκη» ομάδα κατέλαβε την πρώτη θέση στον Α΄ προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης και θα είναι παρούσα στο Final 8. Οι συγκεκριμένοι αγώνες θα αποτελέσουν μια καλή προπόνηση για την ομάδα του Βολιώτη τεχνικού, που τον Αύγουστο θα ταξιδέψει στη Βραζιλία, συμμετέχοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου